Největší poklady světa

Největší poklady světa https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403532/mid_nejvetsi-poklady-sveta-mYJ-403532.jpg 3 5 2

Vydejte se s námi objevit hroby Alexandra Velikého, Attily nebo Čingischána. Podlehněte honbě za zlatem uloupeným piráty. Pokuste se rozluštit indicie k pokladu v Rennes-le-Chateau, které zanechal opat Sauniére. Kniha španělského historika živě líčí příběhy nejhledanějších pokladů od předkolumbovského El Dorada, národu Inků, bohatství templářů až k utajeným skvostům třetí říše.... celý text

Přidat komentář

mistrikova
04.09.2022 4 z 5

Tato kniha mne zaujala svým odborným populárně-naučným vyprávěním o ztracených pokladech, po kterých pátrají celé generace. Zejména se autor zaměřil na poklady Střední a Jižní Ameriky, pátrání španělských kolonizátorů po pokladech inckých říší, střet s Indiány a jejich kulturou, ale také poklady ukryté ve 2. světové válce nacisty. Dozvídáme se o námořních pirátech 15.-17. století a také o politicko-ekonomické situaci v době námořních výprav do Nového světa. Kniha se mi líbila, doporučuji k přečtení.

DeniPes
09.01.2020 4 z 5

Je to opravdu zajímavé čtení, poutavé jako příběh a doplněné o historická fakta. Pro ty, kdo mají rádi příběhy o pokladech a jejich historii. Jedná o poklady, které nejsou dosud nalezené , vypráví příbehy majitelů i hledačů těchto pokladů. Docela často jsem po přečtení kapitoly začala hledat další informace na internetu a proto se mi ta kniha taky líbí. Neprozradí vám, kde je poklad ukrytý, ale nabídne dost informací a možných variant a rozhodně nadchne a máte potom touhu zjistit si sami ještě víc a ověřit, jestli to, co je v knize uvedeno, je skutečně pravda. V knize je docela hodně obrázků a fotografií, jen škoda, že jsou černobílé.


Autorovy knížky

2019  68%Největší poklady světa

Kniha Největší poklady světa je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x