Zaslíbená Země Nezemě 2

Zaslíbená Země Nezemě 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401507/bmid_zaslibena-zeme-nezeme-2-489-401507.jpg 5 219 27

Zaslíbená Země Nezemě série

< 2. díl >

Děti v sirotčinci Grace Field House pátrají po pravdě a nacházejí stopy… jenže nejsou sami. Stahuje se kolem nich smyčka, kterou nastražila sestra Krone. A je možné, že je mezi nimi zrádce, který donáší zprávy přímo Mamá?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

約束のネバーランド 2 (Yakusoku no Neverland 2) , 2017


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
06.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak to byla pecka! V jednu chvíli se jednalo o detektivku,plán už je skoro uskutečněn. Těším se,co bude ve 3.díle s Rayovou podmínkou. Jediné za co bych strhl bod je,že už je tato zápletka dost protáhlo. 9,5/10

Hobitka
24.10.2023 3 z 5

Ale jo, není to špatné. A docela mě zajímá jak bude příběh pokračovat.
ALE už teď mi to připadá moc překombinované. A mám takový dojem, že tenhle rys se bude jenom stupňovat...
Navíc neustálé opakování informací, které už máme, je otravné. Možná právě proto abychom se dějově nepohlnuli z místa... páč pro samé opakování není na nějaký posun prostor?
Nevím, jestli budu rozečítat i třetí svazek.


Abukšákul
17.07.2023 5 z 5

Knižní jednohubky, kluci zvládají několik dílů za den, raději půjčujeme v knihovně, aby jsme se kvůli Zemi Nezemi nemuseli pást =)

sall02
20.03.2023

Do čtení druhého dílu jsem se pustila hned po dočtení prvního, tak moc mě to chytlo! Příběh nesnižuje laťku, kterou nastavil v díle prvním a čekalo nás i pár zvratů. Za mě se to moc povedlo a hned se vrhám na další díly!!

katallinka
18.10.2022 4 z 5

Druhý díl mě opět bavil, nicméně tentokrát je to poměrně vycpávkový díl, nikam jsme se neposunuli, jenom neustále řešíme, kdo lépe intrikuje a proč.

Karola050716
17.06.2022 3 z 5

Pokračování mě bavilo, i když se příběh vlastně nijak moc neposune a řeší se hlavně otázka práskače. Otravné byly opakující se informace, ale rozhodně jsem zvědavá, kam se to dál vyvine.

Aivinka
04.06.2022 5 z 5

Pokračování bylo příjemnou oddechovkou. Sestra Krone mi ale bohužel nesedí a vyloženě trpím pokaždé, když se v knize objeví. Mama je pořád skvěle přítulná a odtažitá a co je nejlepší, poznáváme i další postavy. Kniha odhalí jejich stinné i světlé stránky, což je u tak malých dětí o to zajímavější. Nicméně druhý díl poskytl jen pramálo odpovědí, naopak vytvořil jen více otázek. Snad nám to třetí díl osvětlí.

Stázka007
27.03.2022 5 z 5

Děj velice dobře pokračoval, čtení velmi rychle ubíhalo. Ilustrace jsou nádherné. Dramatický děj mě chvílemi rozesmával, chvílemi jsem se dost bála.

Atlantis
02.03.2022 3 z 5

Přemýšlím a nejsem si moc jistý, že jsem si čtení užil. Téměř nic se totiž nestane, kromě jednoho odhalení, které je ale dost zbytečné. Jinak se pořád dokola mluví o tom samém a hlavně - příběh je plný flashbacků k událostem, které se staly doslova pět stran zpátky a dost mě to rušilo. No zkusím ještě jeden díl a uvidím.

martina.culik
16.01.2022 5 z 5

Příběh pokračuje a opět překvapuje...

KadetJaina
08.01.2022 5 z 5

Ještě pořád dobrý, ještě pořád napínavý. Stále se stupňuje, bojím se, aby v dalších dílech napětí právě kvůli tomu neupadalo. Zatím ale stále jeden z lepších manga počinů, co u nás vycházejí.
Trochu mě místy mrzí kresba, chápu, že mangy se vydávají jak na běžícím páse a kreslí se rychlostí blesku, ale totálně rozhozené oči a obličeje občas zamrzí. Obzvlášť, když umí autoři tak dobře vyjadřovat vnitřní pohnutí a hororové chvilky.

fvalek
30.09.2021 4 z 5

Další díl je poměrně méně dějově výživný než první, kde to jelo z jednoho překvapení do druhého, ale stále dokáže navnadit a drží taktovku, kterou první díl zadal. Hodně se projevují dějové požadavky na chystání útěku a řešení následujících dnů po odhalení - čili to, co je nutné popsat, jinak by děj nedával smysl, ale není to úplně akční a moc to neplyne a neodsýpá, ale udělat se to zkrátka musí. Přesto se vyjevují důležité informace, které i když nejsou úplně epicky akční a brutálně život měnící, jsou velkými kusy skládačky celého pozadí a budoucího dění.

Emma, Norman a Ray už ze sebe neukazují tolik jako v prvním díle a vidíme spíš jejich činy a přípravy, než popisy osobností. Musím ale dodat, že první díl nám je představil dost detailně, takže představu rozhodně mám. Úplně nevím, jestli se mi líbí ten koncept extrémně inteligentních dětí, ale dobře, tahle farma je zkrátka něco extra. Přípravy na útek jsou v plném proudu a docela dávají smysl. Hledání práskače je pak docela zábavné a z finálního odhalení jsem byl hodně překvapený. Chování Krone a mamá je vážně podezřelé a pěkně dynamizuje děj. V tomhle díle je obzvláště Krone opravdu creepy a děsivá, takže to mě baví. Upřímně ale doufám, že se už rychle dostaneme k útěku, protože jak jsem naznačoval, docela se to vleče, a i když bych rád věděl další detaily o mamá, Krone a farmě, tak už jsem hodně zvědavý na svět venku, na který nás pořád napínají.

Nelíísek
14.05.2021 5 z 5

Naprosto famózní manga

RadimWiniarski
17.02.2021 5 z 5

Po šokujících odhaleních z prvního dílu se nám příběh začíná solidně zamotávat a my tak máme možnost sledovat, jak pokračuje psychologická válka mezi dětmi a mamá. Naše hlavní postavy se nadále připravují na útěk ze sirotčince, nicméně manipulace ze strany mamá jsou extrémně silné, a tak se děti začnou navzájem podezírat a nikdo neví, komu může věřit. Do těchto bojů a intrik navíc vstupuje i sestra Krone se svým vlastním tajným plánem.
Dostalo se nám pokračování, které skvělými dialogy a promyšleností opět posunulo laťku o několik levelů výše. Tento díl se sice nedočkáme nějaké převratné akce, avšak místo toho se dočkáme hlubšího vykreslení našich hlavních postav a nekončícího intrikaření směřujícího do všech stran. Opět jediná menší výtka, na kterou jsem poukazoval i v prvním díle je poněkud dospělejší chování postav, které není úplně úměrné jejich věku. Jinak jde však o dokonalé pokračování tohoto japonského skvostu. 100%

Corso
22.11.2020 5 z 5

Keby sa castejsie objavovali takto prepracovane scenare! Myslim ze ak sa v mange objavuju taketo pribehy casto, asi to stoji za preskumanie, co vsetko sa v tom japonsku produkuje.

lassse
08.08.2020 3 z 5

Psychologický boj mezi dětmi a Mamá pokračuje a navíc na povrch vyplývají další skutečnosti. Už to není jako první díl a děj mi přijde dost “roztahaný”. Ale stejně budu pokračovat :)

Luccinda
29.07.2020 5 z 5

Tohle mě bavilo o tolik víc než jednička! První díl byl takový hodně seznamovací, poznávali jsme jednotlivé hrdiny, prostředí sirotčince a hlavní zápletka se začala pořádně rozvíjet až téměř na konci knížky. Zato druhý díl byl jízda od začátku až do konce! Příběh začíná mít spád, postavy dostaly jasnější obrysy a poznáváme lépe také jejich charaktery. Nechybělo ani několik šokujících momentů, díky nim si vůbec netroufám odhadovat, kam se příběh bude dál posouvat.

Jediné mínus vidím v nedostatku akce, ale té se snad dočkáme v dalších dílech. Zaslíbená Země Nezemě 2 byla hodně o plánování, intrikaření a přípravách k útěku. Také mě trošku mrzelo, že Emma, jakožto jediná hlavní ženská hrdinka, nedostala tolik prostoru, abychom jí mohli lépe poznat.

OsolenéKnihy
01.05.2020 5 z 5

Páni. Tento díl nasadil laťku ještě výš, než první díl. Skvěle navázání a pokračování.

Mickhesh
29.03.2020 4 z 5

Pokračování číslo 2 které neslevuje z nastolené kvality. 90%.

Kate18
24.11.2019 5 z 5

Emma, Norman a Ray se chystají na útěk ze sirotčince. Má to ale háček, zjistili, že jsou sledováni, ale musí zjistit jak. Navíc je v jejich společnosti špeh, který na ně donáší. Podaří se jim to zjistit a přichystat se k útěku?

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Kaiu Širai
japonská
2019  89%Zaslíbená Země Nezemě 1
2019  91%Zaslíbená Země Nezemě 2
2019  93%Zaslíbená Země Nezemě 3
2019  94%Zaslíbená Země Nezemě 4
2019  92%Zaslíbená Země Nezemě 5