eleazia eleazia komentáře u knih

☰ menu

Těhotenství bez strašáků Těhotenství bez strašáků Emily Oster

Knihu už jsem vlastně četla podruhé. A opět jsem ráda, že jsem to udělala. Informace jsou věcné a dávají vám prostor si vybrat jakou cestou chcete jít. Autorka nikomu své názory nenutí a nepodává je jako dogma, pouze poukazuje na mnohdy milné informace, které jsou těhotným ženám předkládány a vyvrací je na základě vědeckých výzkumů, které prostudovala.

Menší nevýhodou knihy je to, že je psána Američankou. Ne všechny informace v knize jsou pro naši republiku relevantní a některé postupy probíhají jinak. Ale takových informací v knize není mnoho a zkušená žena si jich hned všimne.

V každém případě bych knihu těhotným ženám doporučila.

01.08.2022 5 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Druhý díl série mě sice zaujal a přečetla jsem ho jedním dechem, ale bez chyb rozhodně nebyl.

Hlavním tahounem knihy se zřejmě stal vztah hlavních hrdinů, jelikož se tam nic jiného dohromady neděje. Z vtipného popichování se v průběhu stalo celkem klišé. Vztahová dějová linka je zbytečně natahovaná, stejně všichni víme, jak to dopadne.

Opět jsme se v tomto dílu nevyhli věčnému opakování frází, i když se lišili od prvního dílu (bodnu tě, praštím tě, to je vzrušující, atd.)

Závěr knihy mě celkem upoutal, přestože jsem mu úplně neporozuměla. Možná to byl záměr autorky, aby nalákala na další díl.

Kniha je čtivá, ale žádné vrcholné dílo to není. Asi mám nějaké nenáročné období, jelikož se mi i přesto docela líbila.

01.08.2022 4 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Z krve a popela

První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maas. Takhle zní propagace knihy. Za mě se jedná o velice odvážné tvrzení. Kniha není špatná, ale do zmiňované autorky má ještě kus cesty.

Pokud odhlédnu od tohoto tvrzení a zaměřím se na knihu jako takovou, určitě bych ji doporučila k přečtení. Žánrově bych ji spíše zařadila do fantasy young adult.

Kniha je čtivá a nechybí ji napětí. Zvraty jsou ale lehce předvídatelné. Vyzdvihnout musím romantickou linku. Chemie mezi hlavními hrdiny přímo sála ze stránek a sexuální scény jsou psány stylem, který nepůsobí trapně ani vulgárně. Za mě rozhodně velké plus.

Co hodnotím jako negativní je neustále opakování frází (např. Ty jsi tak arogantní, to je nepatřičné atd.), chtělo by to trošku obměnit.

Postavy jsou zdařile vykreslené a to jak hlavní, tak vedlejší. Na podrobnější detaily se pravděpodobně můžeme těšit v dalším díle.

Knihu určitě doporučuji k přečtení. Obzvlášť´ ženám, které mají rády lehčí fantasy s romantickou linkou.

21.07.2022 4 z 5


Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Úžasná kniha. Můžu doporučit všem, kteří mají rádi romantický příběh trochu jinak.

14.07.2014 5 z 5


Mechanická princezná Mechanická princezná Cassandra Clare (p)

Úžasné zakončení příběhu a krásný děj. Všem doporučuji!

18.01.2014 5 z 5


Nádherný zmatek Nádherný zmatek Kami Garcia

Kniha měla být kratší. Má dobrý děj, ale zbytečné natahování škodí.

16.08.2013 3 z 5


Rezistencia Rezistencia Veronica Roth

Podle mě, je tato série úžasná. U Rezistence si člověk ani trochu neodpočine, neustále se něco děje. Závěr je sice předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo.
Nechápu některé komentáře typu: Tris mi lezla na nervy. Chtěla bych někoho vidět, jak by se choval, kdyby zastřelil svého kamaráda.
Jsem velmi zvědavá na další díl.

14.06.2013 5 z 5