ales8905 ales8905 komentáře u knih

☰ menu

Dějiny Azorských ostrovů a Madeiry Dějiny Azorských ostrovů a Madeiry Jan Klíma

Azory i Madeiru jsem navštívil a proto jsem rád, že tato kniha vznikla. Odborných publikací na toto téma u nás moc není a proto je tato kniha cenná pro spoustu lidí, kteří se sem hodlají vydat.

14.08.2020


Osamělá holubice Osamělá holubice Larry McMurtry

Přiznám se, že prvních asi sto stránek jsem se nemohl začíst a rozsah knihy ve mně budil pochyby, jestli pokračovat, ale pak se vše najednou rozjelo a román mě vcucl tak, jak už dlouho žádný a nakonec jsem litoval, že jsem u konce. Mistrovské dílo, které právem získalo Pullitzerovu cenu!

21.05.2019 5 z 5


Chyťte Žida! Chyťte Žida! Tuvia Tenenbom

Geniální kniha! Konečně se někdo nebál nazývat věci pravým jménem. Všem levicovým aktivistům musí se musí ježit chlupy vztekem.

24.10.2018


Mlha nad Větrnou dolinou Mlha nad Větrnou dolinou Krystyna Boglar

Jedna z mých oblíbených dětských knížek. Dobrodružný příběh ze zasněžených polských Tater, navíc doprovozený krásnými barevnými ilustracemi.

10.01.2017 5 z 5


Kamenný déšť Kamenný déšť Thomas Enger

Musím říct, že kniha mě dost zklamala. Na Engera mě nalákaly články, které ho popisovaly jako pokračovatele Nesba, ale děj knihy mě moc nezaujal. Asi bude chvíli trvat, než si od tohoto autora zkusím přečíst něco jiného.

27.06.2015 2 z 5


Hlas Hlas Arnaldur Indriðason

První kniha, kterou jsem od toho autora četl a přinutila mě k tomu, že jsem si hned pořídil druhou. Indridasona jsem zařadil mezi své oblíbené autory severské krimi.

27.06.2015 4 z 5


Chlad Chlad Arnaldur Indriðason

Přiznám se, že Indridason mě oslovil. Už znám několik severských autorů krimi, někteří se mi líbili více, jiné méně, ale Indridasonův styl mi sedí. Z jeho knih na mě dýchne atmosféra Islandu a líbí se mi i to, že se snaží propracovat psychologickou stránku svých postav. Příběhy jsou to sice mírně melancholické, ale to k Islandu jaksi už patří. Nelíbí se mi moc, když se Skandinávci snaží být za každou cenu humorní, jejich humor mi připadá trochu nucený a nepřirozený.

27.06.2015 4 z 5