Cepelka Cepelka komentáře u knih

☰ menu

Polibek Polibek Anna Todd

Říkám si, že z téhle knížky by mohla být docela účinná mučící metoda... Ne vážně, číst After byla obrovská chyba. Mrzí mě ty hodiny, které mi už nikdo nevrátí.

20.04.2020 odpad!


Křiváci Křiváci Maureen Johnson

Křiváci jsou napínavá YA detektivka, která vás chytne a nepustí, dokud ji nedočtete. Ona vás teda nepustí ani potom, co ji dočtete, a právě toho si u knížek cením nejvíce.
Zbožňuji to prostředí. Kdo by nechtěl chodit do školy, kde mají doslova všechno, na co si vzpomenete?
Líbí se mi nakonec i jednotlivé proplétání dějových linek, u kterých jsem se bála, že mě budou při čtení rušit, ale opak byl pravdou - neskutečně jsem si je užívala!
Křiváci rozhodně stojí za přečtení. Samozřejmě, ty young adult prvky nelze nepřehlédnout a je to trochu jiná forma detektivky, než na kterou jsme zvyklí, ale i tak mě Křiváci nehorázně bavili a těším se na zbývající dva díly série.

15.03.2020 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Farmu zvířat jsem přečetla jedním dechem. George Orwell se v knize zabývá mezilidskými a politickými vztahy a skvěle popsal tehdejší situaci. George poukazuje nejen na to, jak se lži vyrábějí, ale i na to, jak a proč se jim podléhá.
Jenom díky němu jsem si dokázala uvědomit, co se např. v Rusku ve skutečnosti odehrálo a sama jsem si uvědomila, jak vážná situace to byla, ikdyž to tak možná nevypadalo.
Nejvíce se ovšem děsím myšlenky, že historie se neustále opakuje.

26.11.2019 5 z 5