Rudý kruh

Rudý kruh https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281650/mid_rudy-kruh-1sT-281650.jpg 4 22 7

Zážitky Brandona Webba z nejelitnější odstřelovačské jednotky na světě vešly do legend. Ve své knize Rudý kruh nabízí unikátní a fascinující pohled specialisty tajných operací na vnitřní fungování americké branné moci – od tvrdých roků výcviku v námořních jednotkách zvláštních operací přes nervy drásající střetnutí s oddíly Tálibánu a al-Káidy v divočině severního Afghánistánu až po vylíčení vzniku nových odstřelovačských standardů a výcviku jedněch z nejúspěšnějších odstřelovačů 21. století... celý text

Literatura světová Romány Vojenství
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Red Circle , 2012


více info...

Přidat komentář

0124
12.10.2021

Milovníkům akcí a speciálních jednotek vřele doporučuji, moc dobře se četla a často jsem se zasmál. Překvapilo mě i mnoho detailů z výciku a skutečných akcí. Stránky jsem hltal. Autor má u mě jedničku.

Venda32
11.02.2021 5 z 5

Za mě velmi zdařilý počin. Knížka mě bavila od začátku do konce. Na to, že má skoro 400 stran se četla opravdu sama. Kdo chce, najde si v knize i motivační podtext s heslem: Nikdy se nevzdávat. Pravda, konec je už takový nijaký, ale to se týká nižších desítek stran na konci.
Klobouk dolů před tím, co museli (a musejí) uchazeči nejen v SEALS absolovovat a vydržet.


Fishis
31.10.2020 5 z 5

Naprosto skvělá kniha, která mne pohltila nejen proto, že ji vypráví sám život a reálné zážitky autora. Mj. je psána velmi čtivě a četla se pohodlně. Za mě tam není jediná věc, kterou bych mohl vytknout. 11/10. A všem jen a pouze doporučuji.

Pavel83
30.01.2020 5 z 5

Je zajímavé se něco dozvědět o elitních vojácích SEAL. Je psaná jasně a přímo, bez zbytečných omáček kolem. Kdo se zajímá o tuto tématiku, tak je to skvělá kniha.

Akeli
07.12.2019 5 z 5

Jen do pár knih jsem se začetla tak dobře, že bych o nich přemýšlela i při lyžování. Velice rychle to člověka vtáhne do děje a nepustí. Pro mě prostě úžasná knížka, kterou doporučím snad všem, nezáleží na zájmu. Pro ty, co se alespoň z kraje zajímají o elitní vojenské jednotky, SEAL, mariňáky, cokoliv, tak je toto jednoduše povinnost. Pokud se zajímáte více o vojenskou techniku, nejspíš budete krapet zklamaní, ale já, jakožto laik techniky, můžu dát této knížce s čistým srdcem pět hvězdiček.

Centurion
11.11.2016 5 z 5

Výborná kniha vypravějící život před vstupem do SEAL a život v jednotce. Vřele doporučuji.

Perseus
09.04.2016 4 z 5

Kniha se dá rozdělit na dvě poloviny. První zahrnuje malou sondu do dětství a různé výcviky kterými B. Webb prošel než se dostal do SEAL, včetně BUDs. Druhá polovina se dělí na tři části. První je nasazení v Afghanistánu, vytváření kurzu pro snipery a nakonec závěr, kde se dotkne své kariéry po službě v SEAL.
Podle mě je kniha zajímavější než Americký sniper, ale je psaná v podobném stylu. Ale na rozdíl od Ch. Kylea, tak má zřejmě B. Webb větší nadání pro psaní,ale i tak mi tam pořád chybělo více detailů o odstřelovačích. Čekal jsem, že když se jedná o autobiografii snipera SEAL a ještě ke všemu zakladatele nového kurzu, že tam budou zajímavosti z výcviku, střelecké techniky atd. Něco se tam objevilo, ale nebyla to žádná sláva.
SEALové jsou ledasčím, hrdinové, legendy, válečníci, ale určitě nejsou spisovatelé, takže nečekejte žádné super zápletky, epické bitvy, nebo něco podobného.