Temné blues v New Orleans přehled

František Kotleta (p)

Tomáš Kosek série

< 4. díl

Paranormální detektiv Tomáš Kosek má problémů víc než dost. Nejenže dluží CIA službičku a musí pro ni vyřešit, proč se z amerických mariňáků stávají zombie, ale má na krku i pár hladových naštvaných démonů a bohyně, které získaly prastarou magii. K tomu mocného sumerského démona, jezinky a starou dobrou babu Jagu. To však není nic proti tomu, že se mu místo dcer mají narodit dvě děsivé zrůdičky. Ale kdo jiný by si s tím měl poradit než právě on? František Kotleta se vrací k jedné ze svých nejúspěšnějších literárních postav a je to jízda víc než podařená.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha přináší další dobrodružství Tomáše Koska, který se opět potýká s magií. Čtenáři oceňují rozmanité prostředí a humorné postavy. Povídky jsou pestré a akční, ale někteří čtenáři postrádají novinky a originální nápady. Závěr série vyvolává smíšené pocity, někteří by uvítali pokračování, jiní cítí, že autor vyčerpal své možnosti. Více v komentářích.

Komu by se kniha Temné blues v New Orleans mohla líbit?

• Fanoušci akčních a magických příběhů
  • Čtenáři, kteří ocení humor a nadsázku
  • Milovníci povídkových formátů
  • Ti, kdo hledají zábavu a oddechovou literaturu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temné blues v New Orleans. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Necronomicon
04.11.2025

Tak se nám pan Kosek dočkal zaslouženého odpočinku. Poslední kniha se věnovala až přímo božství a nutno podotknout, já se kolikrát v těch psychedelických představách a vizích, o které se Kotleta snažil, ztrácel. Bylo to jako něčeho si šlehnout a vidět obrazy Bruce Rileyho vzhůru nohama a předkem dozadu a naruby. Ještě k tomu to bylo všechno takový kách, snad nejvíc bavila povídka o Jezinkách. Ta poslední, kde nám byla představena Koskova dcera Eva, byla zklamání asi největší. Nejen, že ve zrychleném tempu nám bylo řečeno, že se s hrdinou téměř nikdo nebaví, že nám unikla podstatná část jeho života, kdy se nám už prezentuje jako 50+, že vlastně celý jeho život je honba za magií a její krocení, aby ho pak ukotvila na jednom místě, ale vytratilo se i jakési to vzrušení a pobavení - to jsem postrádal v celé knize. Možná bylo chybou celou sérii zhltnout naráz, takže bylo nějaké větší očekávání... Zas dokázal bodnout osten lítosti nad osudem, ale přišel čas si od Kotlety odpočinout a vrhnout se na něco hutnějšího. To ale neznamená, že až se dostaví chutě a lechtání v podbřišku, že nevojedu Evu... eh, nesjedu sérii s Evou Koskovou.

všech 74 komentářů

Související novinky - Temné blues v New Orleans (3)

10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

11.01.2023

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

16.12.2022

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022

Blues nebyla hudba. Byla to smlouva s Ďáblem. (Temné blues v New Orleans)

Ve stresu jsem vždycky mluvil česky. (Temné blues v New Orleans)

všech 12 citátů najdete u autora

Kniha Temné blues v New Orleans v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně273x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi