Atanone Atanone diskuze u autorů

☰ menu

Magdalena Neuner

Životopis sice chybí, ale vysekávám tady poklonu jedné z mých biatlonových bohyň. jestli Magdalena plete tak rychle a krásně, jako běhala na lyžích, tak po těch knihách jdu

16.02.2022


Mark Ryan

Stará láska nerezaví

10.03.2021


Radek Coufal

Jde o to, jestli zůstat svůj, psát „jak nám zobák narost“, být autorem, který obíhá nakladatelství, jsa možná odmítán, protože se jeho knihy nehodí do edičních plánů, nebo se přizpůsobit a psát trendy za cenu toho, že ztratíme svou osobitost. Dnešní doba internetu a elektronických knih nabízí i další možnosti, které se ovšem jeví spíš jako nákladný koníček, než jako možnost obživy.
Každopádně přeji autorovi, ať už se vydá kteroukoli z cest, aby zůstal svůj a aby si zachoval fantazii a vnitřní čistotu. Čímž to trochu sobecky, jako čtenářka, vlastně přeju i sobě ☺

03.11.2020


Luděk Munzar

Po jejich ovoci je poznáte.
Matouš 7, 16

05.08.2019


Leonard Cohen

Nádherná poezie a neuvěřitelný hlas. A navíc pro mě jako ženu bonus - až do konce života krásný chlap.
Dodnes mám husí kůži, když si vzpomenu, jak jsem poprvé slyšela Suzanne. Ta píseň mě přivedla k jeho poezii a udělala z Leonarda Cohena Pana Leonarda Cohena.
A proto mě čerti berou, když odevšad slyším Hallelujah, tisíce víc či míň ( ale spíš jen míň) dobrých verzí melodie a textu...hlavně textu.. To se pak velmi jasně potvrzuje, že když dva dělají totéž, není to totéž.

06.05.2019


Jiří Ohrenstein

Kdykoli čtu jeho verše, ohromí mě ta vyspělost, krása jazyka ale hlavně hloubka. Žádný kalkul, city až na kost a přece podané tak košatými slovy! Na to mládí to byl neskutečně vyspělý člověk, snad proto byl jeho život tak krátký, že v prožitku on ho vlastně už znal. Relativita času v praxi.

03.05.2019


Karel Kryl

... a nedá mi to, abych sem nedala větičku z Kníšky:

Přílišná oddanost ideálům končívá tím, že v rámci boje za potírání alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek

01.03.2019


Martin Goffa

Muela jsem se jít podívat, jak vypadá člověk, který tak hezky chlapsky a přitom lidsky a vtipně myslí ☺

15.12.2018


Vladimir Semjonovič Vysockij

Но нет! Им не послать его на дно -
Поможет океан, взвалив на плечи.
Ведь океан-то с нами заодно,
И прав был капитан - еще не вечер!

Pro mě úžasný hlas,výborný herec a jeden z těch,co se nedali ohnout.
Jeho písně jsou nepřezpívatelné. Prostě to byl originál. A citát " еще не вечер!" v naší rodině zdomácněl.

23.09.2018


Arthur Conan Doyle

Autor,který mě provází už od dětství. Obdivuji jeho fantazii obzvlášť co se týká zápletek úžasných případů Sherlocka Holmese. Dodnes mě při nich lehce mrazí,i když rozuzlení už dávno znám.

20.11.2017


Kay Hooper

Asi bych měla napsat,že Kay Hooperová patří mezi mé oblíbené autorky z 50%. Jelikož jsem začala naši literární "známost" knihami o agentech Noaha Bishopa,byla jsem docela překvapená,když jsem při pátrání po dalším čtivu narazila na její romantickou tvorbu. To není můj šálek čaje. Ale i tak-těch 50% je s hvězdičkou

29.06.2017


Richard Stanley Francis

Není v mých oblíbených náhodou. A pokud do svých knih propašoval trochu povahové autobiografie,jsem zamilovaná do pana Francise už od první knihy,co jsem od něj četla,což byla Smrt favorita.
Oni ti jeho hrdinové se můžou jmenovat jak chtějí a motat se kolem dostihů s jakýmkoli povoláním-pořád je to jeden a ten samý mužský. Myslí stejně,jedná stejně,na to se dá spolehnout. A mě to ještě nepřestalo bavit.

05.06.2017


Karel May

Úplně nejdřív byly filmy. Ne že bych v té době neuměla číst,ale nebylo kde do knihovny.A pak přišly knihy-všechny,co jsem mohla přečíst.
I přes jistou nechuť k přemoudřelému Shatterhandovi a Kara ben Nemsímu a všem těm stále se opakujícím zápletkám,jsem mayovky milovala a jsem jim vděčná,že mě nasměrovaly k zájmu o dějiny původního obyvatelstva obou Amerik.
A ještě něco musím vyzdvihnout-ve všech knihách,co jsem zatím četla (protože díky internetu mám v e-knihotéce ještě spoustu,které jsem nečetla) je slyšet veliké a hlasité poselství o toleranci,přátelství a respektu lidských bytostí k sobě navzájem

26.05.2017


Ludmila Vaňková

Další autorka od které jsem přečetla všechno,co mi přišlo pod ruku. Díky možnosti e-knih mi toho "přišlo pod ruku" ještě trochu,takže doufám v další krásné výlety do historie a fantazie

14.05.2017


Ludvík Souček

Jako trochu odrostlejší dítě jsem od něj přečetla všechno,co jsem u nás v Místní knihovně našla. Byl jedním z těch,co mě přivedli k zájmu o sci-fi a záhady.

14.05.2017


Daniel Janů

Ty jo...

13.05.2017


Josef Augusta

Augustovy knihy jsem jako dítě doslova hltala jednak pro jejich úžasnou čtivost,která dokázala přiblížit "zaváté životy" a také pro nádherné ilustrace pana Buriana.
Jsem moc ráda,že ty "moje" můžu ohvězdičkovat co to dá a tím je propagovat.

10.05.2017


Andreas Wilhelm

Po první knize jsem přečetla všechny a všechny mě bavily

10.05.2017


Agatha Christie

Pro mě královna detektivek.
Dala mi svými knihami pár dobrých rad do života. Například to,že lidé se často chovají v určitých situacích podobně (díky,slečno Marplová) a nebo že i největší lhář nedokáže JEN lhát (díky,pane Poirote)
Pro někoho,jako jsem já,jsou elektronické knihy požehnání. Protože mám ráda své oblíbené knihy po ruce a knihy A.Ch. mám ráda všechny

28.04.2017


Jules Verne

Na jeho knihách jsem vyrůstala. Přečetla jsem od něj všechno,co se mi dostalo do ruky. A přesto,že jsem už hodně velká holka, Dvacet tisíc mil pod mořem patří do knih,ke kterým se pravidelně vracím.

27.04.2017