blanka8359 blanka8359 komentáře u knih

☰ menu

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Chválím audioknihu - poslouchala jsem před spaním a určitě to bylo lepší, než kdybych si ji četla sama. Krásně se mi usínalo. Bylo o čem přemýšlet před usnutím a o čem snít...A mám ráda kočky :)

06.08.2019 4 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Moc se mi ta knížka nelíbila, něco mi tam vadilo. Ale námět mě zaujal a tak jsem si o osudech hlavních protagonistů přečetla víc na internetu a když jsem byla v Brně, tak jsem měla štěstí a dostala se i do vily Tugendhat a dozvěděla se víc.

06.08.2019 2 z 5


Prokletí Prokletí Chuck Palahniuk

Můj první Palahniuk mě tak dostal, že si tu knihu pamatuju dodnes. Ne že by se mi o ní zdálo, to bych raději nechtěla, ale bavila mě a určitě si přečtu další knihy od Chucka Palahniuka.

06.08.2019 5 z 5


Slovník citátů z Díla Williama Shakespeara Slovník citátů z Díla Williama Shakespeara William Shakespeare

Miluju Shakespeara a moc se mi líbí Hilského překlady, ale tento slovník citátů mě zklamal. Do tak velké knihy by se snad mohly vejít citáty i v originále, nejen česky. A rejstřík bych potřebovala podle her, ze kterých citáty pochází.... No nic :)

06.08.2019 2 z 5


Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, které si čtu, když jsem nemocná a mám dost času. Musí to ale být to staré vydání, například: Robinson Krusoe Dle původního vydání Dan. Defoea a dle Jach. Jindř. Campea mládeži vypravuje Dr. Jan Novák. S barvotisky a 19 vyobrazeními v textu. Bohužel není uveden rok. Jazyk je trochu archaický, ale do té doby to patří. Zkoušela jsem číst v Plevově úpravě a to tedy jsem velmi rychle odložila :)

04.03.2019 5 z 5