Brigid Brigid komentáře u knih

☰ menu

Noc a mlha Noc a mlha Tomáš Bandžuch

Dobrá kniha :) velmi napínavý a strhující příběh od kterého bylo obtížné se odtrhnout. Jazyk byl malinko složitější, ale to též hodnotím velmi pozitivně a od dalšího čtení mě ani v nejmenším neodradil. Práce s jazykem se mi moc líbila, také spousta zajímavých přirovnání a moc zajímavě zpracované vnitřní rozjímání postav. Jednoznačně doporučuji

05.02.2024 5 z 5


Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

Bylo to moc zajímavé, na autorčin styl jsem si zvykla rychle. Místy byl příběh opravdu hodně napínavý, ale jindy se mi to zase celkem táhlo.nejsem si jistá jak bych se s touto knihou popasovala, kdybych ji neměla do čtenářské výzvy. Do dalšího dílu se asi nepustím.

19.11.2023 3 z 5


Lughovo kopí Lughovo kopí Ari Marmell

Knihu jsem dočetla protože, jsem si ji dříve, možná trochu nerozumně koupila. Mé pocity jsou jednotné s prvním dílem, ani jendo mě příliš nenadchlo. Stejně tak hlavní postava je mi v něktrých ohledech (především ve chvílích kdy mluví přímo ke čtenáři), neskutečně nepříjemná... cením tematiku a zpracování dvou světů, ale na Haryho Dresdena to prostě nemá ani v nejmenším.

21.05.2023 2 z 5


Žhavé olovo, chladné železo Žhavé olovo, chladné železo Ari Marmell

Knihu jsem přečetla celkem rychle, ale neužila jsem si ji tak jak jsem očekávala. Způsob jakým se Mick Oberon obrací přímo na čtenáře mi přišel silně nesympatický. Obecně jsem si tohoto detektiva spíše neoblíbila. Na druhou stranu, mě zaujalo originální pojetí magie, kdy nejde o kouzla jako taková, ale o specifickou manipulaci se štěstím a nešťastnými náhodami.

21.05.2023 3 z 5


Stromboli Stromboli Saskia Noort

(SPOILER) Tuto knihu jsem přečetla už cca rok zpět a velmi mě zaujalaa zasáhla. Nyní se k ní plánuji vrátit a přečíst ji podruhé.
Oceňuji zajímavý vhled do života autorky, popis absolvované terapie i cestu jak se k ní dostala. Styl psaní my byl rovněž velmi blýzký, dokonce natolik, že i když je celková atmosféra příběhu spíše ponurá a melancholická a konec na tom není úplně jinak, stejně jsem odcházela s pocitem, že mi to něco dalo a že vše možná nemusí být tak šedivé jak se to může zdát.

06.05.2023 5 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Napínavé, strhující, úžasné.

26.01.2023 5 z 5


Umění být nešťastný Umění být nešťastný Dirk de Wachter

Zajímavá kniha se zajímavou myšlenkou, jen možná trochu rozvleklá. Řekla bych že hlavní sdělení je, přijmi, že šťastní nemůžeme být neustále. Kdyby nebylo smutku, nemohli bychom patřičně ocenit radost. A pro mě asi nejdůležitější, sdílení neštěstí utužuje mezilidské vazby.

07.01.2023 3 z 5


Zakázané přání Zakázané přání Jessica Khoury

Nádherná adaptace ke klasické pohádce o Aladinovi. Kniha se čte lehce, napne, zahřeje u srdce.

28.10.2022 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Krysař je pro mne srdcovou záležitostí. Kniha je krátká a výstižná. Nádherný příběh o lásce, zradě a odpuštění. Zkaženosti i nevinnosti.
Nemohu jinak než-li doporučit.

28.10.2022 5 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Krásná kniha, čte se lehce a spoustu věcí osvětlí

28.10.2022 5 z 5


IMPRO: Improvizace a divadlo IMPRO: Improvizace a divadlo Keith Johnstone

Čtivá a velmi dobře zpracovaná kniha o improvizaci. Mnoho věcí mě inspirovalo a pomohlo ve vlastním rozvoji.
Lze zde nalézt mnoho cvičení, která si může každý vyzkoušet, a to nejen v bezpečném prostředí souboru, ale klidně třeba na ulici.

28.10.2022 5 z 5