Zavěšená pizza

Zavěšená pizza https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406676/mid_zavesena-pizza-uz7-406676.jpeg 4 70 29

Osud si najde každého, pak už jen stačí postavit se mu tváří v tvář. Dočká se i Cimbi, teoretický sukničkář s postavou a povahou, po kterých ženy zrovna netouží, nedopatřením promiskuitní Markéta, moderátor v rádiu a amatérský muzikant Petr. A také bezdomovec Toporný, Filipa a její rodina, dokonce i její spolužáci Vikul a František. Ty všechny a mnohé další spojí „zavěšená pizza“, důkaz, že v lidech zůstává stále něco dobrého a chtějí si dělat radost. Ostatně… nikdo by v životě neměl zůstat na všechno sám a na každého se alespoň jednou usměje štěstí.... celý text

Přidat komentář

Klára90
05.10.2023 4 z 5

Takové milé, příjemné, místy dojemné, místy nudnější, ale vlastně stále fajn čtení. Pro mě to bylo takové pohlazení po duši, četlo se mi to opravdu dobře. A sem tam nějaká věta krásně sedla, bylo v ní tolik životní pravdy a důvod trochu se zamyslet. Velký palec nahoru za rýmy na začátku každé kapitoly. Ty se mi líbily moc!

sebemi
08.07.2023 4 z 5

Autora jsem neznala, je to takové úsměvné, odpočinkové čtení ze života.


ivca84
02.12.2022 4 z 5

kniha je ctiva a pěkne spracované osudy

Nildon2022
16.08.2022 4 z 5

Hned v úvodu se musím zmínit o velkém zklamání nad překlepy a hrubkami. U českého autora mě to mrzí o to víc. Shoda podmětu s přísudkem ... No, nečekala jsem to...
Je to má první kniha od tohoto spisovatele a rozhodně se pustím do nějaké další. Na krimi v jeho podání jsem velmi zvědavá (četla jsem recenze a těším se).
Co se týká Zavěšené pizzy, souhlasím s komentáři, kde se zmiňuje podobnost s filmem Láska nebeská - několik lidských příběhů obyčejných lidí se společným znakem, skončí to dobře:) až na jeden smutnější moment, ale z jiného úhlu pohledu to pro dotyčného končí také příjemným pocitem. Jak název napovídá, v knize se objeví i zajímavý nápad s pizzou. Nenáročné čtení na letní pobyt na chatě - své čtenáře si kniha jistě najde. Příště jen (prosím) bez tolika chyb ;).

zoew
01.02.2022 5 z 5

Moc milé čtení. Knížka se mi líbila podstatně víc než knížky Patrika Hartla, který je (pro mě z nepochopitelného důvodu) velmi IN. Inu někomu holt stačí párkrát se přiblble zasmát a plácnout pár hloupostí před kamerou a je z něj hvězda.

Nymfadora.T.
23.01.2022 4 z 5

Moc pěkné , čtivé. Protože občas vybírám knihy i podle obálky, jsem ráda, že tahle nezklamala...ano, trochu styl mého oblíbeného filmu Láska nebeská...byla to první od VJ, chci vyzkoušet ještě další.

Nelička
24.09.2021 5 z 5

Čtení o běžných lidech s běžnými problémy v běžném životě. Kniha přesně podle mého gusta. Jen bych teda (dle názvu a obalu) očekávala, že to bude víc o té pizze. Ale neva, i tak mě příběhy moc bavily...

terka95
18.09.2021 3 z 5

Ze začátku fajn knížka, ale postupně mě bavila čím dál méně a méně.. rádoby mladistvé vyjadřování, které bych spíše začlenila někam do devadesátek než do aktuální doby (opravdu to bylo celé mimo).. a s korekturami si také hlavu příliš nikdo nedělal. Slabé 3*.

tami1
08.09.2020 4 z 5

Kaleidoskop krátkých historek, které propojují osudy několika osamělých duší. Spojovacím prvkem je nová pizzerie a její projekt darované pizzy. Vtipné, bavila jsem se.

1alena1
04.08.2020 3 z 5

Několik různě propletených milostných historek - někdy romantických, jindy pošetilých. Chaos, kdy se jednotlivé postavy různě setkávají - mísí, přesně jako ve filmu Láska nebeská, "ukraden" nápad, pouze přeneseno do českých poměrů.

brabofka
08.05.2020 5 z 5

Zajímavá myšlenka. Poslat někomu anonymně pizzu, jen tak pro radost. Možná, že mimo velká města přeci jen sounáležitost a vzájemná pomoc funguje. Bohužel ve velkých městech to anonymita zcela pohltila. Možná proto, tuto myšlenku a vlastně celý příběh pochopí spíš ten, kdo bydlí v paneláku a prakticky nezná své sousedy. Za mě milý, místy zábavný příběh. Příběh lidí, jedné čtvrti, jednoho města, jejichž osudy se potkají, spojí a třeba zůstanou navždy. Příjemné, oddychové čtení. V dnešní uspěchané době, době kdy bysme opravdu neměli myslet hen na sebe.

majáček
14.03.2020 5 z 5

Magnesia Litera
Kosmas - cena čtenářů: Vítězslav Jareš - Zavěšená pizza

Dimas
29.01.2020 3 z 5

Milá knížka, ukazující, že být dobrým, ohleduplným člověkem je rozhodně lepší než sprostým hulvátem...
Jedna hvězda dolů za korektury :-(

kob
02.01.2020 4 z 5

Milá knížka, taková pohádkově pozitivní. Škoda, že také v reálu nepomůže kdejakému tragédovi šťastná náhoda ????

piliticek
08.10.2019 1 z 5

Mě teda kniha nenadchla. Situace byly dle mého názoru až příliš vypjaté, absurdní. Napadlo mě, že možná se tak žije v Praze...no nevím.
Myšlenka "zavěšené pizzy" dobrá, o tom žádná. Ale jinak slabé.

denisa7430
26.09.2019 2 z 5

Znáte princip "zavěšenýho kafe" neboli coffeeshare? Zakoupíte kávu v kavárně a podělíte se o ni s těmi, kdo si ji nemohou dovolit koupit kvůli své tíživé finanční situaci. Tak přesně tímto projektem, který se dostává čím dál více do povědomí i českým "kávařům", se nechal inspirovat autor knihy Zavěšená pizza. Jen namísto kávy uděláte někomu jinému radost zakoupením pizzy. Skvělý nápad, který by se mohl ujmout i v reálu!

Kačudovič
08.09.2019 5 z 5

Přiznám se, že samotným obsahem by mě knížka normálně asi ničím nezaujala. Rozhodl jsem se pro ní jen na základě toho, že jsem četl většinu autorových knih a vždy jsem s nimi byl spokojen.
K samotnému ději...v rámci kontextu opět není co vytknout. Příběh hezky odsýpá, postav je v příběhu přesně tak akorát, aby člověk nemusel zpětně listovat a jejich dějové linky jsou zajímavé.
Jak už jsem ale zmínil, od autora jsem toho přečetl víc a tématicky mi jsou mnohem bližší jeho předchozí díla z prostředí Policie a tajných služeb. Tím ale určitě nechci snižovat kvalitu knihy, jen prostě každý preferujeme něco jiného :-)

Anitta36
14.08.2019 4 z 5

Na začátku knihy jsem si říkala, že to nebude úplně mé gusto, ale příběhy mi dále přišly zajímavé a takové "ze života", takže jsem ráda, že jsem knihu neodložila. Líbilo se mi propojení lidských osudů :).Vytkla bych občasné nesrovnalosti v textu, ale jinak knihu hodnotím pozitivně.

ještěrka38
29.07.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem...moc fajn čtení na dovolené. :-)

bookcase
12.07.2019 5 z 5

Milý, hřejivý příběh s propojenými osudy hrdinů. Nápad se zavěšenou pizzou super, i trocha tajemna a náhod. Z toho by byl hezký film na Vánoce. Jen redaktor a korektor by měli dostat za uši, tak lajdácky odbyté korektury, to je u jinak výborného nakladatelství hanba a kazí to výsledný dojem z knihy, která je jinak opravdu fajn a na pohodu.