Alca893 Alca893 komentáře u knih

☰ menu

Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Příběh celkem hezký, ač v něm bylo až moc zápletek, tudíž za mě dost nereálný. A chvilkama přeslazený, tak jako první díl, ale co, je to erotický román, tak s tím člověk trošku počítá.

Ale co mě tam štvalo, byly některé ty erotické chvilky. Jakože, nic proti erotice, ale to, kdy to probíhalo?
"Chci to udělat správně, nebudeme mít založený vztah na sexu. Nejdřív to všem řekněme..." a pak se ji snaží udělat rukou pod stolem, u kterého všichni sedí?
Byly tam takové šílené okamžiky minimálně třikrát - po té tragédii, a pak po propuštění z nemocnice? Pár hodin předtím ani nemůže otočit hlavou, aby to nebolelo, a hned po příchodu domů jsou snad nejvášnivější za celou dobu? :-)

15.08.2023 3 z 5


Dobrou noc, sladké sny Dobrou noc, sladké sny kolektiv autorů

Příběhy z večerníčků. Libovolně vybraný jeden příběh (někdy dva) z celého večerníčku, takže pokud člověk večerníček nezná, moc se nechytá :) .
Pohádky čtu dětem před spaním a přiznávám, že raději sáhnu po celé knize, kde se člověk zpočátku seznámí s příběhem a postavami. Mé děti opravdu znají jen několik klasických večerníčků, takže se velmi často nechytaly.
Ale pro fanoušky večerníčků to určitě může být lákavá knížka.

12.06.2023


O mašince Tomášovi 02 O mašince Tomášovi 02 Wilbert Awdry

Hezká knížka, pěkně se četla, spousta hezkých obrázků, děti byly nadšené :-) . A ano, jen těch příběhu by mohlo být více.

02.05.2023 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Myslela jsem si, že knihu ani nedočtu - jak se hlavní hrdinka čím dál víc zaplétala do svých lží, jak šla průšvihům naproti svými šílenými rozhodnutími, bylo mi z toho vyloženě zle. Ale stejně jsem chtěla vědět, jak to dopadne, tak jsem četla dál... Asi až někde v polovině knihy jsem začala číst jedním dechem a nakonec se mi kniha líbila

13.02.2023 4 z 5


Krátké pohádky Krátké pohádky Nick Page

Knihu jsem koupila dětem, ale zklamala mě a poslala jsem ji dál. Rýmy byly na silu, prostě překlad, navíc místy se tam objevila věta na jednom řádku, nebo i na dvou, ale "špatně", a já až po jejím přečtení zjistila, že to mělo být rýmované atd.
V půlce knihy jsem viděla vysoké hodnocení zde a fakt mě překvapilo, a nevím,jestli už se mi snížily nároky, nebo jestli to pak bylo lepší, ale dvě pohádky se mi třeba přímo líbily, splnily to, co jsem od knížky očekávala. Původně jsem chtěla dát max. 2 hvězdičky, ale za ty dvě pohádky a za spokojenost syna dávám třetí.
Synovi (5 let) se knížka líbila, zaujalo ho to hledání na obrázcích a opravdu poslouchal, vypadal soustředěně.

20.06.2022 3 z 5


365 minipohádek 365 minipohádek neznámý - neuveden

Z popisu bych očekávala, že v knížce bude 365 příběhů, ne 365 jakýchsi ultrakrátkých kapitol. Písmena jsou moc malá na to, aby se jednalo o čtení pro prvňáčky, a číst jen tu jednu kapitolku (jeden den) nemá vůbec smysl, takže rozdělení na 365 části za mě úplně k ničemu...
Ale za mě to není úplný odpad, některé pohádky byly celkem pěkné a s poučením pro děti, i když jsou opravdu úsporně napsané - velmi stručně.

12.05.2022 3 z 5


Střela Střela Laurell K. Hamilton

Škoda. Tak jak píšou ostatní, tato kniha se "zvrhla" ještě více, než ty předchozí, sexu tam bylo mnohem víc a hromadnějšího. Ale i tak pro mě byla celkem čtivá, zajímalo mě, jak to dopadne... Jen ten sex to za mě hodně stáhl dolů, velké orgie, při nichž navíc probíhaly absurdní konverzace a Anita při tom přemýšlela nad věcmi, u kterých by žádný aspoň trošku normální člověk ten sex nebyl schopný mít...

12.02.2022 3 z 5


Zprávy z pelíšku Zprávy z pelíšku Daniela Krolupperová

Jak štěně poznává svět, hezky popsané jeho myšlenky.
Jediné, co mi vadilo, bylo, že až na pár výjimek byly všechny věty holé. Já to četla malým dětem před spaním, a fakt co pár slov tečka - konec věty, špatně to vyznělo :-) . Ale chápu, že je to spíše knížka na první čtení, a u toho to asi zase tolik nevadí, možná i naopak.

04.01.2022 5 z 5


Medovníček, Medulka a Medulínek Medovníček, Medulka a Medulínek Jan Lebeda

Krásné ilustrace, hezké příběhy, v každém se děti naučí něco o přírodě. Dostali jsme jako dárek a zatím jsme nepřečetli celé, protože děti (2 a 4) to zatím nezaujalo, kapitoly jsou na ně dlouhé atd. Nechávám na později, moc ráda se ke knížce vrátím, až budou lepšími posluchači :-)

15.12.2021


Dobrodružné pohádky pro kluky Dobrodružné pohádky pro kluky Van Gool

Stručně napsané příběhy, ale pro malé děti dlouhé tak akorát, krásné ilustrace.

25.11.2021 4 z 5