baruu.s baruu.s komentáře u knih

☰ menu

Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Soto se vrátila zpět na kurt, aby opět pocítila chuť vítězství a byla nejlepší tenistkou na světě. Díky prohrám, kterým ve své kariéře dosud nemuse čelit, se ale nezměnil jen její způsob hry, ale také přístup k lidem a sobě samé.
Tahle kniha je nádherná, ale taky drsná. Soto je vykreslena cílevědomá a arogantní, což v knihách není zvykem. Přesto ji nemůžeme nenávidět, protože víme, jak vypadalo její dětství. Soucítíme s jejím otcem, jehož přístup ke Carrie nebyl vždy ideální, ale chyby, kterých se při výchově dopustil si uvědomuje. Neodvratně se však promítly do vztahu s jeho dcerou.

18.03.2024 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Je těžké uvěřit, kolik toho žena dokáže protrpět.

03.03.2024 5 z 5


Stačí mávnout křídly Stačí mávnout křídly Sára Topinková

Nádhera, nádhera, dokonalost. Při čtení se mi chtělo brečet, ječet, smát se a křičet. Příběh ve mně vyvolal nekonečně mnoho emocí a je opravdu nutnost, aby si ho přečetl každý. Všechny události v knize působily až děsivě reálně a postavy byly do detailu promyšleny. Dokonce jsem v nich poznala pár lidí z mého okolí a spolužáky.

13.01.2024 5 z 5


Divoký tymián Divoký tymián Rosamunde Pilcher

(SPOILER) V této knize hrálo velkou roli štěstí a osud. Třeba když si Victorie četla v novinách o Oliverově hře, a ten se následně objevil u jejích dveří. Nebo když se John Dunbeath dozvěděl o strýcovo smrti těsně předtím, než si přečetl dopis přímo od něj. Jock ho v něm zval na chatu Benchoile, která však po jeho smrti patřila Johnovi samotnému. On tam přijel a potkal tam Victorii, se kterou se náhodně seznámil na jednom večírku a nikoho z nich by ani ve snu nenapadlo, že se opět uvidí ve Skotsku, stovky kilometrů od Londýna.

26.10.2023 4 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Takže... tady to má převážně lepší hodnocení, ale já tomu vážně více než 1 hvězdičku dát nemohla. Věřím, že někomu se kniha líbí, protože to bylo vtipné a docela pohodové, ale můj šálek kávy to tedy rozhodně nebyl.

Kniha ze začátku zaujme nejen obálkou, ale vlastně i námět na příběh se nezdá špatný - to je proč jsem, stejně jako spousta dalších lidí, po knize sáhla - ale musí se nechat, že ta obálka je na tom asi to nejlepší. Celkově příběh dost zklamal.

Úplný začátek se zdá být hrozně fajn a chvílemi je to napsané opravdu vtipně.. Ale po tom už asi nenajdu nic jiného, co na tom vyzdvihnout.

Celý to bylo prostě o nepochopení citů a to se mi zdá naprosto zbytečný (jako by to tak nebylo ve většíně romantických zápletkách). Nápad na příběh mohl mít takový potenciál a mohlo se to ubírat všemi možnými směry! Za mě to takhle bylo rozhodně promrháno, což je hrozná škoda. Čte se to docela rychle, ale já musela v podstatě přeskakovat odstavce, protože mi přišlo, že se tam nic moc nědělo. Půlku knihy máte pocit, že se tam řeší jen to, že je potřeba vyřešit všechny možné problémy. A konverzace také nebyly zrovna k popukání - vím, že to není kniha pro dospělé, ale 17letí teenageři se nemuseli chovat, jakoby jim bylo 13.

Tak to by bylo asi tak všechno. Dokázala bych napsat asi ještě o spoustě dalších věcech, ale takhle jsem to celé nějak shrnula a toť můj názor na knihu.

Na závěr chci říct, že ani tolik nelituju, že jsem si ji koupila, protože na lehké odreagování to je, a alespoň si cením i mých jiných knížek, které teď v mojí knihovničce v porovnání s touto vypadají, jako ty nejlepší bestsellery :))

04.06.2023 1 z 5


Tajemství oblázkové hory Tajemství oblázkové hory Bára Dočkalová

Reálně jsem starší puberťák a zdálo by se, že knížka je pro mladší, ale mně se to neskutečně líbilo a nemám k tomu absolutně žádné výhrady!!

08.05.2023 5 z 5


Naděje umírá Naděje umírá Iveta Urešová

Krásná knížka, podle mne by si ji měl přečíst každý :)

01.05.2023 4 z 5


Kluci ze hřbitova Kluci ze hřbitova Aiden Thomas

Tuhle knihu jsem si zamilovala. Prostředí latinskoamerické kultury a romatický děj mezi hlavními postavami z ní dělají, jako by byla přímo stvořená pro mě. Možná že jediné zklamání je překvapivý konec, který mi tam trochu neseděl, ale jinak si myslím, že kniha stojí za přečtení, zvláště, pokud se zajímáte o španělskou kulturu! Výskyt španělských slovíček je docela početný, ale i s mojí primitivní španělštinou jsem to nějak zvládla. Takže já můžu jen doporučit!! :D

06.03.2023 5 z 5