DruhéDvojče DruhéDvojče komentáře u knih

☰ menu

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Norské dřevo u mě bylo neočekávané překvapení. Murakamiho už mám celkem čtenářsky zvládnutého, ale ND jsem si šetřila. A jsem za to opravdu ráda. Jak někoho může překvapit zvláštní styl psaní, přímočaré vyjadřování postav, či například sterilní popis sexuálních scén, tak taková situace u mě nenastala. V tomto ohledu jsem naprosto věděla do čeho jdu a myslím, že to bylo plus. Více jsem se mohla soustředit na ony jednotlivé charaktery a více se ponořit do samotného děje.
V podstatě antické drama v Japonsku na konci 60. let.
Doporučuji i nečtenářům. A pokud někoho ND od Murakamiho další tvorby odradilo, prosím dejte mu ještě šanci. Doporučuji Afterdark.

13.07.2018 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Zhruba minutu po dočtení této knihy jsem vůbec nevěděla, nad čím jsem teď přesně strávila hodiny svého volného času.
Doteď v podstatě nechápu, co to bylo a je.
Kniha skvěle napsaná, prvky odkazující na reálně se vyskytující postavy, články, hudbu člověka neustále vytahovaly z iluze, že by to snad mohla být pouze smyšlenka.
Doporučuji, vřele. Jestli chcete zažít něco naprosto nového, sáhněte po Trhlině.

14.02.2018 5 z 5


My, zvířata My, zvířata Justin Torres

Kniha se četla neuvěřitelně rychle. Příběh byl zajímavý. Autor do textu zakomponoval dosti ,,budíčků”, aby si udržel čtenářovu pozornost. Jediné co mě mrzí je až moc rychlý a spádovitý konec, vůbec by mi nevadilo, kdyby jej autor více rozpracoval.
Jinak velmi přínosná kniha, jsem rada, ze jsem na ni narazila.

31.01.2018 4 z 5