denpek denpek komentáře u knih

Obálka knihy Tábornická encyklopedie Tábornická encyklopedie Mirko Vosátka

Výborná kniha pro začínající i pokročilé skauty, trampy, táborníky a jiné outdoorové romantiky!

21.02.2013

Obálka knihy Černošský Pán Bůh a páni Izraeliti / Starej zákon a proroci Černošský Pán Bůh a páni Izraeliti / Starej zákon a proroci Roark Bradford

Zábavné čtení pro znalce i neznalce Bible. Akorát čtenář pak nesmí zaměňovat humoristické verze biblických příběhů za znalost originální předlohy ;-)

Obálka knihy Šťastný Jim Šťastný Jim Kingsley Amis

Moje "záchranná knížka" již od rané puberty, kterou jsem se utěšoval po milostných neúspěších ;-)
Dodnes mě pobaví, potěší a dodá naději...

Obálka knihy Kluci z Neskenonu Kluci z Neskenonu Ivan Hiawatha Makásek

Kniha jejíž část jsem zažil jako Meloun. I když si některé věci pamatuji jinak ;-)

Obálka knihy Uprchlík na ptačím stromě Uprchlík na ptačím stromě Ondřej Sekora

Podle mě nejlepší kniha Ondřeje Sekory! Mám ji rád od dětství do dnes.

17.02.2013

Obálka knihy Putování mysli do Boha Putování mysli do Boha Bonaventura da Bagnoregio

Samotný Bonaventurův spisek bych asi "neskousl". Na knížce mi přišla nejlepší, velmi čtivá a srozumitelná předmluva (delší než samotný text knihy :-)) nynějšího Prof. Ctirada Pospíšila.

Obálka knihy Úvod do filozofie Úvod do filozofie Arno Anzenbacher

Anzenbacher mě smířil s povinným studiem filozofie ;-) Čtivé a srozumitelné!

Obálka knihy Umíš v tom chodit? Umíš v tom chodit? Kateřina Šťastná

Příšerná knížka. Redukce partnerských vztahu pouze na "zachování versus porušení panenství" :-(
Údajné zkušenosti ("znala jsem jednu..; kamarádka mi vyprávěla; potkala jsem...") mi připadaly tak nedůvěryhodné jak "Čínská modlitba štěstí" - "porušíš panenství" nutně špatně dopadneš....
A to jsem přitom zastánce předmanželské zdrženlivosti!

Obálka knihy Vázání uzlů Vázání uzlů František Alexander Elstner

Výborná příručka pro táborníky, zálesáky, trampy...

21.02.2013

Obálka knihy Kormidelník Vlnovský aneb Záhuba lodi Pokojný Kormidelník Vlnovský aneb Záhuba lodi Pokojný Frederick Marryat

Kniha se mi v dětství četla lehčeji než Robinson Crusoe. A Trnkovi ilustrace jsou nádherně poetické.

Obálka knihy Lovci jeskynních medvědů Lovci jeskynních medvědů Josef Augusta

Skvělé, dobrodružné, poučné jako ostatní Augustovi knížky ;-) A Burianovi ilustrace!

Obálka knihy Zlomený meč Zlomený meč Eduard Štorch

Skvělá dobrodružná knížka spojující starověkou římskou říši s naší zemí...

Obálka knihy Bible hrou Bible hrou Leena Lane

Navzdory titulu publikace jsou největší slabinou právě hry. Většinou jsou to různé nepříliš nápadité, samoúčelné hlavolamy, „poznávačky“, bludiště a podobné úkoly pouze „pro zábavu“. Navíc se jejich principy často opakují, takže brzo začnou i malého čtenáře nudit. Nejvíce mi schází nějaký výchovný význam těchto her. I přesto, že knížka podle mne neplní předpokládaný záměr autorek, patří k těm lepším dětským biblickým publikacím na našem trhu.

Obálka knihy O marnotratném otci O marnotratném otci Angelo Scarano

Známý soudobý český novozákonní biblista velmi čtivě vyvrací obvyklé mylné chápání známého evangelního podobenství "O marnotratném otci"...

15.02.2013

Obálka knihy Když Dinosaurům někdo umře: Malá knížka o velkých starostech pro malé i velké Když Dinosaurům někdo umře: Malá knížka o velkých starostech pro malé i velké Marc Brown

Skvělá knížka, která pomáhá rodičům a vychovatelům vysvětlit smrt někoho blízkého. Přibližuje předškolním a mladším školním dětem poslední věci člověka. Pokud knížku budete pouze předčítat, nebo ji dáte malému čtenáři pouze k přečtení, rozhodně tím nic nepokazíte. Ovšem zdaleka nevyužijete její psychologicky propracovaný potenciál. Doporučuji ji použít jako odrazový můstek k osobním rozhovorům...

15.02.2013

Obálka knihy Moje evangelium - Abychom měli rádi Ježíše Moje evangelium - Abychom měli rádi Ježíše neznámý - neuveden

Knížka se snaží převyprávět stěžejní příběhy a pasáže Nového zákona tak, aby byly srozumitelné i mladším dětem. Přestože jsem měl podobných publikací v ruce snad desítky, připadá mi tato jako jedna z nejzdařilejších.

Obálka knihy Andílek ve vodách Andílek ve vodách Regina Doman

Zatím jsem ji nadšeně a s velkým úspěchem přečetl svým dvěma dceruškám (MŠ a 2. třída ZŠ). Vedlo to k velmi zvědavým otázkám a zajímavým rozhovorům, které, doufám, budou pokračovat.

14.02.2013

Obálka knihy Rodiče v akci Rodiče v akci Martin Gajda

Velmi čtivá a užitečná kniha zdaleka nejen pro křesťanské rodiče. Vřele ji doporučuji jako „povinnou četbu“ pro páry připravující se na manželství, rodičovství i pro stávající rodiče ještě nedospělých dětí :-)

03.05.2013

Obálka knihy Chaloupka strýčka Toma (zkráceno) Chaloupka strýčka Toma (zkráceno) Harriet Beecher Stowe

Poučné a dobrodružné čtení pro mladší děti - dospělým již nedoporučuji ;-)

20.02.2013

Obálka knihy Originální francouzská kuchařka Originální francouzská kuchařka Édouard de Pomiane

Skvělá dobová kuchařka (i skvělé literární počtení), podle které se dá lehce s úspěchem vařit i dnes. Třeba takový "Coq au vin" podle Pomiana je snadný a nepřekonatelný ;-)

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi