Jak Peřinka hledala domov

Jak Peřinka hledala domov https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84608/mid_jak-perinka-hledala-domov-84608.jpg 5 17 5

Peřinka touží mít vlastní domov jako její bráškové a sestry - ale zdá se, že o ni nemá nikdo zájem... Pak se na statku objeví Ella. Okamžitě si kotě oblíbí a přemlouvá mamku, aby jí dovolila vzít si je domů. Maminka je neoblomná - kočku do domu, to tak! Ella s Peřinkou jsou nešťastné... A Peřinka má strach. Co se stane s koťaty, která nikdo nechce?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Nava
Originální název:

Lost in the snow


více info...

Přidat komentář

Péťa Z.
08.11.2023

Tříletá dcerka si knížku sama vybrala v knihovně. Bohužel jsme ji nedočetly. Je na ni ještě malá, neoslovila ji. Třeba se k Peřince vrátíme později. :-)

a304
28.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Přivinou k sobě naši drahou ratolest a ponořit se do přítomna..., až dospěje, zahřeje vzpomínka ...
Doporučuji.


Osice
16.04.2021 5 z 5

Předvídatelné, ale i tak krásné:-) Pro malé milovnice zvířátek ideální. ... Rosie se narodila koťátka, dvě černá, dvě zrzavá a jedno mourovaté s nezvykle dlouhou srstí, které vypadá jako raneček peří. Čtyři se mají čile k světu, ale to páté je hodně maličké, kdo ví, zda přežije. … Peřinku se podařilo samozřejmě vypiplat a je čas najít koťátkům nový domov. A pak je tu ještě Ella, které by chtěla domácího mazlíčka. A zdá se, že našla toho pravého. Jenže její rodiče to vidí jinak.

Pozornost je střídavě zaměřována na Peřinku a na Ellu. Holly Webb píše citlivě, čtenáři mají možnost vcítit se do malého koťátka, které se poprvé ocitá za zdí svého známého prostředí, je hladové, promrzlé a ztracené. Na druhou stranu zažívají s Ellou její smutek, její odhodlání, její touhu, její bezradnost a její radost. Mě samozřejmě zajímalo hlavně to, jak se s celou záležitostí popasují rodiče malé Elly:-) Naše Barunka (skoro 5 let) nemohla zase pochopit, že někdo může ubližovat koťátkům.

O Peřince existuje ještě jedno dobrodružství (Jak se Peřinka ztratila v bouři), které si určitě nenecháme ujít:-) Teď na nás ale zatím doma čeká Modruška (Co bude s Modruškou) od stejné autorky.

FreddyFeasbear
16.03.2017

Pěkná kniha,moc se mi líbila

cloughie79
02.06.2016 5 z 5

Krásná kniha, jako čtení pro malé školáky ideální. Dojemný příběh se šťastným koncem.

Štítky knihy

kočky

Kniha Jak Peřinka hledala domov je v

Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x