Y: Poslední z mužů 10 - Odpovědi

Y: Poslední z mužů 10 - Odpovědi https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211292/bmid_odpvedi-211292.jpg 4 70 10

Y: Poslední z mužů série

< 10. díl

Svět bez mužů není idylický. Po více než čtyřech letech od morové rány, která vyhubila všechny nositele chromozómu Y na světě, se příběh o jediných dvou samcích, jež přežili, chýlí k závěru. Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, doprovázeni agentkou 355 a doktorkou Allison Mannovou, absolvovali dlouhou odyseu kolem celého světa, během níž jim téměř neustále hrozila smrt. A ve městě nad Seinou se schyluje k dramatickému finále celé serie.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Y: The Last Man 10 - Answers , 2008


více info...

Přidat komentář

ludek.n
14.05.2021 3 z 5

Série Y: Poslední z mužů je ve finále. Máme tu poslední knihu s příznačným názvem Odpovědi. Kdo by však čekal nějaké velkolepé a překvapivé odhalení, velký třesk na poslední chvíli, bude nejspíš zklamán. Ostatně v posledních kapitolách se hraje spíše na city, než na rozplétání záhad a finální Epilog z budoucnosti snad kromě rozpaků už také o mnoho víc nepřinese. Dokonce mě napadlo, že kdyby tady ona futuristická douška na konci nebyla, bylo by lépe. Všechny ty Odpovědi, které nám Brian K. Vaughan v této knize předkládá, jsou tak trochu o ničem. Takové to „nějak to prostě skončit muselo“. Za jediný smysluplný a použitelný motiv považuji interakci mezi Yorickem Brownem a agentkou 355. Ostatní linie vedou do prázdna a účel některých vedlejších scén jsem dokonce ani nepochopil, byť jsem si je prošel vícekrát. Málo naplat, není každý den posvícení. Desátá kniha byla pro mě zklamáním tím větším, čím větší byla očekávání. Asi mi zde chyběla ona pověstná třešnička na dortu. Vaughan s Guerrovou ji asi snědli dřív, než kniha vyšla a já se tak musel spokojit jen se základním korpusem a krémem navrch.

Davidsonová
06.04.2021 2 z 5

Obrovské zklamání. To si tvůrci z nás asi udělali srandu. Takto totálně pohřbít tak krádně rozjetou sérii. Spousta nelogiky a podivných návazností. Nejhorší díl.


Terva
15.01.2021 1 z 5

Už pět let
jsem Beth neviděl.
Je to dýl,
než jsme spolu
chodili.

Hned na počátky jsem se musel zasmát. Amerika se snaží o samé tradice a uctívání a pak se smějou ostatním, když dělají to samé. A tak, když už jsme v Rusku, tak proč ne Lenin. Myšlenka, že Lenin je, ve své skleněné rakvi, nejzachovalejší muž světa mě rozesmála. Tedy, ano, je tu Yorick a možná pár dalších, ale i tak, je to celkem hrůzostrašná myšlenka, že všichni po naklonování budou ...Lenin :-)

Citát: Lenin? Ten z Beatles?

Prvních padesát stran tohoto komiksu se vůbec nic neděje. Jedna obrovská padesátistránková NUDA! Řeší se tu jen babský kecy a mužný slova. Skoro jako červená knihovna. Dalších dvacet stran je to to samé, jen k tomu přidali šukání. Fakt, lepší konec jsem si nemohl přát. Strašný. V tomto poslední svazku se snad každej zbláznil. Nic podstatnýho se vlastně až do Epilogu neděje. On je skoro poslední muž na světě a řeší takový kraviny.

Malá ochutnávka:
Nervi to tam tak! Teď jemně. To je ono, hezky pomalu.
Když do toho budeš bušit, bude to nanic, musíš na to šikovně.
Voilá!
Právě jsi vyháčkovala svůj první Evropskej zámek.
Úžasný, tak koukej mazat dovnitř.

Mám pocit, že tvůrci Pia Guerra a José Matzán v čele s Brianem K. Vaughanem, nějak moc konec mužů na naší planetě nepropracovali a konec příběhu pravděpodobně napsali jejich manželky. Celé se to tak krásně vyvíjelo, a až poslední dva svazky došlo k totálnímu zhoršení příběhu. Jen s velkým úsilím jsem to dočetl. Poslední díl je rozhodně tím nejhorším v celé sérii. Jeden a půl motýlka.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡ )
Ale zde to nejde vyjádřit konkrétně a tak jen jedna místní hvězda.

Citát: Pane jo. Mě z toho snad stojí.

jarynek
04.04.2019 5 z 5

Tak finále celkem překvapilo a bylo lepší, než jsem z průběhu série očekával. Nechybí emoce, napětí a naštěstí se nedostává sentimentu. Je vidět, že Vaughan je silný především v dialozích a ve vykreslování vzájemných vztahů a na tom je závěr postaven. Celkově jsem asi od série čekal více a tak nějak mám stále pocit, že by se při vymření mužů ženy chovaly jinak a stejně tak Yorck, ale poslední díl mne bavil. Epilog mi zpočátku přišel nadbytečný, ale i ten nakonec stál za to a byl plnohodnotnou součástí závěru.

3DD!3
04.11.2018 5 z 5

Pointa... Krutý konec s láskou jako padouchem v hlavní roli. Vyhynutí mužů totiž znamenalo i poslední staromódní romantický příběh a Vaughan se postaral aby stál vážně za to. Vynikající série.

Disease
03.04.2018 5 z 5

Nejenom důstojné zakončení, tohle celou sérii navzdory lehké rozkolísanosti vytáhlo na 90%.

Lenka.Vílka
16.02.2018 5 z 5

("Konečně ses naučil nedávat rány jako holka."..."Jo, no...měl jsem dost možnou trenérku.")

Poslední díl byl nádherný a zároveň smutný. Taky jde o úctyhodné rozloučení. Proto se na sérii dívám jako na celek a až na nějaké slabší díly na začátku jsem spokojená. Konec mě přesto překvapil. Co se stalo s jednotlivými aktéry. Jestli je řešení problému správné nechám na každém čtenáři, protože já sama si nejsem jistá, jestli mi to takhle vyhovuje. Ale já jsem jenom čtenář, takže to takhle respektuju, líbil se mi, ale nezavrhuju alternativy. Času se sérii nelituji a jsem ráda, že jsem u toho mohla být. Ale...knihy jsem měla půjčené z knihovny, ale zase je pravda, že přes klady si nepůjčím znovu. Je to kvůli těm drobnostem a nelogickým chybám děje.

hroubek
10.02.2018 5 z 5

Vaughan to nakonec dokázal. Po deseti dílech přichází finále jednoho velmi zajímavého příběhu. A zrovna v tomto momentě je dobré připomenout proč je tato série, tak moc dobrá. Je to ze dvou důvodů. Prvním důvodem jsou dialogy a scénář, druhým důvodem jsou fakt skvěle napsané a vytvořené postavy, na kterých nám záleží. Poslední díl s názvem Odpovědi, není dokonalé dílo, ale Vaughan se s příběhem rozlučuje se vztyčenou hlavou. Uzavírá všechny důležité linky, dává nám věci, na které jsme se těšili, perfektně používá zvraty a v neposlední řadě nás dojímá. Je to plné emoci a opravdovosti. Je to šťastné a zároveň hodně smutné. Hlavně poslední melancholicky laděná kapitola. Opravdu oceňuji, že Vaughan ví, že někdy na některé otázky není třeba odpovídat. A on na ně neodpoví. Poslední díl Odpovědi je krásná rozlučka se ságou o posledním muži.

tsal
11.08.2015 5 z 5

Velmi povedená série. Od začátku mě na ní nejvíce táhly postavy, a to nejen ty hlavní ale i vedlejší, které byly živé, zábavné a velmi různorodé. Také se mi líbilo časové rozpětí komiksu, běhěm něhož jsme mohli sledovat, jak se svět pomalu vzpamatovává z náhlé katastrofy a jak krátkodobé problémy pomalu ustupují dlouhodobým. Byla to senzační cesta.

SuperFrankie
13.09.2014 5 z 5

Chtě nechtě jsem si musel po přelouskání devítí předešlých dílů najít ten poslední anglicky, ale nelitoval jsem ani v nejmenším. Vyvrcholení celé série je mistrovské a ve finále jsem nelitoval ani jediné přečtené stránky! Nechci nic prozrazovat, ale myslím si, že můžu říct, že celá série Y: Poslední z můžu je mistrovské dílo.

Štítky knihy

ženy komiksy Vertigo Comics postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Brian K. Vaughan
americká, 1976
2015  88%Sága
2008  85%Y: Poslední z mužů 1 - Jako jeden muž
2016  91%Sága 2
2016  90%Sága 3
2010  84%Smečka z Bagdádu

Kniha Y: Poslední z mužů 10 - Odpovědi je v

Přečtených81x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst1x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x