Armenica Armenica komentáře u knih

☰ menu

Vězni pohledů Vězni pohledů Mons Kallentoft

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Mons Kallentoft, a potažmo i Malin Forsová, se postupem času propracovali do trapnosti, a to i přesto, že předchozí díl byl překvapivě dobrý.

21.10.2023 1 z 5


Krv je len voda Krv je len voda Jana Micenková

Lidská tragédie, ze které jsem měla hodně velký tlak na prsou. Ale musela jsem vydržet až do konce to, jak mě každá z postav muchlala jak papír do kuličky. Svýma špinavýma rukama. Micenková je opravdu pani spisovatelka.

13.09.2023 5 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

U čtení knihy jsem se rozbrečela....a brečela jsem hodně nahlas a hodně dlouho.
Čest památce všem těm, kteří leží u severní zdi Ďáblického hřbitova....
Petra Klabouchová si volí velice silná témata... a už jednou mě přesvědčila svou knihou Prameny Vltavy o svých kvalitách...knihu jsem navíc vstřebala ve velice zdařilé audioverzi.

29.04.2023 5 z 5


Tatitatitati Tatitatitati Tamás Jónás

Navíc v podání Václava Neužila jako audiokniha je to koncert….

21.02.2023 5 z 5


Satanovo sousto Satanovo sousto Mons Kallentoft

Tak thajská epizoda byla po pravdě trošku slabší, ale tímhle se Mons Kallentoft zase dostal z prázdnin do opravdu intenzívního školního roku :-)

14.02.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Mám pocit, že o této knize něco napsat, aniž byste napsali spoiler...tak takto tedy moc poděkuji spisovatelce za zpracování tématu, opět jsem se výběrem knihy nezklamala. Petra Dvořáková je opravdu jedinečná v tom, že se nebojí tato společenská témata literárně zpracovávat, a zpracovává je dobře.

09.10.2022 5 z 5


Utrpení a jiné žánry Utrpení a jiné žánry Dora Kaprálová

V dobrém slova smyslu bych mohla říci, že Dora Kaprálová už nemůže víc překvapit, nicméně i v této nejnovější knize povídek opět předbíhá sama sebe a nabízí soubor originálních a velice citlivých a chytlavých povídek. A já si říkám, že se to tak asi prostě doopravdy stalo. Nenabízím žádný náčrtek, každý, ať se přesvědčí sám. Dora Kaprálově je prostě opět výborná.

20.06.2022 5 z 5