Y: Poslední z mužů 9 - Matka Země přehled

Y: Poslední z mužů 9 - Matka Země https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179105/bmid_matka-zeme-179105.jpg 4 72 72

Y: Poslední z mužů série

< 9. díl >

Poslední dva muži na Zemi, Yorick Brown se svým opičákem Ampersandem, se vydávají z Japonska do Číny, odkud by měli Transsibiřským expresem odcestovat do Paříže, kde chce Yorick najít svou snoubenku Beth. Předtím než se společně se svou ochránkyní, Agentkou 355, vydají na dlouhou cestu napříč dvěma světadíly, musí se jejich dosavadní spolucestující, doktorka Mannová a její přítelkyně Rose, vydat na ještě jednu výpravu, na jejímž konci by se měly dozvědět, co zapříčinilo celosvětovou pohromu, jež před čtyřmi lety zbavila svět všech nositelů chromozómu Y. Pátrání je zavede do utajené biochemické laboratoře v Hongkongu, kde je však čeká další z řady nemilých překvapení, které může znamenat konec nejenom pro Posledního z mužů, ale pro budoucnost celého mužského pokolení.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Y: The last man 9 - Motherland , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Y: Poslední z mužů 9 - Matka Země. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

ludek.n
14.05.2021 4 z 5

Australské zastavení, stejně jako japonští samurajové jsou minulost, ať žije Čína a Hongkong! Přesun je bleskový. Ještě v minulé knize se naši hrdinové procházeli Tokiem, nyní už jsou v čínském Šen-čenu. A zatímco my se vracíme pětadvacet let zpátky do japonské Jokogaty, v Hongkongu se připravuje velké rodinné setkání Mannových. Brian K. Vaughan doplnil titulní příběh ještě dvěma vedlejšími kapitolami. Napřed v poměrně atraktivních a myšlenkově bohatých Nekrolozích přivádí znovu na scénu „popelářku“ Waverly z první knihy, poté v Tragikomiksu oživuje vzpomínky na partu divadelníků kolem Cayce Sheldonové z bonusových sešitů nakreslených Paulem Chadwickem. Bohužel stejně jako byly marné a zbytečné ony původní Komedie & Tragédie, tak nějak podobně dopadá i tento poslední příspěvek do skládačky Matky Země. Naštěstí dějem nabitá titulka s několika reminiscencemi má dost síly, aby knihu utáhla i při ztrátě závěrečné kapitoly. Za kreslící podložkou jsou opět Pia Guerra a Goran Sudžuka, o inkoustové obtahy se už od samého začátku série stará José Marzán, koloruje Zylonol a obálky původních sešitů tvoří i nadále Massimo Carnevale. Vzhůru tedy k poslednímu dílu Posledního z mužů.

Davidsonová
07.03.2021 3 z 5

No, tohle mě trochu zklamalo. Je to opravdu jen takové nastavení před závěrečným finále. Celkem zbytečný sešit.


Terva
04.01.2021 3 z 5

Magoři
si cestu
do New Yorku
vždycky
najdou.

Po předešlém dobrodružství jsme se přesunuli do Číny. Ampersand si to snad konečně rozdá s Bonny a lidské vztahy se možná také „vybarví“. Opět pár dlouhých flashbacků, to jako pro upřesnění situací, a taky hlavně proto, aby se příběh mohl ještě o nějaký ten sešit prodloužit. Což mě vede k tvrzení a faktu, že je to opravdu už moc prodlužované. Klidně to mohlo tímto sešitem končit.

Malá ochutnávka:
Už tě nebudu dlouho obtěžovat, Yoricku.
„To já jen tak, doktorko. Víš, že bys mi scházela jako sůl, ne?“
To si myslím.
„Na to se normálně odpovídá, jako že bych ti taky moc scházel“.
Těžko mi budeš scházet, když se tě neustále snažím naklonovat.
...“tak že v budoucnosti se bude lidstvo skládat jen za samejch já?“

Kresba je klasická a za všechnu tu dobu jsme si už na ní zvykli. Dokonce tak silně, že už ani nevnímáme fakt, jak je vlastně ta kresba obyčejná. Dokonce už ani jednostránkové příspěvky nedokážou nijak zvlášť ohromit. Ve příběhu je taky trochu zmatek, Jak se každý vrací do minulosti, hlavně doktoři, šíří se scénářem příliš mnoho „doktorských“ výrazů a děj se stává lehce nepřehledný. Musím přiznat, že čím víc se blížíme ke konci, tím méně mě příběh baví. Tak že jen za tři.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát: Ty ses snad úplně posrala!!!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky 21. - 27. 10.)

21.10.2013


Citáty z knihy (4)

Ukazuje se, že úsloví „šuká jak opice“ je zoufale nepřesný.


Ty ses snad úplně posrala!!!


Magoři si cestu do New Yorku vždycky najdou.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Y: Poslední z mužů 9 - Matka Země v seznamech

v Přečtených85x
v Doporučených1x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x