adam6249 adam6249 komentáře u knih

☰ menu

Pekelná síra Pekelná síra Lincoln Child

Výborné a pro mě jedno z nejlepších pokračování ságy agenta Pendergasta. Když si přečtu ostatní komentáře, v každém druhém čtu "je to jako bondovka".

Ne, ne, ne. Pendergast řeší problémy brilantními logickými dedukcemi a chytrostí, akční scény jsou zde spíše doplněk. U Bonda tomu je úplně obráceně, pořád něco vybuchuje, auta padají z mostu, kulky sviští. To zde nenajdete, vy co přirovnáváte Aloysia k Bondovi, chytněte se za nos! :)

17.11.2019 5 z 5


Oheň a meč Oheň a meč Harry Sidebottom

Oheň a meč završuje parádní dílo Harryho Sidebottoma. Chválit nemá cenu. Kdo dočetl až sem, zhltne i třetí díl a poběží napsat pozitivní recenzi na DB Knih :-) Ikdyž první dva díly jsem měl půjčené z knihovny, třetí už jsem si koupil a hned na to i ty první dva, protože jsem dospěl k závěru, že tohle chci mít v knihovničce. Trůn Ceasarů vystavím hned vedle Římského válečníka. Apropo, Harry, kdy ukončíš tuhle svoji sérii? Zbývá poslední díl!

03.01.2019 5 z 5


Ocel a krev Ocel a krev Harry Sidebottom

Ocel a krev považuji osobně za mistrovské dílo a nejlepší část celé trilogie. Postavy představené v prvním díle rozehrávají velkolepou hru o římský trůn, ve které každá sleduje své vlastní zájmy a cíle. Klid je jen prvních pár strán úvodní kapitoly. Pak se epický děj rozjede s tak neúprosnou silou, že je problém najít si přestávku na záchod. Při čtení této knihy jsem měl intenzivní pocit, že "jsem tam". Oblíbil jsem si čestného Menophila, bezskrupulózního Timesithea i rozvážného Pupiena. Závěr Krve a oceli patří k tomu nejlepšímu, jaký jsem kdy u knížky četl. A to ještě zdaleka není konec celé ságy.. (POZOR!! Nečtěte anotaci u třetího dílu, a to ani první řádek - dozvíte se, jak to dopadlo ve dvojce).

03.01.2019 5 z 5


Železo a rez Železo a rez Harry Sidebottom

Vítejte v turbulentním římě Římě v roce 235 AD. Trůn Caesarů je mistrovské dílo historické fikce a kdybych měl použít zkratku, tato trilogie je v tom nejlepším slova smyslu něco jako Hra o trůny v antickém světě. Harry Sidebottom po zatím neukončené sáze Římského válečníka vystřihl fantastický příběh, ve které se vrátil ke hře na struny, na které to umí úplně nejlíp: intriky, zrady, napětí, loajalita, dýky bodnuté do zad, vyjednávání a nečekaná spojenectví v boji o římský trůn. Do toho epické (a krvavé) bitvy polních armád, boje s barbary i obléhání měst. Železo a rez, tedy první část trilogie ještě není dějově tak strhující, protože jsou představovány postavy. Těch je dost, ale není problém si ty hlavní zapamatovat a čtenář si může být jistý, že budou mít důležitou roli v dalším vývoji příběhu.

03.01.2019 5 z 5


Srdce z kamene Srdce z kamene Simon Scarrow

Příběh byl zajímavý a trochu zromantizovaný. Dějová linka v současnosti mě bohužel vůbec nebavila a přiznám se, že jsem pár stránek popisujícíh domácí povídání/škádlení/vaření/jezení mezi Eleni, dcerou a vnučkou (jak se to vlastně jmenovala a to jsem to dočetl předevčírem??) přeskočil. Čtenář každopádně dobře nahlédne na nám málo známé okolnosti řecko-italské a následně německé války, uvidí do duše prostých, leč hrdých Řeků a je svědkem boje za vyšší princip, který dneska známe už bohužel asi jen z historických románů. Autora mám velmi rád pro jeho sérii o Orlech a příběhy o Catovi a Macronovi oceňuji o třídu výš než příběh Eleni, Andrease a Petera. Ten i tak stojí za přečtení.

10.10.2018 3 z 5