225678945 225678945 komentáře u knih

☰ menu

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Osobně mám moc rád knihy s fantazi nebo sci-fi tématikou. Přesto mě tato kniha překvapila. V dobrém slova smyslu. Líbil se mi spád knihy i forma psaní. I v případě přemýšlení, zamýšlení se na problémy se kniha četla velmi dobře. Už se těším na další díl.

25.02.2015 5 z 5


Návraty - Nauka o reinkarnaci Návraty - Nauka o reinkarnaci Šrí Šrímad A. Č. Bhaktivédánta Svámí Prabhupáda

"Je jedno, zda se v životě chováte jako prasata nebo žijete "cnostně" a spravedlivě vůči ostatním. Stačí, když v okamžiku smrti budete myslet na Nejvyššího a je jedno, zda to myslíte upřímně, nebo jen ze srandy a dostane se vám požehnání a vytržení z tohoto HROZNÉHO ŽIVOTA." Tímto lze charakterizovat celou knihu (ostatně je to tam i napsáno). S některými myšlenkami souhlasím, ale z celé knihy je to asi 1 %. Dále kniha poučuje a ve většině případů i přímo nutí, abyste se chovali, jak oni říkají. Musíte málo jíst, všechny tělesné potěšení zavrhnout a hlavně musíte oslavovat a opěvovat Nejvyššího. Neexistuje jiného vykoupení. Samozřejmě všechny ostatní texty, které někdo sepsal jsou špatně a jedině jejich výklad je správný.
Tuto knihu jsem dostal jako dárek a musím říci, že mě velice zklamala. Připadá mi jako příručka pro nějakou sektu, která se snaží o velkolepou oslavu něčeho, co nikdo jiný, kromě nich nechápe.
Osobně tuto knihu nedoporučuji.

25.01.2015 1 z 5


Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Zajímavá knížka, která přináší pohled na život autistického chlapce. Velmi se mi líbilo použití prvočísel označujících kapitoly knihy. Také se mi líbilo řešení úkolů, příkladů apod. v některých kapitolách. Oživilo to knihu.

13.01.2015 5 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Zajímavé čtení pro ty, které to zajímá. Osobně jsem tam polovině věcí nerozuměl a uvítal bych větší popis a vysvětlení u nějakých téma, ale to by pak ta kniha byla neuvěřitelně tlustá.

15.10.2014 4 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

zajímavé podání konce knihy, kdy je těžké říci, zda to dopadlo dobře, či nikoliv

08.04.2014 4 z 5


Drsnej brouk - Zabiják v dešti Drsnej brouk - Zabiják v dešti Paul Shipton

Pěkná, čtivá kniha. Moc se mi líbila. I když některé pasáže byly, pro mě, docela popisné na to, že to má být kniha pro děti. Ale to už je na posouzení každého z vás ;-)

01.03.2014 4 z 5