DavidKudrna DavidKudrna komentáře u knih

☰ menu

Pyramidy Pyramidy Terry Pratchett

Četl jsem zdejší komentáře a divím se. Tato kniha, se v mích očích zařadila mezi ty nejlepší, nejen svým prostředím, ale také skvělými postavami viz: syn faraona, který se vyučí vrahem, tisíce let starý sluha, který kuje pikle, na konci oživlý faraón děkující balzamovači za jeho výtečnou práci, bohové oživlí na obloze ve své celé absurditě. A nejvíc mě asi pobavil největší matematik na Zeměploše, ale to nebudu prozrazovat, pro ty co ještě nečetli. Nevím, co víc zdejší komentátoři čekali, ale mě tato knihy přijde úplně brilantní. Čekám, že narazím na podobný výkon v dalších knihách. Doufám.

16.08.2012 5 z 5


Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Malá Esk se mi zapsala do paměti, jako nejlepší čarodějka/mág ze zatím mnou přečtených knih. A výuka bábi Zlopočasné je zatím nepřekonaná. Všechno to vysvětlování a přirovnávání ke zvyklostem. Prostě super kniha.

16.08.2012 4 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

I když jsem již přečetl vice knih od tohoto autora, Barva kouzel společně s Lehkým Fantastičnem zůstávají mými nejoblíbenějšími. Je to proto, že je na nich vidět, že jsou z rané tvorby. Pratchett tady začíná a je skvělé sledovat, jak během psaní knihy roste. Chtěl bych si je přečíst znovu, ale zařekl jsme se, že přečtu všechny knihy od Terryho. Tak snad pak. :--)

16.08.2012 5 z 5