Večeře u Florentýny - Odpolední kuchařka pro dceru

Večeře u Florentýny - Odpolední kuchařka pro dceru https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305510/bmid_vecere-u-florentyny-odpoledni-kucha-65756949d2f33.jpg 5 58 15

155 rychlých a snadných receptů pro všechny, kdo ještě nevečeřeli. Nejčastější otázka, která zaznívá v českých domácnostech, je: Co bude dnes k večeři? Vlastně přesněji: Co bude dnes k večeři, aby to bylo rychlé, levné a zdravé? Večeře u Florentýny je kuchařka, která vám na tuhle otázku odpoví. Ne jednou, ale stokrát. Nabídne vám pro začátek inspiraci na celý rok – pro každé roční období dva tucty receptů na snadné a rychlé večeře. Pak vás ještě naučí, jak o nápady a inspiraci už nikdy nepřijít. Jak se stále dokola neptat, co uvařit, ale co ze všech těch možností neuvařit. Snadné, rychlé a zdravé večeře mají společný základ, a tím je zelenina. Ta jídlo odlehčí, udělá ho svěžím, zdravým a zajímavým. Právě zelenina vám dá ten potřebný první impulz, co zrovna dnes připravit. V této knížce se dozvíte, jak večeři založit na zelenině a jak k ní vybrat další suroviny, aby vzniklo dobré jídlo. Jana Florentýna Zatloukalová je zkušená kuchařka a autorka, která už dovedla do kuchyně desetitisíce žen a dívek a naučila je vařit s láskou a radostí. Pokud vám v kuchyni chybí sebevědomí, vášeň nebo inspirace, její knížky vám tohle všechno přinesou.... celý text

Přidat komentář

fénix56
11.04.2023 4 z 5

Má druhá kuchařka pro dceru od Florentýny. Opět výborná, jen jsem si tentokrát v ní oblíbila trochu méně receptů, než v té první Kuchařce pro dceru.

Hakate
04.09.2022 5 z 5

Můj velký pomocník v kuchyni, skvělé popsané kroky, výborná jídla.


domihruzkova
25.11.2021 4 z 5

Opět skvělá inspirace. Jediné, k čemu mám výhrady je opět vizuální stránka - světle žlutý text je na bílém podkladu strašně špatně čitelný!

LadyCotton
18.04.2021 4 z 5

Pokud jste měli v ruce již klasickou kuchařku pro dceru, tak můžete počítat s tím, že i "večeřová kuchařka" je v podobném stylu, tedy: recepty jsou psané velice jednoduchým stylem (skutečně pro začátečníky) a hlavně jsou ze surovin, které seženete v každém hypermarketu.
V této kuchařce jsou sladké i slané recepty, pro vegetariány i masožravce, zdravé (těch je většina) i "hříšné". Studené i teplé večeře, rozdělené hezky podle ročních období (abyste mohli vždy vařit dle sezonních surovin). Milé je i menší povídání před každou kapitolou.
Neříkám, že všechny recepty vyzkouším to bohužel ne - protože některé z nich předpokládají, že vlastníte kuchyňského robota. Nicméně i tak je to kniha plná báječné inspirace.
Co mi na knize vadí (a to na všech Kuchařkách pro dceru, co doma máme) je nepraktický polotvrdý formát (desky). Kniha totiž při vaření "nedrží" a neustále se zavírá :-( takže po pár vařeních je již značně "ošmudlaná".

studentice
02.01.2021 5 z 5

Opět úžasný zdroj inspirace

Varjohukka
11.08.2020 4 z 5

Pár zajímavých receptů jsem tam objevila, ale vzhledem k našemu dietnímu omezení jich moc nevyužijeme.

lenkaBajza
29.06.2020

Dostatek fotografií, mnoho receptů. Uvítala bych ale malinko více tradičních pokrmů, dle mého kuchařka obsahuje mnoho "novot". (novotou myslím třeba i chřest, který je sice běžně k dostání, ale nemám ho v lednici po ruce pravidelně jako třeba mrkev).
Celkově ale super, doporučuji:)

lucie0874
14.02.2020 2 z 5

Není tak dobrá jako ostatní kuchařky od této autorky.....

Vlajdula
17.10.2019 5 z 5

Není co dodat, prostě skvělá. Hrozně mě baví styl psaní Florentýnky i její recepty.

efka.saf
18.09.2019 5 z 5

Stejně jako Kuchařka pro dceru i tato kniha od autorky je velmi povedená. Je tam nemálo receptů, které mi učarovaly a na které se chystám. A nechybí i spousta doplňujících textů, které se velmi dobře čtou a jsou v lecčems inspirativní. Oceňuji i krásné fotky a dělení jídel podle ročních období. Za mě jedna z top kuchařek, která na polici určitě prachem nezapadne.

Lemurka
09.02.2019 5 z 5

Skvělá kuchařka, plno dobrých nápadů. Autorka mi otevřela oči a změnila život v kuchyni.

anntine
20.01.2019 3 z 5

Na kuchařce oceňuji hlavně seřazení podle sezónnosti jednotlivých surovin a kombinace s různými typy ingrediencí. Asi bych přivítala méně receptů s použitím masa a více kombinací s obilninami, luštěninami nebo vejci. První část o svačinách by v kuchařce v podstatě podle mě vůbec nemusela být. Některé recepty, např. na polévky jsou ale docela zajímavé a určitě stojí za vyzkoušení.

Betyna9
29.04.2018 5 z 5

Kuchařka je velice poutavě napsaná a navíc pochopitelná i pro úplněho začátečníka. Jsem prakticky ještě dítě a velice brzo jsem se pustila do rodinnného života a Florentýniny recepty mi pomohly stát se "královnou kuchyně". Navíc chutně podává i zdravé jídlo, které dělá spoustě lidem problémy pozřít jej.

TheGoldenHill
03.02.2018 5 z 5

Tuto kuchařku jsem dostala jako dárek a mám z ní ohromnou radost - kniha je nádherná. Skvělé recepty, perfektně popsané postupy přípravy jídel, úžasné fotografie a velmi praktické rady, které ocení nejedna hospodyňka. Tato kuchařka na Vás dýchá pozitivní energií a při čtení se Vám sbíhají sliny.
Stala jsem se příznivcem spisovatelčina webu a e-mailového klubu.
Poděkování:
Paní Jano Florentýnko Zatloukalová mnohokrát Vám děkuji za jiný pohled na vaření, nakupování, ingredience, jídlo, stolování a otevřelo mi to úplně jiný svět - Svět Kuchařského Umění. Jídlo a vaření už pro mě není jen nutnost, ale hlavně požitek.
Děkuji!

HDosoudilová
25.04.2017 5 z 5

Další kuchařka plná skvělých receptů na rychlé večeře a svačiny. Je opravdu praktická a z běžně dostupných surovin, navíc postupy jsou opravdu jednoduché a zvládne je i začátečník.

Štítky knihy

večeře (recepty)

Kniha Večeře u Florentýny - Odpolední kuchařka pro dceru je v

Právě čtených2x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených8x
Knihotéce66x
Chystám se číst11x
Chci si koupit32x
dalších seznamech1x