Akeli Akeli komentáře u knih

☰ menu

Rudý kruh Rudý kruh John David Mann

Jen do pár knih jsem se začetla tak dobře, že bych o nich přemýšlela i při lyžování. Velice rychle to člověka vtáhne do děje a nepustí. Pro mě prostě úžasná knížka, kterou doporučím snad všem, nezáleží na zájmu. Pro ty, co se alespoň z kraje zajímají o elitní vojenské jednotky, SEAL, mariňáky, cokoliv, tak je toto jednoduše povinnost. Pokud se zajímáte více o vojenskou techniku, nejspíš budete krapet zklamaní, ale já, jakožto laik techniky, můžu dát této knížce s čistým srdcem pět hvězdiček.

07.12.2019 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Asi takhle, může se člověk zamilovat do knihy? Nebo jinak, už se vám někdy stalo, že jste po dočtení knihy asi pět minut s příjemným pocitem na srdíčku hleděli do prázdna, potom knihu objali a přemýšleli o tom, jak strašně jste hrdí na to, že jste člověk? Pokud by vám to vadilo, pak kniha není nic pro vás.
Pokud by vám vadilo trochu více, ovšem krásně (opravdu krásně) uvěřitelného technického popisu z první osoby člověka, který ve vás i přes svou jasně beznadějnou situaci dokáže probudit plamínek radosti, snad po celou dobu veliký úsměv a v pasážích, kde se neusmíváte (nebo neumíráte smíchy), tak vám srdce bije, jakoby vám samotným šlo o život. Mark Watney ovšem není jediná postava, která vám ukradne veškeré myšlenky ve volném čase, podíl na tom má i samotný styl vyprávění. Větu "ještě jeden Sol..." si řeknete ne jednou.
Jediné, v co doufám, je to, že autorova nova kniha Artemis bude stejně dobrá, ikdyž si nemyslím, že se nějaké real world sci-fy dokáže byť jen vyrovnat téhle knize.

26.11.2019 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Momentálně jí čtu po páté, a ne naposled.

25.11.2019 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Měl by si ji přečíst každý, kdo je alespoň minimálně psychicky odolný. V dnešní době takřka patří ke gramotnosti.

25.11.2019 5 z 5