24blackman 24blackman komentáře u knih

☰ menu

Hrobári slovenskej politiky Hrobári slovenskej politiky Rado Baťo

Od tejto knihy som nečakal veľa a nakoniec to bolo mimoriadne príjemné prekvapenie. Vlastne môžem povedať, že z prostredia slovenskej politiky asi najlepšie čo som čítal. Čitateľ má možnosť nahliadnuť do zákulisia politiky a dozvie sa aj pár “exkluzívnych informáciî, o ktorých som doteraz nikdy nepočul, napriek tomu, že slovenskú politiku sledujem poctivo. Toto ma naozaj veľmi bavilo.

28.01.2024 5 z 5


Matovič: Premiér v teniskách Matovič: Premiér v teniskách Dušan Mikušovič

Toto ma veľmi bavilo.. Ako bývalý volič tohto človeka, som po prečítaní nechápal, ako je možné, že som všetky tie veci, ktoré v knihe sú, nevidel pred voľbami v roku 2020.. Tá jeho nekonzistentnosť vo svojich názoroch, pomstychtivosť a fascinácia sebou samým, to všetko som si mohol všimnúť už pred voľbami, ale bol som natoľko zaslepený nenávisťou k RF, že to moja myseľ ignorovala.. Nech je mi to do ďalších volieb ponaučením.

25.10.2021 5 z 5


Prezident – dvadsať dní na prežitie Prezident – dvadsať dní na prežitie Andrej Kiska

Prečítal som asi 20 strán a stačilo.. Napriek tomu, že autor mi bol ako politik vždy blízky, tak toto "dielo" sa pri všetkej úcte fakt nedalo čítať..

25.10.2021 odpad!


Hana Hana Alena Mornštajnová

Dlouho jsem toto dílo přehlížel. Četli to všichni kolem mě, tudíž jsem to považoval za prílišný mainstream a jako čtenář převážně klasických děl, jsem si říkal, že to není nic pro mě, navíc přebal knihy na kterém je zákusek, tomu taky moc nepřidal. Pak jsem si ale řekl, že tomu dám šanci a ejhle - nesuď knihu podle obalu. Nejen že jsem to přečetl jedním dechem, ale dokonce na posledních stránkách i nějaká ta slza ukápla. Toto dílo je skutečně strhující a kdo ví, možná že jednou onou klasikou bude.

17.01.2021 5 z 5


Vlastnou hlavou 2 - Ako za Fica ovládla štát mafia Vlastnou hlavou 2 - Ako za Fica ovládla štát mafia Marek Vagovič

Každý, kto našu politickú scénu sleduje, zrejme o všetkých kauzách obsiahnutých v tejto knihe už aspoň okrajovo počul. Vzhľadom na to, že tých káuz bolo (žiaľ) veľké množstvo, nie je priemerný pozorovateľ schopný detailne poznať každú z nich. Vlastnou hlavou 2 pútavou formou detailnejšie rozoberá všetky kauzy tretej vlády RF. Oproti jednotke je tu menej investigatívy zo strany samotného autora a kauzy sú skôr prehľadne a chronologicky opísané na základe už zverejnených správ, čo však nehodnotím negatívne.

Je to dobrá kniha, ktorú som prečítal jedným dychom. Nie je to veselé čítanie, emócie mi pracovali, ale v kútiku duše cítim (alebo možno chcem cítiť) nádej, že sa veci menia k lepšiemu.

19.11.2020 5 z 5


Vlastnou hlavou Vlastnou hlavou Marek Vagovič

Skvelá kniha, ktorú som prečítal takpovediac jedným dychom. Hoci vám z nej možno bude nevoľno, určite ju odporúčam. Že žijeme v mafiánskom štáte, to asi každý z nás trochu tuší, ale že je to až takáto tragédia...

Po dočítaní nájdite vo svojom okolí nejakého voliča Smeru a presvedčte ho nech si ju prečíta tiež.

22.08.2020 5 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Kniha mě příliš neoslovila a musel jsem se hodně přemáhat, abych ji dočetl. Děj bez zápletky, spíše takové tlachání o ničem. Ale co se týče Holdena, tato postava mi byla svým stylem a svojí mluvou převážně sympatická.

13.07.2020 2 z 5


Já, hráč Já, hráč Martin S. (p)

Neuvěřitelné kolikrát se do té sráčovny dokázal znovu a znovu vracet.. Zajímavá a poutavá kniha, ke konci již možná trošku zbytečně natahovaná, každopádně stojí za přečtení..

20.06.2020 4 z 5