Dejvos95 Dejvos95 komentáře u knih

☰ menu

V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

Kvalitní a silný příběh! Samotný závěr mě překvapil a jen podtrhnul skvělý dojem u celé knihy. Mocenský boj mezi agenturami, osobní bolesti hlavních postav, náhled na uvažování a myslí vraha a až fanatická posedlost hlavní hrdinky, která se snaží vydobýt své místo na slunci a dokázat své kvality. Doporučuji!!

15.08.2023 5 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Ač nerad, tak tentokrát to pro mne na plný počet není. Každému podle chuti, ale příběh byl prostě příliš nepřehledný a někdy až příliš závisející na téměř neuvěřitelné náhodě. Pro mě málo uvěřitelný a za vlasy přitažený příběh. Galbraith je skvělý autor, kdy oceňuji jeho vyprávěcí schopnosti, kdy vás dokáže doslova vtáhnout do příběhu a donutí vás knihu přečíst jedním dechem. U této knihy jsem však četl jednu stránku za druhou spíše z úcty k autorovi a výsledný dojem je takový, jak jsem popsal výše. I tak se těším na příští díl, který snad bude o poznání lepší.

02.08.2023 3 z 5


Operace Petragun Operace Petragun František Kotleta (p)

Ano! Zábavné, svižné, úderné. Kotleta nám po svém opět ukázal krásnou lidskou schopnost a sice, že člověk prostě vydrbe s čímkoliv :). Po přečtení mám chuť se přihlásit k odborům!

02.04.2023 5 z 5


Vojenská káznice Vojenská káznice Sven Hassel (p)

Díky drsnému a černému humoru je kniha extrémně čtivá. Nelze na Hasselovy knihy nahlížet jako na realistické vyobrazení války dle skutečných událostí, což bývá mnohdy autorovi vyčítáno. Ale jako válečný román je dílo skvělé :)

26.03.2023 5 z 5


Temné blues v New Orleans Temné blues v New Orleans František Kotleta (p)

(SPOILER) Kosek mi určitě bude chybět. Nicméně si zasloužil asi o malinko lepší konec, než je tato kniha. Po druhé povídce už vám to přijde tak nějak pořád dokola. Kruh, grigri, sex mrtvý "bůh". A takhle dokola. Z povídek mě asi nejvíce zaujala hned za první, ale pointa už se pak jen pořád opakuje. Jinak celou sérii s Kouskem můžu jedině doporučit a nechci tímto říct, že mě kniha nudila. Jen to nebylo úplně ono.

18.02.2023 3 z 5


Studňa Studňa Dominik Dán

(SPOILER) Chce se mi říct "klasický Dán", a přece to tak úplně není. Na Dánovi oceňuji jeho schopnost psát zábavné, svižné a autentické dialogy. Nechybí ani v tomto díle a je opravdu radost číst. Každopádně do příběhu se mi nedařilo úplně začíst. Vše vlastně začne v jednom dnu, kdy poté případ na dlouhou dobu umře, aby z ničeho opět povstal z popela a na můj vkus byl až moc rychle vyřešen. Nicméně se opět jedná o skvělou detektivku, která je o poctivé detektivní práci a nedějí se žádné zázraky jako v televizních seriálech, což je největší devizou Dominika Dána :)

02.02.2023 4 z 5


Mrtvá schránka Mrtvá schránka Kristýna Sněgoňová

Dovolím si svůj subjektivní názor. Tato kniha je za mě z celé série nejslabší. Velice se mi líbí myšlenka sepsání celého příběhu do více knih a těším se na každý nový díl. Každopádně si myslím, že se čím dál více prohlubují rozdíly mezi samotnými autory a na knihách je to znát. V Mrtvé schránce není skoro nic, co by mohlo překvapit. Děj jde v některých pasážích až příliš dobře předvídat a tak vás už vlastně ani nepřekvapí, že z absolutně klidné situace se stane šílený chaos. Což se mi u tohoto druhu knih líbí, ale tady to zkrátka není žádné překvapení. Vtipné a drsné hlášky, zdobící celou sérii, jsou někdy až na sílu a na to, jaký má kniha potenciál je to spíše na škodu. Nechci knihu úplně hanit, v mojí knihovně si místo najde, ale neměl jsem ze čtení takový prožitek jako z předešlých dílů. :)

05.01.2023 3 z 5