culina111 culina111 komentáře u knih

☰ menu

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

dávám o hvězdičku víc oproti knize 15 roků lásky, protože kromě toho, že je tato kniha vtipná, tak je i svižnější a dobře se čte (přečteno za večer :)) Líbil se mi postřeh v podobě odlišného uvažování a neschopnosti říct, co chci - člověk bohužel druhému do hlavy nevidí... prostě pohodová oddechovka.

20.06.2022 5 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Oddechovka skvělá na proložení mnou čtených detektivek:) Zatím jsem nic od tohoto autora nečetla, ale příjemně mě překvapil. Nabyla jsem nejdřív celkem rychle pocitu, že už děj nemá kam směřovat, ale začetla jsem se a konec dočítala jedním dechem. Líbí se mi styl psaní, kniha je čtivá a vtipná, ačkoli se ve střední části trochu opakuje. Zápletka je zvláštní, nedovedu si moc představit, že by to takto mohlo být v reálu, každopádně část obsahu má reálný základ, což je na tom právě to smutné. Jinak kniha vyznívá ve finále spíš pozitivně a určitě jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Jednu hvězdičku dávám dolů, protože existují knihy, které mě zaujaly víc. A také, jak jsem po přečtení autorovy další knihy Okamžiky štěstí (23.8.) zjistila, se zde jedna věc opakuje....

25.04.2022 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Zajímavá kniha, zejména způsob, jakým byla napsána... jen mi přišlo, že se mezi těmi všemi spisy a protokoly občas hlavní příběh ztrácel.. A za mě to nebylo tak čtivé, aby mě to donutilo přečíst jedním dechem. Určitě se ale autorce podařilo napsat tak, že jsem byla místy vtažená nejen do příběhu, ale zejména do místa, kde se hlavní děj odehrával (bylo hodně autenticky popsané). Některé schopnosti bohyní jsou asi trochu nadsazené, ale celkově hodnotím jako velmi dobré.

31.01.2022 4 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Trochu mi přišlo, že se autoři již trochu "vykrádají" a že je zde o něco víc brutality, ale i tak pro mě stále jedna z nejlepších detektivek... proto hodnotím 5-ti hvězdami :)
(jinak asi mezi nejlepší jejich knihy řadím Písečného muže a Stalkera)

31.01.2022 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Četla jsem jedním dechem - napínavé, překvapivý závěr.. možná občas trochu překombinované, ale za mě asi jedna z nejlepších jejich posledních knih po Písečném muži :)

31.01.2022 5 z 5