jprst jprst diskuze u autorů

☰ menu

Johana Hovorková

Mezi novináři patří autorka mezí přední "babišobijce" a osvědčuje se i jako jedna z hlásných trub současné vlády.

17.02.2023


Jan Cimický

Typický příklad autora, u kterého kvantita tvorby zřetelně převažuje nad kvalitou. V jeho tvorbě se dá najít řádka dobrých a slušných knih, ale většina tvorby je jen komerční záležitost ve stylu : Co mí čtenáři čtou, to jim prostě prostřednictvím svého jména nacpu.

27.11.2022


František Běhounek

Ač již "přestárlý" čtenář musím připustit , knihy tohoto českého autora jaksi unikly mé pozornosti. Po přečtení jeho knihy Dům zelených příznaků mám pocit, že bych si znalost tvorby tohoto měl přece jen poněkud doplnit.

25.11.2022


Radoslav Šrot

Existuje jedna kniha, která se autorovi vyloženě povedla a tou je "1000 dobrých rad zahrádkářům", vzdáleně se jí přiblížila publikace "Rok v naší zahradě". Ale všech ostatních svých publikacích jen opakuje již dříve použité a známé poznatky a informace, nic nového nepřináší.

16.11.2022


Tess Gerritsen

Více než několik knih této autorky jsem přečetl a většina z nich mě docela zaujala. Její tvorba se sice pohybuje v jakési křivce mezi průměrem a špičkou, ale tak už to u plodnějších autorů bývá. Nicméně na knihu, kterou bych mohl označit jako podprůměrnou, jsem nenarazil.

11.08.2022


Jan Procházka

Autor, na kterého se poněkud zapomíná, což považuji za poněkud absurdní. Většina jeho knih prostě nemá chybu a parádně vystihuje dobu příběhů, o kterých píše.

22.07.2022


Adam Pýcha

Jako marketér a PR machr skutečně hodně dobrý, ale jako literární autor nebo básník zatím docela bída. Osobní názor a prakticky neustálé přesvědčování příznivců i ostatních o tom, že je opravdu dobrý, je spíše kontraproduktivní, ale zatím mu to slušně funguje.

25.06.2022


Dominik Dán

Autor má své "řemeslo" bravurně zmáknuté, ví, co čtenáři od jeho knih očekávají a dokáže jim to ve většině svých příběhů dát. Je celkem samozřejmé, že udržet vysoko nasazenou laťku své tvorby dokáže udržet jen málokterý autor, takže i některé Dánovy knihy mají do špice poněkud dále, ale i tak jsem ještě nenarazil ani na jedinou, o které bych prohlásil, že nestála za přečtení.

04.06.2022


Oldřich Žurman

Ve své době patřil autor ke špičce sportovních žurnalistů a na knihách se sportovní tématikou, které napsal nebo na kterých se podílel, je to patřičně znát.

05.05.2022


Agatha Christie

Četba autorčiných knih mi jako příznivci klasických anglických detektivek přinese vždy příjemný zážitek, samozřejmě někdy menší, někdy větší, ale ještě jsem nenarazil na autorčinu knihu, která by mne zklamala.

25.04.2022


John Irving

Autorovy knihy nejsou jednoduchou četbou, chce to postupně se přizpůsobit způsobu jeho uvažování a spisovatelskému stylu a pak najednou zjistíte, že si s ním začínáte rozumět a jeho kniha se stane čtenářským zážitkem.

30.12.2021


Nikolaj Nikolajevič Nikulin

K sepsání své knihy V první linii: Z Leningradu až do Berlína potřeboval v době jejího vzniku asi více než hodně odvahy, za to mu patří obdiv.

30.12.2021


Jesper Stein

Ve své zatím čtyřdílné sérii detektivních příběhů s hlavním hrdinou Axelem Steenem autor úspěšně zužitkoval zkušenosti a poznatky, které získal při své činnosti novináře se zaměřením především na práci policie a resortu spravedlnosti.

12.12.2021


Inna Rottová - Mirovská

Během doby jsem přečetl čtyři knihy této autorky, ale ani jedna z nich mě nijak nezaujala. Spíše mě přesvědčily, že jde o názorný příklad , kdy kvantita tvorby výrazně zvítězila nad kvalitou, takže další už zkoušet nebudu.

28.10.2021


Jiří Švejda

Ve své době vyhledávaný autor, jeho knihy patřily k tomu lepšímu, co v té době vycházelo.

28.08.2021


Rudolf Franz

Na autorově beletristické tvorbě je znát, že ji výrazně ovlivnilo jeho působení jako pracovníka Hlavní politické správy Čs.lidové armády.

26.07.2021


Filip Vávra

Jeho dosavadní vydané knihy jej mezi spisovatele alespoň průměrných kvalit rozhodně neřadí. A jeho dosavadní curriculum vitae z něho také nečiní následováníhodný vzor.

26.07.2021


Vojta Erban

Autorův životopis je dostatečně výmluvný a jen dokazuje, jaký člověk to byl.

01.07.2021


Zeno Dostál

Autorovy prózy jsou součástí cyklu Zvěrokruh a jsou v nich zachyceny osudy především vesnických lidí na Hané od třicátých do devadesátých let minulého století. Autor se v nich nevyhýbá ani takovým historickým mezníkům jako okupace, kolektivizace i události kolem roku 1968, i když jen v mezích daných dobou vzniku a vydávání těchto próz. To jim ale neubírá na poutavosti dané především plastickým vypravěčským stylem a smyslem pro důležité detaily.

30.06.2021


Bohumil Hrabal

Ke knihám pana Hrabala musí člověk prostě dospět, pak si je teprve patřičně užije a vychutná.

18.05.2021