Aequis Aequis komentáře u knih

☰ menu

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Tato kniha mi otevřela nové obzory. Bude to znít hloupě, ale snad díky této knize se mi povedlo rozhodnout se konečně podle sebe a ne podle názorů ostatních. Nikdy bych tomu nevěřila, ale vesmír se skutečně dokáže spojit proto, abychom dosáhli svého cíle. Ne vždy je jednoduché jít za svým a skutečně prožívat svůj ,,osobní oříběh" ale stojí to za to.Vřele doporučuji knihu nejen přečíst, ale alespoň se pokusit vcítit se do ní a najít vlastní chyby, pokusit se najít v sobě sílu a nebát se věřit vlastnímu srdci tak jako Santiago.

17.06.2015 5 z 5


Žil jsem zbytečně Žil jsem zbytečně Jiří Hejda

Perfektní životopis!
Musí být kruté, když něco celá léta budujete a najednou se k moci dostane někdo, komu jste nepohodlní. A najednou je celý váš život a vše co jste vybudovali úplně k ničemu.
Doporučuji.

15.06.2014 5 z 5


Balada o pilotovi Balada o pilotovi Jiří Stránský

Další z knížek, které stojí za to číst.
Nejvíc mě rozčiluje, že když už chtěli hlavního hrdinu zlikvidovat, muselo s ním umřít dalších skoro patnáct lidí.

05.06.2014 5 z 5


Perlorodky Perlorodky Jiří Stránský

I když je to knížka pro děti a mládež, myslím si, že i dospělí si z ní mají co vzít. Mám moc ráda tehkle typ knížek a vždy se snažím něco si z nich vzít.

26.05.2014 5 z 5


Zajatci Ďáblova chřtánu Zajatci Ďáblova chřtánu Arnošt Vašíček

Od Arnošta Vašíčka jsem četla kde co, Ale tohle je něco úplně jiného. Nemůžu říct že by to byla horší knížka než ty ostatní, ale s Ďáblovou mstí se to srovnat nedá.

26.05.2014 3 z 5


Po tvém boku pevně stát Po tvém boku pevně stát Jan Vondráček

Kdyby bylo možno hodnotit více než pěti hvězdičkami, tato kniha by si je zasloužila. Lidé, kteří byli vězněni komunistickým režimem to měli hodně těžké. Jejich rodiny však musely trpět dvojnásobně. Obdivuji skutečnost, že ani jedna z žen -o nichž je kniha- by na svém životě nic neměnily a na nic si otevřeně nestěžují. Vřele doporučuji.

26.05.2014 5 z 5


Přísahám a slibuji Přísahám a slibuji Ota Dub

Já jsem byla s knížkou spokojená. Nicméně souhlasím s tím, že tehdejší režim autorovi neumožňoval vše otevřeně popsat.

26.05.2014 5 z 5


Dva údery pod pás Dva údery pod pás František Fajtl

Knížka mě dost šokovala. obdivuju Františka Fajtla - a všechny ostatní - že o tom, co prožili dokážou mluvit s takovým nadhledem. Nechápu, jak mohli komunisti TOHLE udělat lidem, kteří bojovali za naši zemi.

26.05.2014 5 z 5


Šabat šalom Šabat šalom Robert Němec

Bezpochyby jedna z nejlepších knížek, jaké jsem kdy četla. Po tolikáté zpracované téma druhé světové války z úplně jiné strany.

26.05.2014 5 z 5