Y: Poslední z mužů 9 - Matka Země

Y: Poslední z mužů 9 - Matka Země https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179105/bmid_matka-zeme-179105.jpg 4 72 9

Y: Poslední z mužů série

< 9. díl >

Poslední dva muži na Zemi, Yorick Brown se svým opičákem Ampersandem, se vydávají z Japonska do Číny, odkud by měli Transsibiřským expresem odcestovat do Paříže, kde chce Yorick najít svou snoubenku Beth. Předtím než se společně se svou ochránkyní, Agentkou 355, vydají na dlouhou cestu napříč dvěma světadíly, musí se jejich dosavadní spolucestující, doktorka Mannová a její přítelkyně Rose, vydat na ještě jednu výpravu, na jejímž konci by se měly dozvědět, co zapříčinilo celosvětovou pohromu, jež před čtyřmi lety zbavila svět všech nositelů chromozómu Y. Pátrání je zavede do utajené biochemické laboratoře v Hongkongu, kde je však čeká další z řady nemilých překvapení, které může znamenat konec nejenom pro Posledního z mužů, ale pro budoucnost celého mužského pokolení.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Y: The last man 9 - Motherland , 2007


více info...

Přidat komentář

ludek.n
14.05.2021 4 z 5

Australské zastavení, stejně jako japonští samurajové jsou minulost, ať žije Čína a Hongkong! Přesun je bleskový. Ještě v minulé knize se naši hrdinové procházeli Tokiem, nyní už jsou v čínském Šen-čenu. A zatímco my se vracíme pětadvacet let zpátky do japonské Jokogaty, v Hongkongu se připravuje velké rodinné setkání Mannových. Brian K. Vaughan doplnil titulní příběh ještě dvěma vedlejšími kapitolami. Napřed v poměrně atraktivních a myšlenkově bohatých Nekrolozích přivádí znovu na scénu „popelářku“ Waverly z první knihy, poté v Tragikomiksu oživuje vzpomínky na partu divadelníků kolem Cayce Sheldonové z bonusových sešitů nakreslených Paulem Chadwickem. Bohužel stejně jako byly marné a zbytečné ony původní Komedie & Tragédie, tak nějak podobně dopadá i tento poslední příspěvek do skládačky Matky Země. Naštěstí dějem nabitá titulka s několika reminiscencemi má dost síly, aby knihu utáhla i při ztrátě závěrečné kapitoly. Za kreslící podložkou jsou opět Pia Guerra a Goran Sudžuka, o inkoustové obtahy se už od samého začátku série stará José Marzán, koloruje Zylonol a obálky původních sešitů tvoří i nadále Massimo Carnevale. Vzhůru tedy k poslednímu dílu Posledního z mužů.

Davidsonová
07.03.2021 3 z 5

No, tohle mě trochu zklamalo. Je to opravdu jen takové nastavení před závěrečným finále. Celkem zbytečný sešit.


Terva
04.01.2021 3 z 5

Magoři
si cestu
do New Yorku
vždycky
najdou.

Po předešlém dobrodružství jsme se přesunuli do Číny. Ampersand si to snad konečně rozdá s Bonny a lidské vztahy se možná také „vybarví“. Opět pár dlouhých flashbacků, to jako pro upřesnění situací, a taky hlavně proto, aby se příběh mohl ještě o nějaký ten sešit prodloužit. Což mě vede k tvrzení a faktu, že je to opravdu už moc prodlužované. Klidně to mohlo tímto sešitem končit.

Malá ochutnávka:
Už tě nebudu dlouho obtěžovat, Yoricku.
„To já jen tak, doktorko. Víš, že bys mi scházela jako sůl, ne?“
To si myslím.
„Na to se normálně odpovídá, jako že bych ti taky moc scházel“.
Těžko mi budeš scházet, když se tě neustále snažím naklonovat.
...“tak že v budoucnosti se bude lidstvo skládat jen za samejch já?“

Kresba je klasická a za všechnu tu dobu jsme si už na ní zvykli. Dokonce tak silně, že už ani nevnímáme fakt, jak je vlastně ta kresba obyčejná. Dokonce už ani jednostránkové příspěvky nedokážou nijak zvlášť ohromit. Ve příběhu je taky trochu zmatek, Jak se každý vrací do minulosti, hlavně doktoři, šíří se scénářem příliš mnoho „doktorských“ výrazů a děj se stává lehce nepřehledný. Musím přiznat, že čím víc se blížíme ke konci, tím méně mě příběh baví. Tak že jen za tři.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát: Ty ses snad úplně posrala!!!

jarynek
25.03.2019 4 z 5

Tak se dostáváme k vysvětlení pohromy a několika dalším odpovědím. To mi přišlo celkem OK - žádné velké deux ex machina, ale spíše taková normální rodinka. Přesto se nevyhneme několika zápletkám a překvapením. A doufám, že se jich dočkáme i ve finálové knize. Vůbec mne neoslovil závěr v posledních dvou sešitech, který je odbočkou od hlavního děje a vrací se zde některé vedlejší postavy z minula - to mi přišlo jako hodně nastavovaná kaše.

3DD!3
04.11.2018 5 z 5

Dalo by se říct, že jde o finále, kde si Yorik přeje aby byl posledním mužem. Japonsko, klonování, klony a katany. Matsumori s chladnou logikou vysvětluje, že je možná dobře, že jsme vymřeli. Hurá do Francie.

Disease
03.04.2018 5 z 5

Tak nějak se schyluje k finále, něco se uzavírá, něco ještě čeká.

Lenka.Vílka
16.02.2018 5 z 5

Celý díl je vlastně o zjištění jedné podstatné informace, která bude důležitá do budoucna. Akční, emotivní, děj se zase dál poposunul. Na další díl se moc těším. Snad se dozvíme všechny ty odpovědi. Já už mám v hlavě scénář, tak uvidíme, jak hodně se mi to splní. A 355 je pro mě zase o trochu větší borkyně.

hroubek
09.02.2018 4 z 5

Konec se pomalinku blíží a je potřeba uzavírat některé otevřené věci. Ze začátku Vaughan nikam nespěchá, a opravdu mě vždy začne fascinovat, jak rychle dokáže změnit sled událostí. Navíc opět pracuje kosmopolitně, takže i ostatní linky mají do příběhu co mluvit. Hlavně poslední dvě vrací do příběhu postavy z prvního a třetího dílu, aby znovu pomohli vykreslit daný post-apokalyptický svět. Co se týče hlavní linky, tak ta je perfektně vygradovaná a skvěle funguje. Některé zvraty mě přišli malinko přitažené za vlasy, ale ta osudovost se tomu upřít nedá. Matka země je velmi dobrý díl a líbil se mi hodně.

SuperFrankie
13.09.2014 5 z 5

Kruh se začíná pomalu uzavírat a některé otázky jsou zodpovězeny, ale ne úplně. Hltal jsem to očima neuvěřitelnou rychlostí v napětí, co se stane na další stránce.