DavidKudrna DavidKudrna komentáře u částí děl

☰ menu

Před-lidé / Předlidé

Děsivá představa, která ukazuje, do jakých absurdností to může s námi dojít. Když sleduju dnešní zvrácený svět, nepřipadá mi to zas tak nemožné.

16.08.2012 3 z 5


Výplata

Filmové zpracování se rozchází s knihou ve více věcech. Nejvíce pak na konci. Přesto je film důstojným ztvárněním knihy. Kniha se mi ale líbila více díky její jednoduchosti. Četl jsem jí až po filmu, a přesto jí mám radši.

16.08.2012 4 z 5


Král Elfů

První sci-fi / fantasy od Dicka co jsem četl. Snad jedná v této sbírce. Je dobrá. I když z počátku vyzní smutně, je to jedna z těch humornějších povídek. Je vidět že ani trochu fantasy Dickovy neuškodí.

16.08.2012 4 z 5


Vrrgové

Naprosto výborná povídka, v které je silně vidět, že je to Dickova "první". Nicméně to ničemu nevadí, ba možná naopak. Jak se Dick snaží nováčkovsky vylíčit sci-fi pohled na obyčejné věci… no pro mě prostě super. Nemůžu napsat nic o ději, abych to nezkazil.

16.08.2012 5 z 5


Ukořištěná loď

Líbila se mi Dickova parafráze na Gulliverovy cesty, a jejich "vědecké vysvětlení". Jinak vcelku průměrná povídka, bez hlubších postav.

16.08.2012 3 z 5


To je Wub, kapitáne!

Anotace se mi píší špatně, jelikož se bojím, abych neprozradil něco z knihy, co by pak zamezilo plnému prožitku při jejím čtení. Tato kniha je spíše z těch vtipnějších a její pointa mě pobavila. Myslím, že neuděláte špatně, když si jí přečtete, ostatně jako u jakékoli povídky od P. K. Dicka.

16.08.2012 4 z 5


Lebka

Sice jsem hned od prvních stránek této povídky tušil jak dopadne, přesto byla pěkně napsaná a čtivá. Nepatří mezi Dickova "veledíla", ale i tak si jí do dnes pamatuji, a to o něčem svědčí.

16.08.2012 4 z 5


Černá krabička

Líbila se mi myšlenka, že lidé jsou tak zvědaví a soucítí s člověkem, že jsou dychtivý sdílet s ním jeho utrpení. Byla to jedna z prvních povídek od P.K. Dicka a utvářela obraz tohoto spisovatele v mé hlavě, to jak se na něj koukám.

16.08.2012