anezka1473 anezka1473 komentáře u knih

☰ menu

Karanténa Karanténa Peter May

Karanténa určitě není mezi nejlepšími knihami, které Peter May napsal, ale určitě to není špatné čtení. Styl psaní pana Maye je skvělý a Karanténa se četla dobře. Bohužel konec je dost přitažený za vlasy, škoda toho. Věřím, že by jinak hodnocení bylo mnohem vyšší

25.09.2020 4 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Ach! Mona píše tak krásně, hltala jsem každé slovo. Doporučuji

25.09.2020 5 z 5


Láska nebeská z Notting Hill Láska nebeská z Notting Hill Ali McNamara

Po tėto knížce jsem sáhla náhodou, když jsem měla chuť na něco odpočinkového. Popravdě, kdyby to nebyla jediná kniha, kterou jsem zrovna měla po ruce, vzdám ji hned na začátku. První polovina knihy mě iritovala. Tak přehnaně a prvoplánově točila okolo filmů, až to bylo trapné. Od druhé půlky už se autorka ale pustila do pořádné zápletky a knížku jsem pak dočetla jedním dechem. Určitě nepatří mezi ty, které bych někomu doporučila ke čtení, ale nakonec to nebylo tak zlé a nějakou tu hvězdičku si to zaslouží.

25.09.2020 2 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Bohužel se řadím k těm, které mrzí utracené peníze za e-knihu.

Za mě je anotace ke knize mnohem lákavější než kniha samotná. Od autorky jsem zatím nečetla nic, Vrány byly první knihou a nevím, zda jí ještě dát šanci. Zlákaly mě blogerské recenze, ale upřímně ten kladný ohlas nechápu. Nemyslím si, že mi knížka jen "nesedla". Myslím si, že není moc dobrá. Necítila jsem žádné mrazení a do příběhu jsem se nevcítila. Přijde mi, jako by se vydal jen nástin knihy bez úprav. Nesedělo mi chování postav a vůbec jsem v tom neviděla 12letou holku. Závěr mi pak přišel přehnaný, nechci spoilovat, ale situace, které jsou v knize popsané, mi vůbec nepřišly, že by vedly k tomu, jak byla kniha zakončená. Knihou jsem se vyloženě prokousávala a nezaujal mě ani styl psaní.

26.02.2020 2 z 5


Hledám Colina Firtha Hledám Colina Firtha Mia March

Pokud od knížky neočekáváte víc než "oddychovku", potom se vám bude líbit. Knížka se četla příjemně. Děj není nijak neočekávaný, hlavním tématem je tu mateřská láska. Dobře zpracované, ačkoli víc zvratů a originality by neuškodilo :-)

06.05.2019 4 z 5


Kde hvězdy stále září Kde hvězdy stále září Trish Doller

Knížka se dobře četla, řadím mezi oddychovky. Děj celkem zajímavý, jen mi to přišlo všechno "sluníčkářské". Dívka, která živořila s psychicky labilní matkou bez většího kontaktu okolí je ve výsledku velmi chytrá, rozumná a společenská... Přesto, že se chová často špatně, všichni ji chápou, odpouští, neřeší... Myslím, že by se dalo s psychologií postav mnohem víc pohrát

27.10.2017 4 z 5