daniela.s daniela.s komentáře u knih

☰ menu

Medúza Medúza Jarmila Loukotková

Krásně napsaná kniha. Ráda se k ní někdy vrátím.

12.03.2019 5 z 5


Lázeňská kúra Lázeňská kúra Ivanka Devátá

Vtipná, hezky napsaná oddychovka.

17.12.2018 3 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Asi by se mi série líbila víc, kdybych ji četla v dětském či mladším věku, ale i tak jsem ráda, že jsem se ke knihám dostala. Místy se mi děj zdál tak nějak překombinovaný, popisy kostrbaté a některé podivnosti byly až moc podivné a bizarní. Ale celkově je svět kolem slečny Peregrinové docela zajímavý, kniha se čte dobře, fotografie jsou zábavné a líbil se mi konec, který nebyl odfláknutý.

14.11.2018 4 z 5


Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Schindlerův seznam z jiného pohledu - z pohledu chlapce ze seznamu.

07.08.2018 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Zpočátku mi vadil jednodušší styl psaní, ale dobře, je to psáno z pohledu šestnáctileté dívky. Naopak její myšlení se mi chvílemi zdálo až moc vyspělé. Kniha hezká, smutná, humorná, místy zajímavé myšlenky.

11.07.2018 4 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Opět kniha, která se čte sama. K tomu pěkně vymyšlené příběhy dvou žen, které se čím dál více podobají a odkrývají další a další nedrobné podrobnosti.

08.10.2017 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Kniha mě bavila už od začátku, ale také jsem nesympatizovala ani s jednou z hlavních postav. Nick na mě působil jako trouba a Amy se mi zdála jako taková dobrovolná trpitelka. Při čtení druhé části jsem už měla jasno, komu fandit, děj byl napínavý a kniha měla spád a já se od ní nedokázala odtrhnout. Zmizelá se mi tedy moc líbila, ale konec mě docela zklamal... Utěšuji se tím, že by mohlo být pokračování, ale to by byl asi velký oříšek.

28.09.2017 5 z 5