Zamlčené rány

Zamlčené rány https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62910/zamlcene-rany-62910.jpg 3 5 2

Otázky sexuálního zneužívání v katolické církvi. Sexuální skandály otřásly v poslední době katolickou církví zejména v USA, Irsku a v německy mluvících zemích. Oběti sexuálních zločinů, které se odehrály před několika desítkami let, se dnes hlásí o slovo a na světlo dne se dostávají zranění, o nichž se dlouho mlčelo. Pod drobnohledem veřejnosti se ocitly výchovné instituce katolické církve. Autor se pokouší podat přesně rozlišujícím jazykem především psychologický obraz příčin zranění, která mnohdy vyrůstají z dobře míněných pokusů o pomoc a empatii. Kromě mnoha kazuistik (celibát, homosexualita, pedofilie, efébofilie) nastiňuje také možné cesty k prevenci sexuálních přečinů a především k uzdravení. Naznačuje také, jaká cesta vede k vyvážené a zdravé sexualitě Bohu zasvěcených osob, ale také vychovatelů a pomáhajících profesí.... celý text

Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Verschwiegene Wunden , 2010


více info...

Přidat komentář

Rézi
11.02.2024 odpad!

Myšlenka asi dobrá, ale rozhodně to není názorově neutrální kniha, napsaná je jako kdybych to psala já a tématu co slibuje se věnuje jen okrajově, spíše bych to pojmenovala ,,jak důležité jsou vztahy pro lidi v řádu"

whack
22.04.2017 3 z 5

Psychologický rozbor myslenia pedofilov. Nie je to nijaké neobjektívne urážanie, je to seriózna kniha, ktorá hľadá a rozoberá odpovede, že z akých príčin niektorí farári a kňazi spadajú do úchyliek zneužívania detí. Robí to na základe skutočných udalostí jednotlivých vinníkov. Ale ja som očakával aj niečo obšírnejšie – kauzy z minulosti, sexuálne prehrešky cirkví všeobecnejšie, a nie len konkrétne prípady. Keby som študoval psychológiu, tak by som tú knihu dočítal, ale inak ma osobný život farárov a kňazov nezaujíma.