Y: Poslední z mužů 8 - Dračice v kimonu

Y: Poslední z mužů 8 - Dračice v kimonu https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162075/bmid_dracice-v-kimonu-162075.jpg 4 74 9

Y: Poslední z mužů série

< 8. díl >

Necelé čtyři roky poté, co globální pohroma vybila všechny samčí savce na světě, se jediné dvě výjimky, Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, ocitají v Japonsku. Ampersanda sem unesla záhadná žoldačka vyzbrojená samurajským mečem a Yorick se svými průvodkyněmi, agentkou 355 a doktorkou Allison Mannovou, jej vysledovali až sem, do Země vycházejícího slunce, která se vyrovnala se ztrátou mužů typicky japonským způsobem. Ampersandem v sobě zřejmě má klíč k přežití lidstva, a Yorick s agentkou 355 se za ním musí vydat do Tokia, kde na ně čeká setkání s pozůstatky jakuzy, dětskými gangsterkami a jednou někdejší hvězdou pop music, která zešílela. Dr. Mannová se zatím s novou přítelkyní Rose vydává za svou matkou. I když nečeká přívětivé přivítání, skutečnost předčí veškeré její obavy. Zároveň zde ale dojde k překvapivému odhalení, které může přispět k rozluštění té největší záhady: co, nebo kdo, je původcem Gendercidy. Dračice v kimonu je osmá kniha z cenami ověnčené ságy, kterou má na svědomí jeden z největších komiksových talentů současnosti, Brian K. Vaughan.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Y: The Last Man 8 - Kimono Dragons , 2006


více info...

Přidat komentář

ludek.n
14.05.2021 4 z 5

Jízda pokračuje. Poslední z mužů na Zemi Yorick Brown se spolu se svými společnicemi konečně dostal do Japonska, nicméně mnohem více se toho děje okolo doktorky Allison Mannové. Jsme v osmém albu, a tak je jen pochopitelné, že se pomalu začínají vykládat karty na stůl. Žolík je ještě schovaný, ale už jistě nebude dlouho trvat a dojde řada i na něj. Zatím si musíme vystačit s pozůstatky Jakuzy, vedené popovou hvězdou, která si nechává říkat Epiphany, bývalou tokijskou policistkou Jú i s jejím androidem, Allisoninou matkou a ženskou ninja bojovnici Tojotou. V kapitole Plecháč se koukneme do minulosti dr. Mannové a v Džahannam si dáme retrospektivu generál poručice Alter Ceelonové. Brian K. Vaughan rozdělil základní dějovou linku do dvou paralelních větví a k jejich sledování zvolil tak trochu filmovou techniku rychlých střihů, prokládanou ještě dalšími vedlejšími epizodami. Příběh tak získal na dynamice a uhání vpřed jako splašený. O kresbu se opět podělila Pia Guerrová s Goranem Sudžukou, přičemž ani tentokráte se nekonají žádné exhibice či experimenty. Oba se drží při zemi a zpracovávají látku tradičním způsobem v klasických jednoduchých panelech.

Terva
23.11.2020 3 z 5

„Hitogoroši,
tak Japonci
říkají tomu,
co zabilo
všechny muže“.

Jak začít s komentářem u svazku sešitů, když se vám první čtyři líbí a další dva stoje za hovno? Asi sprostě. Sešity #43 - #46 jdou přesně v té linii, která se mi líbí. Hledání Ampersanda (malpa) v Japonsku pokračuje. Je to napínavé, plné nebezpečí, zvratů, sem tam humoru a spousty krve. Sem tam nějaká ta poznámka z minulosti, ale není jich tolik, aby to kazilo ucelený příběh.

Citát: Můžu si tě přidat na seznam toho, co nesnáším?

Bohužel, poslední dva sešity #47 a #48 jsou ty, co stojí za již zmíněné …
Je v nich spousty politiky a náboženství. Strašná nuda, nic výjimečného vám to nedá, žádné napětí, jen naprostá nuda. Díky těmto dvěma vložkám, které mě spíš naštvali, než aby mě nějak oslovili, snižuji své hodnocení na pouhopouhý průměr.

Citát: Proč židi nemají peklo?


B-artX
26.01.2020 5 z 5

Za mě druhý nejslabší komiks ságy Y. Děj v první polovině není oproti zbytku díla jako celku moc zábavný a po pár týdnech se mi docela vytratil z hlavy. Druhá polovina s minulostí dr. Mannové je znatelně lepší. Konečně nám dává Vaugham nahlédnutí do hluboké minulosti a stejně jako u agentky 355 není vůbec příjemná. Jinak je ale komiks velmi dobrý a pomalu ale jistě uzavírá příběh Posledního z mužů.

jarynek
22.03.2019 5 z 5

Tak už se pomalu zatáčí do cílové rovinky, kde už bych čekal začátek finiše, ale autor si ještě dovolí udělat pár odboček, převratů a jiných nečekaných úkonů. Z postav pokračujících v závodě některé utrží poměrně velké šrámy, až je otázka, zda budou schopny pokračovat. K již dlouho předpokládaným finišmenům se přidává ze zálohy několik postav, jejichž existenci jsme v některých případech tušili, v některých případech ne. Jo, série mne začíná bavit čím dál více a zatím nevím, kam ta cílová rovinka bude směřovat.

3DD!3
02.11.2018 5 z 5

Dračice v kimonu má nezaměnitelnou atmosféru. Japonsko má v sobě potřebnou exotiku, a nabízí zvláštní přístup k životu bez mužů. Flashbacky jsou četné a mezi nimi prosakují drobné náznaky věcí příštích. Válka mezi ženami? Tohle nedopadne dobře.

Disease
03.04.2018 4 z 5

Neodehrávat se to v Japonsku, asi bych dal o hvězdu míň.

Lenka.Vílka
13.02.2018 4 z 5

Na úrovni dílu předchozího, protože se nemůžu ubránit dojmu, že šlo jenom o dobrý natažení. Ale dobrý, to zdůrazňuji, protože by to šlo stáhnout. O hodně. Ale ty drobečky do dalšího pokračování mě bavily. Flashbacky jako vždy dobré a potěšily.

("Smích vymřel s chlapama.")

Nemohu si ale nerejpnout do jednoho aspektu knihy. A to je humor. Buď je vyprávění suchý a mě se koutky nezvednou ani jednou nebo se třískám od začátku do konce. Škoda, že to není tak plynule rozložený. Ale na druhou stranu je hned po pár stránkách jasný, jestli tenhle díl bude chacha nebo navážno. Možná je proto lepší, že čtu takhle za sebou.

hroubek
07.02.2018 4 z 5

Ze začátku čtení jsem si myslel, že půjde o takový výplňový díl před velkým finále, které se bude táhnout přes dvě knihy. A ono to bylo trochu jinak. Dračice v kimonu přináší opět zajímavé zvraty, úvahy a i odpovědi. Ty nejdůležitější odpovědi si stále schová, ale i tak děj potěšil. Dialogy Vaughanovi šlapou, příjemně se hláškuje, a když přijde flashback s Allison a Alter, tak jsem byl nadšený. Dračice v kimonu si drží standart ostatních dílu, takže je to ve výsledku dobré a zábavné čtení.

SuperFrankie
13.09.2014 3 z 5

Přenesí celé série do Japonska je takové strašně nudné, nezážívné a zbytečný mezistupeň před celým vyvrcholením série.

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Brian K. Vaughan
americká, 1976
2015  88%Sága
2008  85%Y: Poslední z mužů 1 - Jako jeden muž
2016  91%Sága 2
2016  90%Sága 3
2010  84%Smečka z Bagdádu

Kniha Y: Poslední z mužů 8 - Dračice v kimonu je v

Přečtených85x
Doporučených1x
Knihotéce42x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x