DeniPes DeniPes komentáře u knih

☰ menu

Pravda o mém muži Pravda o mém muži Halina Pawlowská

Vzpomínky na milovanou osobu, upřímné, milující a bolestné. Jakékoli hodnocení knihy postrádá smysl. Ten pravý, osobní význam má jen pro autorku.

12.01.2024 4 z 5


Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Oceňuji pohled do tehdejšího válečného/poválečného Německa. Ale víc si z knihy pamatovat asi nebudu, takový dojem bohužel ve mně zase nezanechala.

28.08.2023 2 z 5


Vražda krejčovským metrem / Tape-Measure Murder Vražda krejčovským metrem / Tape-Measure Murder Agatha Christie

Dvojjazyčná, pěkná hezký pochopitelná angličtina, příběhy tak akorát dlouhé. I když neznám každé slovíčko, smysl vět se dá hezky odvodit.

22.08.2023 5 z 5


Pohádky na týden a hrátky každý den Pohádky na týden a hrátky každý den Ljuba Štíplová

Jedny z nejkrásnějších pohádek, naše nejoblíbenější. Humorné, milé, nápadité, s básničkami a veselými obrázky.

05.08.2023 5 z 5


Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

Krásná kniha, plná historických informací, což mám ráda, člověk se zase něco nového dozví, k čemuž by se jinak běžně nedostal. Příběh trochu z červené knihovny, ale tu hrůzu doby to alespoň zjemňuje. Zápletka skvělá, napínavé až do konce.

16.06.2023 5 z 5


Mstitel z Jenštejna Mstitel z Jenštejna Vlastimil Vondruška

Příjemné čtení, i když mě kniha nenadchla tolik, jako jiné od stejného autora.

07.02.2023 3 z 5


Poledne u Tiffanyho Poledne u Tiffanyho Echo Heron

Krásná kniha o silné a umění oddané duši. O době a společnosti, která nepřeje (a ani nedopřeje) úspěšným a samostatným ženám. Krásné Tiffanyho lampy najednou jde jen těžko nazvat stejně. Úžasné popisy vitráží a lamp úplně lákají je vidět, škoda, že nejsou v knize zobrazeny. Ale i s tím se dá pracovat, Google a Wiki najdou i to (I Laurelton hall) a pozvednou vyprávění na další úžasnou úroveň. Díky za nové obzory.

17.11.2022 5 z 5


Naučte se tančit v dešti Naučte se tančit v dešti Veronique Maciejak

Příběh je taková idylka, ale ty náměty k zamyšlení a uvedené citáty stojí za přečtení, jsou inspirativní. Jsem ráda, že jsem ji přečetla, nebyla to ztráta času :-) .

27.04.2022 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Bohužel mě nezaujala, jsem zklamaná, doufala jsem asi v něco zábavnějšího... Stále jsem očekávala nějaký zásadní zlom, pointu, kvůli které bych pochopila, proč je kniha tak oblíbená, ale bohužel jsem se nedočkala.

28.03.2022


Šlo mi o krk, pánové Šlo mi o krk, pánové Miloslav Švandrlík

Moc příjemné čtení. Nevím jestli román p. Levera je stejně zábavný a okouzlující, ale rozhodně p. Švandrlík nezklamal.

15.02.2021 4 z 5


Největší poklady světa Největší poklady světa Javier Martínez-Pinna

Je to opravdu zajímavé čtení, poutavé jako příběh a doplněné o historická fakta. Pro ty, kdo mají rádi příběhy o pokladech a jejich historii. Jedná o poklady, které nejsou dosud nalezené , vypráví příbehy majitelů i hledačů těchto pokladů. Docela často jsem po přečtení kapitoly začala hledat další informace na internetu a proto se mi ta kniha taky líbí. Neprozradí vám, kde je poklad ukrytý, ale nabídne dost informací a možných variant a rozhodně nadchne a máte potom touhu zjistit si sami ještě víc a ověřit, jestli to, co je v knize uvedeno, je skutečně pravda. V knize je docela hodně obrázků a fotografií, jen škoda, že jsou černobílé.

09.01.2020 4 z 5


Rodinný sjezd Rodinný sjezd Ivan Kraus

Pohlazení po duši, i pro pobavení a zamyšlení. Krátké povídky, ale vystihnou, vše co je potřeba. Moje první kniha od p. Krause a rozhodně ne poslední.

06.12.2019 4 z 5