DS1648 DS1648 komentáře u knih

☰ menu

Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

S projektem #ZaNormalniHolky souhlasím a asi nemusím říkat o čem je, kdo bude chtít, ten si ho vyhledá. Teď už ke knize samotné... chtěla jsem si přečíst něco nového a také jsem chtěla vědět, jak se s tím mladá blogerka popasovala. A výsledek? Sice to není kdoví jaký bestseller, který bych ohodnotila pěti hvězdičkami, ale... napsat něco takového chce odvahu. Však kolik z nás by bylo schopno na sebe prásknout #BezFiltru nepříliš hezké věci z našeho soukromí? A obecně, napsat knihu, není jednoduché, takže za to palec nahoru a Kristýnu rozhodně v tomhle obdivuji.
Byly tam pasáže, nad kterými jsem zůstala civět s otevřenou pusou (osobní příběh Kristýny), ale i věci, nad kterými jsem se rozbrečela (kapitola, kde máte možnost sepsat vše, co vás trápí). Ale nejen to. Kniha mě přiměla se zamyslet nad sebou samotnou, přehodnotit své postoje a názory. Nezaujaly mě ankety a grafy, ale autorka sama přiznala, že otázky mohly být položeny lépe.
Ještě dodám toto: Když jsem si Bez Filtru objednala a viděla výslednou částku, v poměru k počtu stránek, tak jsem se zděsila. Říkala jsem si: "Jéj, co jsem to provedla?" Z knihy a internetu jsem se nicméně dozvěděla, že část výdělku půjde na neziskovku Anabell, která pomáhá dívkám s poruchou přijmu potravy a že je to autorčin jediný příjem peněz, zase jsem se rychle uklidnila.
Shrnutí: Není to bůhví jaká kniha, po které by vám spadla čelist, ale zas to není úplný propadák. Obdivuji Kristýnu, že knihu napsala (a to bez filtru). Stejně tak i to, že se plně věnuje projektu.

15.07.2018 3 z 5


Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Všechno, úplně všechno... jako první jsem viděla film a konec mě velice zaujal. Musela jsem si tedy objednat knihu (již cca před rokem). Dočetla jsem ji až dnes. Já vím, poměrně ostuda, nato, kolik stránek ta knížka má a jakým stylem je psaná. Bohužel mi něco brání v tom, abych dala víc, jak tři hvězdy. Možná právě styl psaní - kapitoly nejsou vůbec dlouhé a i přesto, že tam jsou filozofické úvahy nad životem, přijde mi to celé až moc dětinské. Zachránil to konec a celé to rozuzlení. Proto tři hvězdy.

06.07.2018 3 z 5


Kašlu na lásku Kašlu na lásku Barbara Novaková

Skvělá kniha!

Hodnocení: 5 hvězd

07.03.2015 5 z 5


Neviditelné zlo Neviditelné zlo Lisa Jane Smith

KDO KNIHU NEČETL, AŤ NEČTE - SPOILER!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Na začátku jsem myslela, že tu knihu vyhodím z okna, protože šťastný Stef a Elena to zase přesladili ... Když jsem ale četla dál a viděla, že jsou tam (díky Bohu) i kapitoly s Damonem, začalo se mi to líp číst :D. Solomon mě trochu zklamal, myslela jsem, že bude pěkný jako Klaus (Prvorozených bylo na seznamu kolik? 8). Překvapily mě 2 věci: 1. Ztráta Kath (i když zemřela i v seriálu) & 2. Ztráta Stefana; i když ho nemusím, tohle si nezasloužil ... Já osobně myslím, že Smith přijde na způsob, jak ho dostat zpátky, ale doufám, že si Elena vybere Damona (podle mě, za všechno v tomhle díle mohl Stefan).
Konec UD pro mě vypadá asi takhle (možnosti):
1) Stef se vrátí z mrtvých a bude zase s Elenou,
2) Smith zabije i Damona a Elena skončí sama,
3) Damon a El se do sebe zamilují, zachrání Stefa a Kath ti budou spolu,
4) Damon a El se do sebe zamilují, Stefan to bude vědět, pak ho zachrání a rvačka Salvatorů začne nanovo a dočkáme ještě další 6 dílů.

Shrnutí: Tenhle díl byl pro mě ze začátku přeslazený, pak se to ale rozjelo :) = 4 hvězdičky :)

PS: Doufám, že 16. díl bude poslední, opravdu se to táhne. Pokud ale ne, budu číst dál :)

11.07.2014 4 z 5


Ohrožení Ohrožení Lisa Jane Smith

100 % tuto knihu doporučuji. Je úžasná, hezky se čte...

Dávám jí pět hvězdiček! :)

15.07.2013 5 z 5


Probuzení Probuzení Lisa Jane Smith

No... mně se tedy ty knížky LÍBÍ. Je fakt, že Elena je na začátku opravdu velmi nepříjemná, ale když se vrátí zase jako člověk a je při smyslech, tak Elena potom hodně vyspěla.
Ty knížky jsou fakt něco jiného než seriál... Já jsem taky viděla první seriál a potom jsem četla knihu a taky jsem byla právě zaskočená, že je Elena blond, Bonnie zrzavá, - ale je mi příjemnější -, Caroline je hnědovlasá a hnusná, Elena má mladší sestru Margaret místo bratra Jeremyho, Damon má hnědé oči, Klaus se tam objevil jenom několikrát a umřel (už si nepamatuju jak), Katherine je mrtvá ve 2. nebo 3. dílu, dokážou se proměňovat ve zvířata atd...

Mám všech 12. dílů a čekám na další. Možná kdybyste přečetli víc knížek, tak byste si je možná oblíbili. Nehodlám nikomu vnucovat můj názor, ale měli byste to aspoň zkusit...

Shrnutí: Ty knížky jsou skvělé a budu pokračovat v jejich čtení.

10.04.2013 5 z 5