Betyna9 Betyna9 komentáře u knih

☰ menu

Bude to bolet, doktore? Bude to bolet, doktore? Adam Kay

Najít knihu z lékařského prostředí, kterou bych byla ochotna číst, byla výzva sama o sobě. Proto mě kniha velice mile překvapila. Opravdu byla vtipná, ale našlo se tam i pár příběhů se smutným koncem (jak už to v životě chodí).
Taky mě kniha donutila zamyslet se nad tím, jak se asi mají čeští lékaři?

23.06.2021 5 z 5


Příručka instruktora zážitkových akcí Příručka instruktora zážitkových akcí Radek Pelánek

Velice užitečná kniha. Je v ní vše od spolupráce v instruktorském týmu až po jednotlivé okruhy her. Kniha mě hodně inspirovala a motivovala.

25.09.2018 5 z 5


Večeře u Florentýny - Odpolední kuchařka pro dceru Večeře u Florentýny - Odpolední kuchařka pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová

Kuchařka je velice poutavě napsaná a navíc pochopitelná i pro úplněho začátečníka. Jsem prakticky ještě dítě a velice brzo jsem se pustila do rodinnného života a Florentýniny recepty mi pomohly stát se "královnou kuchyně". Navíc chutně podává i zdravé jídlo, které dělá spoustě lidem problémy pozřít jej.

29.04.2018 5 z 5


Pod cimburskou hradní věží Pod cimburskou hradní věží Jindřich Spáčil

Krásná knížka o dobrodružství chlapců. Má to vše, co má mít knížka pro kluky, pravé přátelství, děsivou příhodu, dobrodružství i ponaučení s "happy endem". Zastaralý jazyk tomu dodává na romantice.

28.04.2018 5 z 5


Arktickou prérií Arktickou prérií Ernest Thompson Seton

Nádherná kniha plná dobrodružství, až se čtenář diví, jestli nejsou pouze smyšlené. Doporučuji všem milovníkům divoké přírody a cestování, ale také všem příznivcům Woodcraftu.

21.04.2018 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Ze začátku jsem byla knihou unešená, v polovině jsem se začala nad dějem rozčilovat, ale konec byla sladká tečka. Kniha byla velice čtivá, ale nesmíte si děj moc přirovnánat k realitě.

21.04.2018 4 z 5


Don Quijote de La Mancha (převyprávění) Don Quijote de La Mancha (převyprávění) Eliška Nosálová

Krásně upravená klasika. Autorka knihu upravila, aby byla přístupnější běžnému čtenáři, ale myšlenka a atmosféra knihy zůstala pořád krásně romantická.

06.04.2018 5 z 5


Rasputin a carevna Rasputin a carevna Ivan Izakovič

Kniha byla dobře napsaná, ale čekala jsem od ní něco víc. Název podle mě nekorespondoval s obsahem knihy. Rasputin už v polovině zemřel a autor spíš psal o politice a poměrech v carském Rusku než o Rasputinovi (a skandálech, na které jsem se těšila). Navíc kniha působí spíš jako odborná než jako román.

06.04.2018 3 z 5


Život s vysokou inteligencí Život s vysokou inteligencí Monika Stehlíková

Hodně věcí se v knize opakuje stále dokola. Navíc po jejím přečtení mi připadá, že se kolem mě pohybují jen nadaní lidé (až na jisté výjimky).

25.03.2018 3 z 5