Zaslíbená Země Nezemě 6

Zaslíbená Země Nezemě 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433254/bmid_zaslibena-zeme-nezeme-6-1U8-433254.jpg 5 148 15

Zaslíbená Země Nezemě série

< 6. díl >

Svoboda je sladká, ale přináší i těžké chvilky. Emma a její přátelé se ocitají sami v neznámém světě a nutně potřebují průvodce, který by jim pomohl vyhnout se všem smrtícím nástrahám. Jenže komu věřit... a neskončit přitom na talíři?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

約束のネバーランド 6 (Yakusoku no Neverland 6) , 2017


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
14.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Opět se v tomto díle dozvíme další informace o světě. Upřímně,zrovna tohle jsem nečekal.
Je to zábavný díl. Opět nemám za co strhnout body.10/10

Abukšákul
10.08.2023 5 z 5

Knižní jednohubky, kluci zvládají několik dílů za den, raději půjčujeme v knihovně, aby jsme se kvůli Zemi Nezemi nemuseli pást =)


Kate18
11.04.2023 5 z 5

Ema a ostatní děti jsou na útěku a v lesích potkají tajemné cizince, kteří jim pomohou schovat se před pronásledovateli. Ale jejich pomoc není tak úplně nezištná. Navíc se nám začne poodhalovat fungování tohoto světa a jeho pravidla.

Atlantis
15.09.2022 4 z 5

Tak jo, zase jsem se po delší době bavil. Možná za to mohla delší pauza, ale šestý díl se mi líbil. Největší slabinou jsou pro mne překvapivě samotné děti. Žádnému z nich nefandím, nemluvě o faktu, že pořádná řádka z nich je jen vata beze jména. Změna kresby je zvláštní, působí dost chladně. Ale celkově spokojenost a Zaslíbená Země u mě zase o kousek povyrostla.

plomusujonak
04.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Šestý díl mangy je pro čtenáře velmi významný a to hlavně kvůli bohatému rozsahu informací, který poskytuje o pozadí příběhu a dějin tohoto fiktivního světa. Zvláště pak vlivem na čtenářovo rozeznávání dobra a zla a rámců etiky. Do tohoto svazku byl totiž čtenář veden s názorem, že všichni démoni jsou zlí a měli by být ve finále potrestáni, neboť, jak se zdá, si roku 2015 zotročili a podmanili lidskou rasu. Zde však démon Sondžu konfrontuje tento názor, stejný pro hlavní postavy i čtenáře, že tato situace vznikla Slibem, který si před dávnými časy dali lidé a démoni, aby byl svět rozdělen napolovic a obě rasy, lidská a démonská, se odloučily, čímž se jednou provždy zabránilo jejich válčení a vzájemnému zabíjení, trvající od nepaměti. Děti jsou tedy potomky lidí, které so při uzavření Slibu démoni nechali pro pěstování. Toto jest zbourání čtenářova dosavadního názoru; démoni a lidé tu byli vždy a Slib je velice demokratické a férové řešení výhodné pro obě strany. Jenže to není konec: v předposlední kapitole se Sondžu svěřuje své spolucestovatelce démonce Muzice, že nenávidí Slib a chybí muchuť lidského masa, které si do té doby mohl lovit v přírodě, jak mu jedině dovoluje náboženství. Další porušení čtenářova názoru, neboť se našel démon, který usiluje o změnu stejně jako Emma, Ray a ostatní děti.
Tento způsob psaní je dle mého úžasný, po takovém předkládání faktů je čtenář nucen nad příběhem přemýšlet i mimo dobu četby samotné, což se může pozitivně odrazit v jeho celkovém filosofickém pohlížení. K tomu musím zmínit, že si manga krásně hraje s myšlenkou vegetariánství a veganství a polemizuje nad správností jíst zvířata. To je důkaz, že při sdělování názoru lidem s protichůdnou myšlenkou se hodí zahrát na citovou strunu. A to se autorovi (otázka však, zda záměrně) povedlo přímo na mně jakožto na zastánci jezení masa. A poslední věc: Sondžu a Musika tvoří archetyp dvojice zkušených dobrodruhů - mistra a učně - jenž byl možný spatřit například i v mé oblíbené knižní sérii Podzemí.

Stázka007
06.06.2022 5 z 5

bylo tam velmi překvapení. A velice mě to bavilo.

fvalek
22.01.2022 5 z 5

Venkovní svět není tak krásný, jak se zdálo a konečně se ukazuje, jaká úskalí svoboda nabízí. Pomalu mě začínají zajímat démoni, už v minulém čísle se objevilo pár typů a v tomhle díle vidíme jak divoké démony, tak inteligentní pronásledovatele z farmy, což je skvělé a dost akční i poučné. Rayovo obětování je docela klišé a celkově ten poprask kolem inteligentních dětí, co vše zvládnou a jsou přede všemi vždy a všude, ale s tím je v téhle sérii potřeba počítat. Opravdu zajímavé je pak dění okolo Emmy a zbylých dětí, kteří se setkávají s Musikou a jejím přítelem, což je zatím asi nejtajemnější věc vůbec, u které doufám, bude ještě nějaké rozuzlení později. Celé je to takové zlověstné, přestože pozitivní. Stejně jako odhalení světa démonů. No, asi není moc co víc říct, trénink přežití začíná. :)

RadimWiniarski
10.01.2022 5 z 5

Předchozí díl nám nabídl spoustu temné akce, a tak by člověk nejspíš čekal, že autor nebude sundávat nohu z pedálu a do plna využije potenciál neznámého a temného světa, který se ukrývá za zdí. Pro někoho tak může přijít lehčí zklamání, když zjistí, že se tento díl šláplo pořádně na brzdu a akci nahradí poctivý debatní kroužek. Toto zpomalení však dle mého není na škodu. Během prvních dílů nám bylo pokládáno spoustu otázek, na které se né vždy plně odpovědělo. Tento díl tak slouží díky dvěma novým postavám jako jistá forma pochopení alespoň základní kostry příběhu a toho, v jakém světě vlastně naši hrdinové bojují o přežití. Tyto dvě nové postavy tak jsou jistým středobodem, kolem kterého se točí celý tento díl. Mají velmi zajímavé charaktery a na první pohled vzbuzují v našich hrdinech jistou formu naděje, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Na pohled druhý už však člověk ví, že v tomto světě není nic tak jasné, jak se na první pohled může zdát.
Závěrečné odhalení není tentokrát překvapivé, jelikož jsme k němu směřovali už delší dobu. Je však otázkou zdali pro naše hrdiny bude toto setkání opravdu takové, jaké očekávali.
Šestý díl zpomalí, a to opravdu výrazně. Odpoví však na spoustu otázek, které jsme si pokládali v minulosti. I přesto, že tento díl tak patří mezi ty slabší, rozhodně jde pořád o nadprůměrný kousek, který čtenáře chytí a nepustí. 85%

Nelíísek
22.05.2021 4 z 5

Trošku slabší díl ale věřím tomu že se to znova rozjede

GoodGames
28.10.2020 4 z 5

Zaslíbená Země Nezemě 6 si stále udržuje vysokú kvalitu série, aj keď tentokrát je to až príliš ukecané. Samozrejme sú tie informácie zaujímavé, konečne sa tu dozvieme o fungovaní sveta, čo sa vlastne stalo a prečo sú všade démoni. Po úvodnej adrenalínovej naháňačke sa však tempo spomalí na môj vkus až príliš. Uvidím, čo prinesie ďalšia kniha, zatiaľ hodnotenie nemením aj vďaka dvom vydareným novým postavám.

Sylvanas
19.07.2020 4 z 5

Lepší díl než předešlý, děj se zase konečně rozjel.

Mickhesh
18.05.2020 4 z 5

Trochu horsi dil, trochu to ztraci tempo, ale porad je to fajn. 80%.

Mooneylan
15.05.2020 5 z 5

Proč jsem se dala na čtení mangy? Inu, potřebovala jsem se dozvědět, proč to lidi tak žerou. A doteď vlastně nechápu, co na tom mají. Nervydrásající scény, stres z toho, jestli hrdinové přežijí, cliffhangery na konci každého titulu... Ne, nic pro mě.... fakt. Nemá to smysl... Nedělejte to... Nečtěte mangu... A DEJTE MI SAKRA DALŠÍ DÍL!!!!

Pitbullka
14.03.2020 5 z 5

Tenhle díl mě hodně bavil, přišlo mi tam hodně zvratů a démonů. Těším se na další.

Luciiis
02.03.2020 4 z 5

Zatim nejslabsi dil, zadne velke zvraty. Ale i tak se tesim na pokracovani pribehu.