Temné blues v New Orleans přehled
Tomáš Kosek série
< 4. díl
Paranormální detektiv Tomáš Kosek má problémů víc než dost. Nejenže dluží CIA službičku a musí pro ni vyřešit, proč se z amerických mariňáků stávají zombie, ale má na krku i pár hladových naštvaných démonů a bohyně, které získaly prastarou magii. K tomu mocného sumerského démona, jezinky a starou dobrou babu Jagu. To však není nic proti tomu, že se mu místo dcer mají narodit dvě děsivé zrůdičky. Ale kdo jiný by si s tím měl poradit než právě on? František Kotleta se vrací k jedné ze svých nejúspěšnějších literárních postav a je to jízda víc než podařená.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přináší další dobrodružství Tomáše Koska, který se opět potýká s magií. Čtenáři oceňují rozmanité prostředí a humorné postavy. Povídky jsou pestré a akční, ale někteří čtenáři postrádají novinky a originální nápady. Závěr série vyvolává smíšené pocity, někteří by uvítali pokračování, jiní cítí, že autor vyčerpal své možnosti. Více v komentářích.
Komu by se kniha Temné blues v New Orleans mohla líbit?
- Fanoušci akčních a magických příběhů
- Čtenáři, kteří ocení humor a nadsázku
- Milovníci povídkových formátů
- Ti, kdo hledají zábavu a oddechovou literaturu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temné blues v New Orleans. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 74 komentářůSouvisející novinky - Temné blues v New Orleans (3)
10 nejprodávanějších eknih (prosinec)
11.01.2023
10 nejprodávanějších eknih (listopad)
16.12.2022
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
„Blues nebyla hudba. Byla to smlouva s Ďáblem. (Temné blues v New Orleans)“
„Ve stresu jsem vždycky mluvil česky. (Temné blues v New Orleans)“
všech 12 citátů najdete u autoraKniha Temné blues v New Orleans v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 10x |
| v Přečtených | 576x |
| ve Čtenářské výzvě | 36x |
| v Doporučených | 8x |
| v Mé knihovně | 273x |
| v Chystám se číst | 66x |
| v Chci si koupit | 35x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Leoš Kyša také napsal(a)
| 2016 | Spad |
| 2014 | Příliš dlouhá swingers party |
| 2010 | Hustej nářez |
| 2020 | Operace Thümmel |
| 2017 | Poločas rozpadu |

77 %
80 %

Tak se nám pan Kosek dočkal zaslouženého odpočinku. Poslední kniha se věnovala až přímo božství a nutno podotknout, já se kolikrát v těch psychedelických představách a vizích, o které se Kotleta snažil, ztrácel. Bylo to jako něčeho si šlehnout a vidět obrazy Bruce Rileyho vzhůru nohama a předkem dozadu a naruby. Ještě k tomu to bylo všechno takový kách, snad nejvíc bavila povídka o Jezinkách. Ta poslední, kde nám byla představena Koskova dcera Eva, byla zklamání asi největší. Nejen, že ve zrychleném tempu nám bylo řečeno, že se s hrdinou téměř nikdo nebaví, že nám unikla podstatná část jeho života, kdy se nám už prezentuje jako 50+, že vlastně celý jeho život je honba za magií a její krocení, aby ho pak ukotvila na jednom místě, ale vytratilo se i jakési to vzrušení a pobavení - to jsem postrádal v celé knize. Možná bylo chybou celou sérii zhltnout naráz, takže bylo nějaké větší očekávání... Zas dokázal bodnout osten lítosti nad osudem, ale přišel čas si od Kotlety odpočinout a vrhnout se na něco hutnějšího. To ale neznamená, že až se dostaví chutě a lechtání v podbřišku, že nevojedu Evu... eh, nesjedu sérii s Evou Koskovou.