Aďulin Aďulin komentáře u knih

☰ menu

Osm Osm Radka Třeštíková

Výborná kniha. Dle mého názoru mnohem poutavější než Bábovky. Zajímavý příběh, perfektní způsob jeho vyprávění. Ano, místy překombinované a neodrážející realitu, ale i to čtenáře tak nějak baví.

15.09.2018 4 z 5


Zapomeňte, že jste měli dceru Zapomeňte, že jste měli dceru Sandra Gregory

Kniha neskutečně dokáže vtáhnout do těžkého životního příběhu hlavní hrdinky, kdy se dokonce na nějakou dobu změnil můj zažitý cestovatelský pohled na Thajsko. Určitě doporučuji všem přečíst, člověk si při čtení zase na chvilku začne vážit svého jednoduchého života, když zjišťuje, co vše si tak mladá žena musela vydržet.

15.09.2018 4 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Kniha se výborně čte, jedná se o krásný epický příběh mladého muže. Prostředí lunaparku je poutavé, výborně vykreslené, celý příběh si člověk dokáže naprosto perfektně představit a vcítit se do hlavní postavy. Všechno by to bylo moc hezké, kdyby autorem nebyl Stephen King. Je to tedy teprve třetí knížka od něj a nemůžu přímo říct, že nejslabší, jen to tak nějak nebyl on. Zápletka mi přišla skoro naivní, o nějakém napětí či strachu se nedá mluvit vůbec, závěr mě vyloženě zamrzl. Avšak kdybych toto vůbec neočekávala, tak bych samozřejmě nebyla v tomto směru vůbec zklamaná a hodnotila bych knížku perfektně. Sama o sobě se mi totiž moc líbila.

05.08.2016 3 z 5


Prázdne miesto Prázdne miesto J. K. Rowling (p)

Pro mě je J.K. Rowling naprosto nepřekonatelná vypravěčka, což touto knihou jen a jen potvrdila. Během čtení první půlky knihy musím přiznat, že mě děj a osudy jednotlivých postav nestrhly tak jak pravděpodobně měly, ale druhá půlka knihy, kterou jsem po měsíci čtení přečetla paradoxně během tří dnů, to naprosto dohnala. Vykreslení charakterů jednotlivých postav bylo naprosto precizní, kdy nám spisovatelka ukázala klady i zápory snad každé sociální skupiny žijící na maloměstě.

Jak už tady někdo psal níže, tato dáma je mistryně závěrů a v této knize mě závěr opět naprosto dostal, a to ani né tak obsahovou linií, jako způsobem, kterým to Rowling dokázala podat.

22.04.2016 3 z 5


Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

I když jsem před přečtením knihy filmové zpracování a tedy i příběh dávno znala, kniha mi přinesla úplně jiný pohled na tento neuvěřitelný příběh plný pomsty, nenávisti, ale i lásky. To všechno spolu s historický pozadím příběhu dělá z této knihy jednu z nejlepších, které jsem kdy četla.

01.10.2015 5 z 5