DenčaKrnáčová DenčaKrnáčová komentáře u knih

☰ menu

Člověk nula Člověk nula Anna Starobiněc

Za mě čtivé, rychlé, rychle děj utíkal. Ovšem, není to kniha pro každého. V téhle době více než aktuální téma děje. Jednou se bude muset člověk zamyslet nad svým chováním, ale nebude už pozdě?

18.02.2023 4 z 5


Stallo Stallo Stefan Spjut

Docela pěkný příběh o trollech. Na toto téma to je moje první kniha a vcelku i zajímavá. Dobře a rychle se četla, vůbec mi nevadilo, že kapitoly nebyly nijak pojmenované, nijak členěné, čtenáři pak čtení rychleji utíká. Ze začátku jsem měla ale problém se do knihy začíst a v jednu chvíli jsem byla přesvědčena, že ji odložím. Nakonec jsem ale ráda, že jsem to neudělala. Severská mytologie a báje jsou přece jen něco, co se nás moc nedotýká a je pěkné, když si člověk přečte nějaký příběh na toto téma.

21.02.2018 4 z 5


To To Stephen King

Občas mě štvaly zdlouhavé pasáže popisků a myslím si, že dvě kapitoly "mezihry" (tuším že druhý a třetí), být v knize vůbec nemusely, jen dokreslují příběh a čtenář by se nemusel prolouskávat dalšími 20 stránkami navíc. Ale jinak jako vždy, King nezklamal. Knihu jsem kolikrát četla dlouho do noci, takže kouzlo hororu zafungovalo i na mě, a že já se málokdy bojím. Byla to první kniha o 1000 stránkách, kterou jsem přečetla a nelituji stráveného času nad ní. Trvalo mi to asi 14 dní. Příběh mě ale trochu zklamal v tom, jak King vysvětluje, kde se vlastně To vzalo. Čekala jsem něco originálnějšího, ale budiž. Kniha se mi jinak líbila a určitě se k ní v budoucnu znovu vrátím.

20.02.2018 5 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Jedním slovem: super. Hezky to dokreslí celý děj série, připomene určité pasáže z Divergence a dokreslí nevysvětlené situace.

05.08.2016 5 z 5


Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Četlo se mi to dobře. Námět by byl super, kdyby se tam pořád neřešily milostné zápletky. Kdyby tam bylo víc toho scifi. Seriál se mi teda nelíbil už od první minuty dívání se, protože už začátek byl úplně jiný, než jak je to v knize. Chápu, že nenatoší 100% seriálu podle knihy, ale tohle byl děs.
Každopádně kniha dobrá. Rychle čtivá, jednoduchý, srozumitelný jazyk, nic náročného na přemýšlení a vstřebávání děje.

24.07.2016 3 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Horší než první díl, a opravdu netuším, jestli chci číst i Aliance, ale jelikož nemám ráda, když nechám rozečtenou linii, nejspíše si jí přečtu. Chování Tris mi drásalo nervy snad ještě víc než u prvního dílu. Zkoukla jsem i film, první i druhý díl. Zdá se mi to, nebo jsem u knihy snad nedávala takový pozor, ale film snad nebyl ani podle knihy točený? Děj byl úplně překroucený. Chápu, že nemůžou točit 100% knihu, ale takové odchýlení?
Ovšem tohle není o filmech, o tom se můžeme bavit na csfd.cz

23.06.2016 3 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Vzhledem k tomu, že mi kniha přijde spíše pro mladší ročníky, nemám jak tuto knihu zkritizovat. Chování Tris, jako malé holky, je předvídatelné a prostě a jednoduše patří k normálním pubertálním výlevům. Občas je to dosti nesnesitelné, asi za polovinou knihy mě to přestalo bavit, pořád dokola číst "on se na mě podíval, on se na mě usmál, podíval se mi do očí, on mě políbil, on se mě dotkly", nu což, puberťačka.
Tobias je však postava jiného charakteru a k němu by se mi opravdu líbila povahově jiná holčina.
Film jsem neviděla, odrazuje mě složení herců, prezentace filmu a celkově mi přijde, že film se dost odchýlil od knihy (nemohu však zkritizovat film, který jsem neviděla, takže neposoudím dějovou linii, ale Tris vypadá spíš tak na 25 a Tobias na 30, ztratil ten film tak to kouzlo puberťáctví).
Jsem zvědavá na Rezistenci, ačkoliv mi drásá nervy styl psaní knihy. Jako pro malé holky, ne pro šestnáctky. Ovšem knihu si může přečíst jakákoliv věková kategorie a jelikož jsem náročností jinde, tohle jsem po dlouhé době docela uvítala (na chvíli :D)

27.04.2016 4 z 5