Zombie z Marvelu

Zombie z Marvelu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533393/bmid_zombie-z-marvelu-65e21ba6b6c1a.jpg 4 96 19

V alternativním světě – na Zemi, která se šokujícím způsobem podobá marvelovskému vesmíru – proměnil mimozemský virus všechny největší superhrdiny v lidožravá monstra! Zničit život, jak ho známe, jim trvalo jen několik hodin. Co se ale stane, až jim dojde potrava... to jest lidi?! Nečekaně krvavý a nekompromisně brutální příběh scenáristy Roberta Kirkmana (Živí mrtví) a kreslíře Seana Phillipse (Criminal) vás vezme do marvelovského světa, jaký jste si nedokázali představit ani v těch nejhorších nočních můrách! Kniha obsahuje sešity Zombie z Marvelu č. 1–5 doplněné bohatou galerií alternativních obálek Arthura Suydama.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Marvel Zombies , 2006


více info...

Přidat komentář

KubaHanzelin
15.04.2024 2 z 5

Obrovsky nevyužitý potenciál, mohla z toho být vtipná nebo vážná a dobře ukončena jednohubka, nebýt toho, že konec.. no, je takový jaký je, za mě bohužel zklamání

Terva
15.04.2024 5 z 5

„Vím, že být snědený
není nic příjemnýho,
ale dávám ti své slovo;
když se vzdáš, postarám se,
abys zemřel bezbolestně.“

„Jsme mrtví, ale neumíráme.“

Úvodní předmluva Roberta Kirkmana je tak přehnaně upravená, že se skoro nedala přečíst. Žluté písmo na černém podkladě – to jako fakt? Docela dlouho mi trvalo, než jsem se tím prokousal. No, i tak jsem se toho moc nedozvěděl. Ale teď k příběhu samotnému. „Tohle není svět marvelovských hrdinů. Tohle je svět, kde vládnou zombie z Marvelu.“ Hned na začátku jsem se rozesmál. Vidět Kapitána Ameriku (v tomto příběhu je to Plukovník) bez půlky mozku je fakt ikonické. Je to jedna z postav Marvelu, kterou moc nemusím. Moc u toho přemýšlí.

Malá ochutnávka:
Myslím, že mohu s klidným svědomím říci, že jste mě vy idioti podcenili. Jak jste si jen mohli myslet, že budu snadná oběť? Jsem vládce magnetismu a jsem obklopený betonem a ocelí! Všechny vás přežiju. Vážně jste si mysleli, že mě porazíte?!

Ke kresbě bych měl ještě jednu připomínku. Hnědý podklad s výraznou červenou podporou. Opravdu museli tvůrci vybrat hrdiny, a zahalit je převážně do rudé? Kresba v celém svazku pak vypadá strašně jednotvárně. Naštěstí je tu Hulk (Hulkovo jídlo se rozbilo!) a je z nich nejhladovější. Přináší více zelené barvy do marvel zombi světa. Scénář je vlastně velmi povedený. Dává mnohé možnosti k dobrým hláškám, které jsou ve velké míře využity. Tak že jsem se dost slušně zasmál. (Plukovníku Ameriko, visí ti mozek z lebky.)

Citát: Mám rád tu chuť lidského masa. Jestli se mi podaří najít lék na to, co se nám stalo . . . jestli se věci vrátí zpátky k normálu, myslím, že budu pořád jíst lidi.

Vlastně je v příběhu strašně moc úvah o existenci a životě jako takovém. Skoro každý marvelovský zombík, který v tomto příběhu vystupuje, má osobní dilema. Každý si to „zombictví“ vykládá jinak a každý s ním i jinak naloží. Ale vesměs jsou všichni jeden tým a toho se drží. I když některé zkraty v tom najdete. Například Pym a jeho žena. Fakt síla. Je to vlastně trochu strašidelné a svým způsobem i smutné. Avšak já se hodně bavil. Tento svět se mi moc líbil, i když musím přiznat, že příběh byl jen o žrádle. Tak že nic duchaplného, jen plný žaludek. Prázdná akční žánrovka. A má to strašně šíleně geniální konec. Tohle jsem sežral!!!!

Citát: Snědl jsem svoji ženu, . . . i svoji tetičku! Proč?! Proč jsem to udělal?!


Covenant
30.03.2024 4 z 5

Superhrdinské komiksy mě moc neberou. Komiks jsem si pořídil jen kvůli Kirkmanovi. A i když mě nezklamal, rád bych aby z tohoto mixu vytřískal mnohem víc. Nakreslené je to celkem dobře, ale tmavého kolorování je až moc. Až tak, že se ztrácí linky. Kdyby to byl záměr, jako např. u Mignoly, tak to beru, ale tady se to ztrácelo až do nějakého bezvýrazna a matoucího šera. Asi bych ocenil spíš v černobílé, i pro tu atmosféru. Celkově jde, ale stále o lepší průměr.

PrezidentRickS
29.03.2024 3 z 5

Z tohoto komiksu mám pocit jako zombie Captain America, co najde dobře živenou americkou mámu... Příjemná jednohubka.

Promyšlený příběh nečekejte, tento komiks ani žádnou ambici nemá být promyšlený. Jde o nechuťárnu chrlící hlášky, krev a střeva... a vlastně proč ne? Kirkman si z Živáků bere jen akci, jakoukoli hloubku myslích zombiích soustředí pouze na občasné výčitky svědomí, které ale hned předupe chutí na maso.

Četl jsem nové vydání v rámci Marvel Legends... a nevím no. Co by součást UKK jsou zombíci naprosto odpovídající, ale v mezi Legendami? To mi mo neštymuje.

ludek.n
15.01.2024 2 z 5

Na zkázu, která zasáhla Zemi, nebyl nikdo z lidí připraven. Dokonce ani superhrdinové nedokázali nákaze čelit. I oni podlehli a přerodili se do podoby živých mrtvých, kteří hnáni neustálým hladem pak díky svým schopnostem velmi rychle vyhubili všechno živé. Zdá se to neuvěřitelné, ale posledním kdo na Zemi zbyl příčetný, byl Magneto... ani jemu to bohužel dlouho nevydrželo. Dokážete si představit něco šílenějšího a mimóznějšího, než je Captain Amerika s odťatým vrškem hlavy nebo Black Panter, kterému Giant Man postupně odřezává končetiny? Zombiovský scénárista Robert Kirkman udělal z marvelovských ikon odporné lidožravé kreatury a bez jakýchkoli zábran je vypustil na nic netušící čtenáře. A Sean Phillips ho v tomto šílenství ještě podporuje. Což o to, nakreslené je to parádně, co je to ale platné, když namísto jásání se vám chce zvracet. Absence příběhu je nakonec to nejmenší, co vám na téhle pětidílné minisérii bude vadit. Pro mě už to bylo za hranou, příliš silný šálek kávy, a jen jsem si potvrdil, že v marvelovském vesmíru je možné cokoliv - i takováto zvrácená devastace hodnot.

BrooksWasHere
08.11.2023 4 z 5

Tento komiks som mal v pláne už dlhšiu dobu, hlavným lákadlom bol pre mňa Robert Kirkman (otec vynikajúcej komiksovej série "Živí Mrtví"), ktorý je takmer vždycky zárukou kvalitného príbehu (aj keď v tomto prípade o príbeh ani tak úplne nešlo...).
Marvel Zombies sú jednoduchá, ale o to zábavnejšia jednohubka, ktorá ničím neurazí a ani nenadchne. Postapo tematiku mám veľmi rád, takže to, že som si čítanie tohto komiksu užil, ma ani trochu neprekvapilo :-)

Dávam solídnych 80 %

dexterman
27.09.2023 3 z 5

Jako nápad to byl dobrý . Že bych si ale sedl něják na zadek se říct opravdu nedá . Zombie u superhrdinů docela dobré téma . Nicméně příběh je strašně jednoduchý . Kresba je dobrá a celkem rychle se to čte .

ArkAngel
18.07.2022 4 z 5

Zombie se v jednu chvíli stali tahouny trhu a není divu, že Marvel napadlo zavolat autora Živých mrtvých, aby pro ně vytvořil alternativní realitu, kde se hrdinové nakazili zombie virem a začali požírat všechno živé, ať už své přátele nebo nepřátele. Autoři se tu nedrží zkrátka a dochází tak k poměrně drsným i komickým situacím. Mám rád tyhle originální bokovky.

fvalek
18.10.2021 5 z 5

Oh, jak já miluju tyhle alternativní bizarnosti. Navíc ještě miluju zombie, takže se tu rýsuju veliká srdcovka. A jak jsem řekl, tak jsem udělal a zamiloval se. Málokdy se mi stane, že bych něco přečetl takhle svižně, i když jde o komiks. Kirkman píše pěkně, poutavě a příjemně, takže i když tam padají nohy a mozky, tak to je vlastně dost sympatické. Musím ale uznat, že se objevilo pár akčnějších chvilek, a dokonce i napětí, hlavně co se týče některých přeživších. Zajímají mě teď další zombie věcičky z Marvelu, tak možná se vrhnu do angličtiny, uvidíme.

Vyobrazení postav coby zombie je dobré, ale ještě lepší je, že dokážou mluvit a přemýšlet, ale vždy v intenci toho zombicismu, takže to je místy až vtipné a zkrátka úplně jiný pohled na svět a celý zombie žánr. Příběh je navíc v rozjetém universu, takže se vyskytuje celá škála postav, od Avengers, přes mutanty až po Defenders. Dialogy mezi postavami jsou prostě geniální, i když někdy je to trošku klišé.

Celkově pak děj je docela jednoduchý - sháníme jídlo. Kniha je ale už v takovém stádiu, kdy tohle vůbec není lehké. Příchod dalších mimozemských postav je bomba a úplné finále velké WTF. Nechci úplně nějak prozrazovat nebo to tu donekonečna rozebírat, protože to je poměrně tenoučké, ale zkrátka hodně dobré, hodně zajímavé a zanechá dojem. :3

Atlantis
07.07.2021 5 z 5

Tohle je parádní díl UKK. Sice jeden z těch tenčích, ale pobaví zaručeně. Premisa je jednoduchá - naši staří známí jsou zombie a už na Zemi všechno a všechny sežrali. Naštěstí dorazí Galactus, což jim otevírá nové možnosti.
Marvel zombie jsou nechutné, krvavé a drsné. Ale současně vtipně vymyšlené, se zajímavými podmínkami (když není hlad, tak to zombíkům myslí) a já se bavil. Dokonce tolik, že jsem si po prvním přečtení sehnal ostatní "zombie" eventy.

Ivan Kučera
21.02.2021 4 z 5

Svet ľudí padol. Superhrdinovia sa zmenili na krvilačných zombies, zdecimovali svet a doslova zožrali každého, na koho narazili (a kto im neutiekol). Na seba navzájom neútočia, ale inak je to učinená apokalypsa. A vtom sa na oblohe zjavil on. Silver Surfer! Zombie z Marvelu je tak bizarný nápad, že proste musím dať 4*. Je to síce šibnuté, detinské a nemá to žiadne pravidlá (niekedy je oddelenie hlavy od zvyšku tela smrteľné, inokedy nie), ale napriek tomu výsledok fungovalo ak nie na jednotku, tak prinajhoršom na dvojku a to prevažne vďaka parádnej kresbe Seana Phillipsa (Fatale, Zatmívačka). Scenár Roberta Kirkmana (Walking Dead) ma extrémne neodrovnal, ale nebol zlý a miestami dokonca disponoval veľmi dobrými nápadmi. Koniec vcelku očakávateľný a vedľajšia dejová linka s Black Pantherom (a spol.) nudná. Ako celok nechutné. Zvrátené. Zábavné. Keď som sa vo februári 2021 doma snažil prežiť 10-dńové teploty a iné veselosti vďaka covid-19, bol práve i tento komiks mojím verným spoločníkom. Asi som si ale mal vybrať niečo... optimistickejšie.

OldaB
07.02.2019 5 z 5

Četl jsem už pětkrát a pořád mě to baví. Podívat se na známé hrdiny tak trochu jinou optikou byl vynikající nápad. Tohle mám na kompletu rád, člověk se může seznámit s komiksy, které by se k němu normální cestou pravděpodobně nedostaly.

B-artX
16.12.2018 5 z 5

Marvel Zombies jsou jistě zajímavý svým originálním pojetím a super zápletkou. Celá myšlenka Marvel + Zombíci mi přijde skvělá, já jakožto milovník Marvelu a fanoušek žánru Zombie jsem si toto dílo náramně užil. Krásně brutální a ujetý. Kresba byla skvělá- Phillipsovi musela tato storka vskutku sednou, protože se na kresbě vyřádil. Příběh jako takový je docela blbost a některé momenty mi přišly lehce hloupé, ale celé pojetí a hlavně myšlenka tohoto díla mi přijde super. Za mě plný počet.

milan1935
05.01.2018 5 z 5

Z toho co jsem v ukk zatím cetl jsou pro mě zombie z marvelu nejlepším komiksem. Humor je moc povedený a k tématu zombie hrdinů se dokonale hodí. Líbilo se mi jak hrdinové řeší to, že z nich jsou zombie. Kresba je rozhodně provedená a dokonale dotváří zombie atmosféru. Jeden z nejlepších komiksů.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Nesmírně zábavné, plné černého humoru a groteskní brutality, včetně bezpočtu vtipných narážek. Celkově se jedná asi o jeden z nejzábavnějších komiksů, co jsem kdy četl. Už jen pro originální nápad autora Živých mrtvých vzít nejznámější hrdiny a antihrdiny MARVELU a udělat z nich krvelačné zombie. A mnou neočekávaný konec to celé jen umocnil. K naprosté spokojenosti mi tu chyběl jen Deadpool v zombie verzi... :D

Disease
28.11.2016 2 z 5

Mohlo to být vcelku zábavné, jan to po prvním sešitě poněkud ztratilo dech.

trudoš
10.03.2016 4 z 5

Veselé dílko, které si netradičním způsobem utahuje z kánonu Marvelovského univerza. Jistě, logika jde stranou v mnoha ohledech, ale na tom tenhle komiks prostě nestojí. Je znát, že si Robert Kirkman užíval možnost oblíbené hrdiny předvést v dosti morbidním světle. A funguje mu to skvěle, třeba ufňukaný Peter Parker je vážně k nakousnutí - doslova. Což podtrhuje kresba Seana Phillipse, která se k této hororové úchylárně geniálně hodí.
Navíc dějová linie je funkční, a přestože se z valné většiny skládá z brzy otřepaného „sežer, nebo budeš sežrán“, je nápaditá i zábavná. Snad jen ke konci už to začne být trochu moc divoké a znalost širších souvislostí je evidentně k pochopení nezbytná. Ovšem, i takoví analfabeti jako já se v téhle tlačenici neztratí, protože co člověku nedojde, stejně nehraje pro zápletku roli.
Je milé vidět, že si celosvětově úspěšné nakladatelství umí udělat legraci ze sebe sama. Jak už nastiňuje Marco M. Lupoi v úvodím slovu, budete možná zvracet, ale zvracet s úsměvem.

Kapis
14.12.2015 5 z 5

Nemůžu říct, že bych se vyloženě řehtal, ale pobavil jsem se u této zběsilůstky perfektně. Mělo to spád, vtip, skvělou kresbu a hlavně se ti normálně supervážní superhrdinové chovali k jejich situaci zcela přirozeně - jediné co je zajímalo bylo kde co sežrat a neřešili furt nějaké trapné zachraňování světa, morálku a podobné nesmysly. Tak má vypadat dokonalá jednohubka, tleskám.

martinstefko
08.12.2015 3 z 5

"Zombie z Marvelu" je pro mě osobně nevyrovnaný komiks, který disponuje skvělou kresbou, která je ale tak trochu v kontrastu se scénářem. Kresba by mohla být celkem vážná, a stejně tak i scénář, ale aby to bylo snesitelné pro masy, bylo třeba to odlehčit. Ten humor není špatný, sám jsem se zasmál, ale z tohoto komiksu se pak stává naprosto běžná záležitost, která je ozvláštněna jen tím, že jsou zde zombie. Někomu to může stačit, mně asi úplně ne. Chtěl bych malinko něco víc, něco, z čeho tolik nečiší touha využít zajímavou možnost a vytřískat z ní peníze. Zábavné ano, výjimečné nikoli. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/336-ultimatni-komiksovy-komplet-41.html