Cesta do Woodbury

Cesta do Woodbury https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170996/bmid_zivi-mrtvi-zivi-mrtvi-cesta-do-wood-OKt-170996.jpg 4 131 22

Živí mrtví série

< 2. díl >

Ve světě, v němž lidskou civilizaci nahradily hordy krvežíznivých zombií, existuje jen jeden cíl – přežít. Ve druhém díle trilogie Jaye Bonansingy ze světa Živých mrtvých se dále odvíjí příběh Guvernéra a jeho boje proti chaosu, v němž podle něj účel světí jakékoliv prostředky a řád musí být nastolen za každou cenu. Přežít ovšem chce i Lilly Caulová, které se Guvernérovy metody ani trochu nezamlouvají. A své k tomu chtějí říct chodící mrtvoly, kterým jde o jediné – ukojit neukojitelný hlad. Místem jejich sporu je malé opevněné městečko v Georgii, kdysi známé jako Woodbury, a jeho výsledek je všechny změní navždy!... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Walking Dead: The Road to Woodbury , 2012


více info...

Přidat komentář

rick6410
05.03.2023 5 z 5

Ďalšia skvelá kniha z komiksového sveta The Walking Dead, kde sa dozvieme viac o Guvernérovi a mestečku Woodbury. Opakujem, že sa jedná o komiksový svet, nie seriálový. Úžasná atmosféra, napätie a zvraty.

wullcann38
31.07.2021 4 z 5

No, docela o dost slabší než první díl...
Aspoň trochu mě to začalo bavit potom co se dostali do Woodbury.
Za mě:75%


frantisek8863
21.04.2021 4 z 5

Druhý díl dával větší smysl než první a byl zajímavější. Chování hlavních postav bylo trochu podivné, ale bylo to slušně čtivé. Co bylo pro mě hned na začátku nepochopitelné, v extrémním světě hladových zombíků co se volně toulají světem dostane skupina dospělích s dětmi skvělý nápad, že si klidně postaví na volném prostranství u lesa malé stanové městečko.Bez zabezpečení a hlídek, je to opravdu bezpečné místo pro ně samé a jejich děti?

Filatov
05.04.2020 4 z 5

Ve druhém díle se seznamujeme s novými postavami, jejichž osud se střetne s osudem Guvernérovým ve Woodbury. Každá postava je úplně jiná a každá řeší po svém situaci kolem nákazy. Alkohol, drogy, sex a podobné našim postavám není cizí, ale přitom se vlastně nejedná o postavy, které by nebyly něčím sympatické. Guvernér, ze kterého se mezi prvním a druhým dílem stal opravdu démon, se s nimi moc nepárá a vše směřuje k pokračováním ve třetím dílu, tak jsem zvědav. Krve, vnitřností a mrtvol tu je opravdu hodně.

midloch
27.02.2020

uff, nedočteno - první kniha mi úplně neseděla. Zkusil jsem i tuhle, ovšem je to strašná slabota a ještě k tomu blbě napsaná/přeložená. Nemám čas číst špatné knihy, takže vracím do knihovny a další díly série už nebudu pokušet.

Vincenzoci
10.08.2019 3 z 5

Oproti prvnímu dílu je to citelně slabší, ale i tak dobré čtení. Guvernér je prohnilý magor, Lilly nevýrazná, Bob v lihu a zbytek se tu o něco pokouší - většinou přežít. Místy zajímavé a plné akce, jindy nuda a předvídatelné.

trudoš
20.06.2019 4 z 5

Největší problém Cesty do Woodbury spočívá v jednoduchém detailu - nic nového nepřináší. Tedy alespoň pro ty, co sledují původní komiksovou sérii, popřípadě televizní seriál. Navíc Kirkmanovi Živí mrtví jsou mnohem psychologičtější i hororovější a přestože fungují na principu nekonečné mýdlové opery, pořád dokážou zatraceně hodně zaujmout. Jay R. Bonansinga se snaží o něco podobného, ale příval zbytečných slov to rozmělňuje a inovace starých klišé příliš nefungují. Boj se zombíky tak rychle začíná zevšedňovat a člověk spíš podvědomě hledá chyby, než by si užíval vyprávění samotné. (Například díky Světové válce Z víme, že těžké zbraně jsou proti nemrtvým k ničemu. Zdejší hrdinové se ale ke čtení Maxe Brookse asi nikdy nedostali.) Neznamená to však, že by mě zápletka nebavila, některé momenty jsou navzdory všemu povedené, jen jsem si ji nebyl schopen plnohodnotně užívat. Už třebas jen proto, že znám rámcový výsledek a vlastně pouze čekám, kdy jednotlivé kostičky zapadnou na svá místa.

tomasek5287
07.03.2018 4 z 5

Kniha je rozhodně méně čtivější než-li první díl. První se četla jedním dechem, zatímco druhá už jen tak ze zajímavosti, kdy že už tam konečně přijde ten Guvernér. Ze začátku se tu setkáme s nějakými random postavami z nichž všechny, až na Joshe, jsou vám víceméně fuk a musíme najednou řešit jejich osudy a příběhy, místo toho, abychom hnedka navázali na příběhovou linku z prvního dílu. Což trochu zamrzí. Napětí a akce stále perfektně vybroušené, všudypřítomní kousáci dejme tomu, ale nemůžu pochopit, jak se z toho ustrašeného Briana z jedničky stal ten šílený, zvrácený despota Guvernér, jehož částí v knize bylo jako šafránu - i když stály za to - a to otravuje ze všeho nejvíc. Celkově kniha méně dobrá oproti prvnímu dílu, ale ještě tu máme od Kirka a Jaye další 4 tak uvidíme, kam tohle celé směřuje.

davidurban1973
31.12.2017 4 z 5

Pěkně napsané, dobře doplňuje komiksy (seriál).

BarbLangdon
11.08.2017 5 z 5

Můj názor na guvernéra je zase stejný jako předtím. Po prvním díle jsem ho celkem i chápala, ale teď je to zase stejný pošuk jako předtím. Lily mi tam vůbec nesedí. Čekala jsem, že to bude zas o guvernérovi, a jak se dostal k moci, ale místo toho byla první polovina knihy jen o Lily a jejích přátelích. Jinak se mi to líbilo. Mám celkové ráda zombie a zabíjeni :-).
Těším se až si přečtu další díl.

Richie1
15.07.2017 2 z 5

Svět plný zombie je dost šílený, v tomto dílu ale bylo šílených (až na pár výjimek) i většina přeživších lidí. Nevím, proč je tak populární představa, že v extrémních podmínkách se lidé mění v nemyslící hovada schopná jen všech možných zvráceností a nemorálních činů. Pohybovat se v takovém prostředí mě nenadchne - čtení jsem si příliš neužíval. Spíše jsem byl jen zvědavý, jak to nakonec dopadne. Snad se to v dalších dílech zlepší. 45%

Ereniss
19.01.2017 4 z 5

Trošku slabší než první díl, ale stále na úrovni. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco, co v seriálu nebylo a díky knize se mi rozšířil příběh Guvernéra (ačkoliv je to hajzl největšího kalibru a nenávidím ho).

jumarc
18.11.2015 4 z 5

Musím se přidat k ostatním... tenhle (díl) je prostě slabota, ale i tak je to skutečně napínavé čtení, u kterého s každou stránkou zjišťujete jaký šílený zvíře guvernér je a do jak shnilé krve si zase namočí pařáty. Uvidíme jak se to vyvine dále.

lucie.8
15.10.2015 4 z 5

První díl byl rozhodně lepší. Část s druhou skupinou docela nudila a postava Lilly mi k srdci nepřirostla. Děj se začal rozjíždět až ve Woodbury.

OldaB
20.08.2015 3 z 5

Slabší než první díl, děj se vleče a hlavně pasáže bez guvernéra celkem nudí.

Charmedka
09.07.2015 5 z 5

Já věděla, proč si jednu hvězdičku v hodnocení u prvního dílu schovávám. Cesta do Woodbury servíruje přesně to, co jsem očekávala, první díl byl pouze něžná předehra.

misazemanka
23.06.2015 3 z 5

Musím přiznat,že první díl mě bavil o mnoho více.Ale i tak,je kniha velmi povedená.

Chaos
09.05.2015 3 z 5

Tato dvojka je od předchozího dílu lepší,začátek sice pomalejší, ale od půlky kniha pěkně bavila.Jen by to chtělo více násilí,vzrušení,pořád to nemá ty správné grády.
Doufám, že jednička s dvojkou jsou dobrým začátkem pro trojku a čtyřku.

THERISA
22.05.2014 3 z 5

První knihou jsem byla nepokrytě nadšena, není to dílo, které odhaluje tajemství léčby rakoviny, ale je to prostě dobré a akční čtení. Druhý díl jsem si představovala podobně a dokonce bych se k tomuto názoru užuž přiklonila, kdyby nebylo toho zpackaného konce. Konec téhle knížky je takový ten „WTF moment“, který vám zkazí celý dosavadní dojem. Nebo alespoň mně ano. Těžko říct, o čem bude poslední díl...

viclef
20.05.2014 3 z 5

Tak bohuzel stejne zklamani jako u prvniho dilu. I kdyz znatelne pribylo akce/zapletky, te knize proste neco chybi...

Štítky knihy

zombie postapokalyptické romány

Autoři knihy

Robert Kirkman
americká, 1978
Jay Bonansinga
americká, 1959

Kniha Cesta do Woodbury je v

Právě čtených2x
Přečtených157x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených8x
Knihotéce117x
Chystám se číst55x
Chci si koupit27x
dalších seznamech4x