Ashinka Ashinka komentáře u knih

☰ menu

Shannarův meč Shannarův meč Terry Brooks

Rozhodla jsem se ji ani nedočíst. Levná kopie Pána prstenů, která je psaná naivně dětským stylem.

06.04.2024 1 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Autor píše velmi poutavě a navíc jsem, až do odhalení, neměla tušení, kdo je vrahem. Postava hlavní vyšetřovatelky však působí jako slon v porcelánu, který spoléhá pouze na instinkt a notnou dávku štěstí. Navíc se několikrát ocitne v roli nebohé princezny, které nezbývá, než si počkat na svého deus ex machina.

11.04.2023 3 z 5


Zavržený Zavržený Becca Fitzpatrick

Nemohla jsem se s Norou sžít. Balancovala na hraně chorobné nedůvěry a bezbřehé naivity. Ani jsem úplně nepochopila co k ní Patche táhne, snad další díly napoví :)

13.11.2019 3 z 5


Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Překrásné překvapení. Čtyři hvězdy za příběh a celých pět za Laskavého pána.

31.10.2019 5 z 5


Dům u vycházejícího slunce Dům u vycházejícího slunce Aleksandra Janusz

Úžasně promyšlený magický svět, který obsáhne vše od mýtů, přes naši realitu, až po kyberprostor. Propracované postavy, propletené časové linie, pochopitelné motivy a chování. Jediné co tomu ubírá je neustálá akce. Kniha je spíš soubor čtyř povídek než jeden soustavný příběh.

13.08.2019 3 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Kniha je plná akce od začátku až do konce. Zprvu mě sice moc nenaplňovala, protože byla viditelně psána pro dětské čtenáře a v některých částech měla nedomyšlenou logiku. V průběhu ale začala autorka používat odvážnější scény a popisy. Celkově to vypadalo, jako by autorsky rostla s knihou. Nakonec příjemně překvapila, sice očekávanou, ale strhující pointou. Musím knize uznat, že i po přečtení si nejsem jistá, jestli závěr nebyla jedna velká lež.

13.08.2016 4 z 5