darc darc komentáře u knih

☰ menu

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Jak jsem se těšila na tento díl, tak také rychle jsem ho i přečetla, i když jsem měla trochu problém na začátku, aby jsem se do příběhu začetla. Jako zakončení série pěkné a očekávané bitvy s několika zvraty jsem se dočkala, ale musím říci, že závěr knihu katapultoval do kategorie pro mládež. Možná by i na škodu nebylo, kdyby jisté části děje byly popsány i z pohledu jiných postav, protože celá série sleduje pouze Jakobův pohled na věc.

09.07.2016 4 z 5


Mimoni - Kdo je tady šéf? Mimoni - Kdo je tady šéf? Lucy Rosen

Kniha pro menší děti inspirovaná pětiminutovou částí filmu MIMONI.

07.07.2016 2 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Druhý díl jsem přečetla ještě rychleji než první, ale přijde mi, že ta kniha čeká na velkou bouři, která nastane, alespoň doufám, ve třetím díle. Konečně jsme se trochu více dozvěděli o cestování mezi jednotlivými smyčkami, také se zde objevili nové děti s všelijakými schopnostmi a projevila se velká zákeřnost a umění manipulace nepřáteli podivných. Ale sama musím podotknout, že zvolené názvy stvůra a netvor se mi během četby pletly... možná u nich chtělo zvolit nějaké jiné pojmenování.... Nezbývá mi říci nic jiného než vzhůru na třetí díl.

04.07.2016 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Jelikož mám ráda podivné a nadpřirozené věci, tak jsem se rozhodla přečíst i tuto knihu. Příběh hladce plynul, i když mi místo přišlo, že autor líčí děj trochu zkratkovitě, přesto mi nedělalo žádný problém se do příběhu začíst. Velkým plusem jsou jednoznačně fotografie, které doslova děj knihy oživují a čtenář si tak může vše lépe představit ve své vlastní fantazii. Rozhodně se těším na další dva díly a mohu jen doporučit těm, kteří mají rádi nadpřirozené věci a příšery.

23.06.2016 5 z 5


Turnus Turnus Hugh Howey

Turnus skvěle doplňuje děj Sila, vysvětluje mnohé otázky, které si čtenář kladl při čtení Sila, a spíše je předehrou k vyvrcholení celé ságy v dalším dílu, kterého se nemohu dočkat. Přesto bych řekla, že Turnus byl o něco slabší a trochu mi trvalo, než jsem se do něho začetla.

28.03.2016 4 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Kniha mě svým námětem velmi mile překvapila a nejvíce jsem si oblíbila postavy starostky Jahnsonové a Jules. Za přínosné považuji i to, že kniha postupně představuje několik hlavních postav, přes které se děj plynule přesouvá dál (Holston, Jahnsonová, Marnes, Jules, Lukas, ...). Maličko mě mrzí závěr knihy, který mi přišel zbytečně rychlý a dle mého názoru mohl být lépe a detailněji propracovanější. Přesto jsem z knihy nadšená a doporučuji ji všem fanouškům postapokalyptických příběhů, knih a ság.

27.01.2016 5 z 5