Záměna

Záměna https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153241/bmid_zamena-153241.jpg 4 610 93

Drobná překladatelka Vivien se celý život řídila chladnou logikou a práci prokládala péčí o svou jedinou žijící příbuznou. Když se však dostane do neřešitelné situace a musí zaplatit babičce operaci v soukromém sanatoriu, sáhne po zoufalém řešení – kývne na nabídku svého současného šéfa. Za jednu noc vášně italský boháč Matteo zaplatí Vivien, kolik si řekne. Výčitkami zkoušená dívka polkne stud, téměř nulové zkušenosti v oblasti lásky a s myšlenkou, že všechno pro svou babičku vydrží, vkročí do hotelového pokoje. Netuší, že jedna noc ji celou změní. Že milenec skrytý tmou bude na její tělo hrát jako na vzácný nástroj. Ráno odchází z hotelu se zasněným úsměvem – zaplatí za babiččin pobyt a navíc prožila nádherné milování. Vášní omámenýma očima sleduje Mattea a ignoruje žhavý pohled jeho obchodního partnera Ryana. Vysoký svalnatý skot skřípe zuby žárlivostí. Jak má říct té křehké blonďaté víle, že pomocí intrik a lží vyměnil schůzky a obelhal Mattea. Ale hlavně, že to byl on, kdo se celou noc žhavě miloval s Vivien? A jak zařídí, aby ještě jednou svíral v náručí svůdné tělo plaché Vivien?... celý text

Přidat komentář

LennaK
25.02.2024 odpad!

(SPOILER) Nebudu opakovat to, co zde již zaznělo: rozdíl mezi hlasem skota a itala. Navíc mi nevyhovoval styl psaní z pohledu třetí osoby. Při čtení jsem měla pocit, že čtu spíš recept na na přípravu večeře ... Všechno šlo tak rychle až jsem se v tom všem ztrácela.

Nestává se mi to často, ale knihu jsem nedočetla. Ze 100 stran jsem skončila asi na 50. A to jsem ještě přeskakovala, co to šlo ...

Za sebe nedoporučuji.

Nermal
25.02.2024 4 z 5

Příjemné překvapení. Přesně ten typ oddechovky, kterou si chcete přečíst ve chvíli volna a oddechu - příjemně se čte a lehce plyne. V českých vodách docela zjevení. Než jsem knihu objevil, dočkala se už třetího vydání a na obzoru je už další novinka od autorky. Zkusím přečíst i ostatní díly tetralogie.


moudivlacek
13.02.2024 4 z 5

Nečekaně povedený příběh a skvělý na odreagování. Příběh o tom, že i když žena nemá dokonalé křivky, může se najít muž, který je bude milovat. A rovněž také příběh o tom, že když jsou kolem muže ženy zlatokopky, nejsou to všechny ženy světa.
Těším se na další díly.

LenkaVes
31.01.2024 3 z 5

Ale jo, pěkná pohádková jednohubka :-)

Jita160
26.12.2023 4 z 5

Zase jedna z českých spisovatelek ,která mě svoji trilogii moc potěšila.
Byl to velmi peprný příběh o Vivian, která potřebuje nutně peníze na operaci své babičky.
Zaprodá se nocí aniž by tušila, že své tělo nabídla někomu jinému než měla.
Nečekejte nic originálního, ale přesto se to krásně četlo a já si ho užila.

monika0181
25.12.2023 4 z 5

Pokud chcete šáhnout po nějaké oddechové knížce protkané vkusnou erotikou, tak tady to bude dobrý pokus.
Je to pohádka pro dospělé, o tom žádná, ale je to čtivé. Pokud nechcete nic řešit, jet se uvolnit a přijít na jiné myšlenky, tak to je dobrý volba.
Mám za sebou celou tetralogii a moc mě potěšilo, jak jsou příběhy provázané, navázané na sebe. Každý z bratrů je jiný, má jiné povahové rysy a tím i příběhy jsou originální.
Za mě účel kniha splnila a jsem spokojená.

Andrejka91
21.12.2023 4 z 5

Krásná oddechovka a naprosto jsem se do této série zamilovala. Sice podobných příběhů jsem četla mraky mám pocit, ale když máte chuť na pohádku pro dospělé u které nemusíte přemýšlet, tohle je správná volba. Vrhám se rychle na další díl.

uzivatel83509
16.11.2023 5 z 5

Krásný romantický příběh, který mě bavil od začátku až do konce, byť jsem podle obálky čekala spíš více erotiky.
Jak už tu bylo zmíněno, také mi přišlo zvláštní, že Vivien nepoznala dřív, s kým se to vlastně milovala v hotelovém pokoji a celkově se děj dal hodně předvídat dopředu, ale byla to pro mě příjemná oddechovka a tak jsem to také brala.
Líbilo se mi to napětí mezi Ryanem a Vivian poté, co s ním strávila noc a pak pokukovala po Matteovi, protože si myslela, že spala právě s ním... :-)

Ewe291
06.11.2023 4 z 5

Tak toto je kniha, ku ktorej sa vraciam vzdy ked mam chut na "rozpravku" asi tak by som to povedala. Tu som si aj vedela ako tak predstavit hrdinu a priznavam mam rada pribehy kde su "statny" skoti .... Takze za mna ano

Senza Jenka
30.10.2023 2 z 5

Je to... banálně pohádkové. Spousta frází. Dialogy šustící papírem. Chybí tomu lehkost a švih i skutečná vášeň. Není to úplně tragédie, ale...

Mon.CouCou
04.06.2023 5 z 5

Přiznám se, že toto byla moje úplně první erotická kniha z řad českých autorů a četla jsem to snad někdy před deseti roky, když kniha vyšla. Veronice se podařil rozjet boom v poptávané naivní, ale peprné romantice, za což má můj obdiv i respekt.
Mladá tlumočnice Vivian se dostala do nepříjemné situace kvůli finanční tísni. Pomoc dostává tam, kde by to nečekala. A záměna mezi Italem nebo skotem?
Jo, začervenala jsem se, zasmála a příběh prožívala. Když jsem si chtěla rozpomenout na zápletku, stačilo mi nadhodit téma s postavou. Jo-jíst a nepřibrat je snem snad každé, ale když Vám pak chlap řekne, že ty plnější tvary se mu líbili víc...
Ženy jsou takovým hříšníkem lapeny, o tom žádná.

Přeji Veronice mnoho dalších úspěšných knih.
A samozřejmě - DOPORUČUJI.

Alpasstyle
21.02.2023 2 z 5

První setkání s autorkou. Příběh by potenciál měl. Ale jsou v něm okolnosti, které celkový dojem na knihu kazí. Poznat itala od skota možná není takový problém. Nepoznat však hlas, kterému muži patřil? To už si myslím, že dost zvláštní je. A ty zdrobněliny, na to nejsem....Zakončení docela ujde. Proto 2*.

KnihomolkaKatka
31.01.2023 4 z 5

První setkání s touto pro mě docela překvapivě (podle jména) českou (!) autorkou. A musím říct, že na poprvé to bylo zdařilé. Upřímně - Matteo mě celkem vytáčel a Ryanovi jsem fandila. Kniha je čtivá, kraťounká, proto má rychlý konec. Souhlasím, že by kniha mohla mít o pár stránek víc, aby konec nebyl tak uspěchaný.
Líbil se mi popis Skotska, to prostě miluju a jednou se tam (snad) podívám i osobně ne jen přes stránky knih :). Byl to ale příjemný výlet s erotickým napětím a jiskřením.
Myslím, že v reálu by Vivien poznala Skota od Itala, ale pěkná zápletka. Na odpočinek jednou za čas proč ne. :) Ryan určitě musel vonět po divoké skotské přírodě a Matteo zase po pizze a sluníčku. To jenom tak fantazírování na okraj.
Když přivřu oči před faktem, že by Vivien asi poznala, že se jedná o jiného muže, zápletka se mi fakt líbila. Ano, je to jednoduché a odpočinkové čtení, ale já mám takové příběhy občas ráda. Navíc ty popisy erotických scén... Hmm...
No, každopádně do dalších dílů se určitě chystám a moc se těším, že třeba uvidím, že autorka udělala ve psaní nějaký pokrok. Fandím jí.

LenkaPet
22.01.2023 5 z 5

Mě se kniha tedy líbila. Byla svižná, čtivá a nepřišla mi nijak hloupá. Je to romantika a hezká, že se to v životě nestává je jasné. Málokterá z těchto knih má něco společného s realitou a proto je čteme, utíkáme od ní právě ke knihám. Člověk od takovéhoto čtiva nemůže čekat něco extra. Čtu tyto věci, když je potřebuji a málokdy zklamou. Já doporučuji přečíst, určitě bych tuto knihu nehodnotila špatně a neoznačila za odpad.

mimi55
18.12.2022 odpad!

Co k tomu dodat. Měly jste pravdu, jestli je tohle ještě ten nejlepší díl, tak ty ostatní opravdu není důvod vůbec začít číst. A přitom ten začátek vypadal tak slibně.

Dandulka
02.11.2022 5 z 5

Zdá se, že tato série bude velmi dobrá. Aspoň tak soudím po přečtení prvního dílu. I když některé situace byly více méně předvídatelné, zápletky byly velice pěkné.
Uvidíme, co přinesou další díly.

knihomolka78
27.07.2022 2 z 5

Jako čtení na pláž OK, ale jinak naprosto nereálné. Už jen to, že spisovatelce nedošlo, že žena by měla rozpoznat muže už jen podle vůně. Ale Vivien nepoznala ani Itala od Skota. Další díl si nechám ujít.

MonikaBobo21
16.07.2022

Strašně krátký,dalo se to víc rozvinout

Leído
06.07.2022 1 z 5

Zaujala mě anotace, ale tím to bohužel skončilo. Zpracování podprůměrné. Ona vážně nepoznala, koho má v posteli? Kdyby mlčel, dobře, ale on na ni celou dobu mluvil. Jeden Ital, druhý Angličan. To jde zaměnit? Tady jsem poprvé protočila panenky. A pak znovu a znovu... Ten námět měl rozhodně potenciál, ale při čtení velké zklamání.

veronika9761
09.05.2022 2 z 5

Pro me zadna slava. Poridila sem predem celou tetralogii a zjistuju, ze ty dalsi tri dily nespis nikdy cist nebudu. Moc spatnej prvni dil.

Štítky knihy

česká literatura erotické romány

Autorovy další knížky

Nika Peas (p)
česká
2012  72%Záměna
2024  76%Chráním Tě
2021  74%Strážce
2021  77%Cena za rozkoš
2021  77%Znám tě?

Kniha Záměna je v

Právě čtených11x
Přečtených960x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených35x
Knihotéce352x
Chystám se číst177x
Chci si koupit36x
dalších seznamech6x