Batmani navěky

Batmani navěky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473873/bmid_batman-detective-comics-7-batmani-n-wtg-473873.jpg 4 15 4

Clayface je mrtvý. Snažil se vykoupit ze svých hříchů, ale zabila ho Batwoman. Netopýří rodina – Nightwing, Batgirl, Red Robin, Robin a samotný Batman – se musí rozhodnout, co udělají se svou bývalou vzpurnou členkou. Batwoman však už dostala nabídku velet armádě a následují ji i Batwing a Azrael. V Gothamu jsou nyní tedy dva týmy, které si jdou po krku. A zatímco mezi Brucem Waynem a jeho sestřenicí Kate Kaneovou zuří rodinná válka, která může ohrozit celé město, někde uprostřed zbývají Cassandra Cainová a Stephanie Brownová. A za tím vším se vznáší ďábelská kybernetická hrozba, která chce přeměnit Red Robina v ničivou zbraň a tím Gothamu zaručit tu nejhorší možnou budoucnost. Aby sjednotil svůj tým a zachránil město, musí Batman věřit těm, kteří nosí symbol netopýra. Protože ať už nakonec zvítězí nebo prohrají, musí v tom být společně. Ve spolupráci s kreslíři JAVIEREM FERNANDEZEM, EDDYM BARROWSEM, ALVAREM MARTINEZEM a dalšími představuje scenárista JAMES TYNION IV. ohromující finále ságy o Batmanovi a jeho spojencích. Obsahuje komiksy DETECTIVE COMICS č. 975–981.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Batmen Eternal , 2018


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
11.01.2022 4 z 5

Zajímalo mě, jak se rodina s tím vším vypořádá. A bylo to za mě tak půl na půl. Přesto...byla to vlastně dobrá kniha.

Líbilo se mi jak rozdělení podle názorů z minulé knihy, prestiže někteří mi přišli podle formule "Je to Batman/Batwoman, půjdu za ním/ní protože to je/ona.", přestože si to vlastně nestihli pořádně rozmyslet. Ale rozdělení bylo fajn, to mám vždycky ráda. Tak zakomponování budoucnosti (a jak to provedené). Tvořilo to dobrej celek. Přestože tentokrát to nemělo takový švih jako minulý díl, vlastně jsem byla nadprůměrně spokojená :)

Kresba jako vždy skvělá. Tady to ani jinak nečekám...

fvalek
14.08.2021 3 z 5

Na jednu stranu se mi líbí, jak se příběh vyvíjí a navazuje na sebe, nicméně mi některé části přijdou trošku zbrklé a mimo. Batwoman něco provedla a ještě než se vůbec něco začne řešit, tak se bat-rodina rozdělí na ty, kdo jdou automaticky k Batwoman (přestože mají s Batmanem rozsáhlou minulost), na ty, kdo zůstávají, ale čin vesměs schvalují, a na ty, kdo jsou proti. Na druhou stranu se mi líbí, že nejde hned o nějakou přeakčněnou pomstu, protože jsem čekal, jak hned po Batwoman půjdou apod., ale vše se nese ve stylu "rodinného soudu". Mrzí mě, že větší slovo neměla Cass, kterou ztráta zasáhla nejsilněji, i když se pak docela slušně vyhraní.

Postranní dějová linka týkající se budoucnosti a robotů mě zase tolik neoslovila. Silnější zápletkou jsou tady skutečně rodinné vztahy a reakce členů na to, co se stalo. Ale je absurdní, jak tam spousta baťáků vynáší své filosofické logické soudy a Kate absolutně neřeší a dělá si svoje. Nejlepší je ale závěr, který ukáže, že všichni mají srdce. Dobré je, že stále zůstává spousta záhad - hodně mě zajímá budoucnost a bylo by fajn, kdyby se jí autoři dále věnovali a nenechali ji jen v rovině výplně těchto dílů, no a ten vzkaz na závěr? Chci víc...


Ivan Kučera
12.08.2021 4 z 5

Skvelý rozjazd (ako by zareagoval zvyšok batrodiny, ak by jeden z nich zavraždil záporáka?), slušný stred a nemastné-neslané finále plné akcie, časových slučiek a zvratov, kedy už vôbec nejde o to, o čo šlo na začiatku a teda to vyzerá pomaly až ako dva komiks v jednom, pričom prvý je super, no druhý ani nie. Ale s oškretým (netopierím) uchom to azda na tie 4* stále ako-tak relatívne má. Nakreslené je to robustne, avšak tiež o kresbe platí to isté, čo o scenári: je to paradoxne tým lepšie, čím menej sa toho na paneloch deje. Akčné scény sú veľkolepé, ale nudné. O to viac potešia silné postavy a dynamická interakcia medzi nimi (najmä nezhovorčivý, večne zadumaný Batman ponárajúci sa sám do seba, ale i naopak „živá“ Batgirl, malý gremlin Damian alebo deadpoolovský Red Hood).

Gordonlord
26.07.2021 3 z 5

(SPOILER) O něco slabší než minulý díl. Tentokrát se tu zase střílí deus ex machinami v podobě "naheckování se do systému" a podobných počítačových, zcela nelogických ohýbačů děje. Chvílemi to působí docela blbě, ale pořád je ještě páteří děje lidská část hlavních protagonistů a jejich vzájemné vztahy, zaobalené do kabátku docela přitažlivého, i když prakticky klišovitého příběhu o snaze rozdělit Batmanovský tým jemnou psychickou manipulací, prostřednictvím velmi dobře vymyšleného plánu.

Konec byl potom hodně zajímavý, vypadá to, že Batmanův tým se skutečně rozpadl a jsem zvědav, jakým směrem se děj bude ubírat dál. Jen to předem úplně jasné Clayfaceho obživnutí vypadalo fakt trapně. Vážně - smrt v comicsovém světě nemá vůbec žádný význam a to vždy beru jako obrovské mínus.