Podlost

Podlost https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156412/podlost-156412.jpg 4 326 56

Will Trent série

< 5. díl >

Žádný výcvik nepomůže policajtovi tolik jako správně fungující instinkt. Matka agentky Faith Mitchellové nezvedá telefon. Na dveřích je krvavý otisk dlaně. A uvnitř je to ještě horší: na podlaze prádelny leží mrtvý muž, uprostřed obývacího pokoje stojí jiný muž se zbraní v ruce a další právě utíká zahradou. Faith vidí všude kolem sebe naprostou spoušť. Bohužel však nikde nevidí svou matku... Když vše skončí, Faith se marně snaží najít odpovědi na bezpočet otázek, které se jí rojí hlavou. Nejprve ovšem musí zjistit, kam se poděla matka. Proč ji někdo sledoval a odposlouchával její telefon? Byla Evelyn unesena? Zavražděna? K nalezení pravdy bude Faith potřebovat pomoc Willa Trenta a Sáry Lintonové, mimo jiné i proto, že sama byla dočasně suspendována. Pro detektivy je nyní svědkyní. A také podezřelou. Jak tenká hranice dělí spravedlivého policistu od korupce, vydírání nebo dokonce vraždy? Faith se bude muset postavit lidem, které až doposud respektovala, pokud chce najít matku a vynést pravdu na světlo – nebo ji navždy pohřbít...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Fallen , 2011


více info...

Přidat komentář

TeaPeter
07.04.2024 3 z 5

Tentokrát spíše zklamání. Kruté scény na konci knihy mi přišly nekonečné a motivy se tam probíhaly pořad dokola a dokola. Amanda byla až tak na zabití otravná, že jsem jí až podezíral, že má něco na svědomí. A pak z ničeho nic konec. Všichni dobří se zotavují, Evelyn přežila zranění, na která by pomřela rota zloduchů a tak dál. Alespoň, že Sára s Willem už mají jasno.

Bakana
15.03.2024 2 z 5

Čekala jsem, že série bude mít klesající tendenci, ale takový sešup jsem teda nečekala.
Zmatené, násilné vpasování osobních příběhů vyšetřovatelů do profesionálních vztahů mezi kolegy prostě si autorka vymyslela, že toto by se jí tam hodilo, takže se najednou objevila naprosto nepravděpodobná minulost jedné z postav.
Asi si dám na chvíli od série pokoj.


Pája699
23.11.2023 4 z 5

Nemělo to sice takovou šťávu a drive, jako předešlé díly, ale i tak si myslím, že je to zdařilá kniha :-)

Tento díl je hodně o Faith. Její matka je unesena a Faith s Willem musí přijít na to proč a kdo za vším stojí. Podaří se najít matku včas a odhalit letité tajemství?

Násilí a mrtvol přibývá každou hodinu. Za mě napínavé, akční s nečekaným rozuzlením.

Amanda si i u mě trošičku vylepšila reputaci v tomto díle :-) Za mě se série povedla a moc se mi líbí.

Sára a Will...co k tomu říct? To to trvalo :-D konečně...

Tereza0107
06.04.2023 4 z 5

Knížku jsem si koupila v dobročinné aukci pro kočičky a úplně mi uniklo, že se jedná už o pátý díl série. Ale překvapivě to ničemu nevadilo. Autorka to na začátku hezky zrekapitulovala, že jsem se v ději nijak neztrácela. Občas jsem se někde nechytala ve vztahových rovinách z předchozích dílů (Sára - Will, Will - Evelyn, Will - Angie), ale postupem čtení si informace domyslíte.
Zápletka záhadně unesené policistky Evelyn, matky Faith, mě bavila. Co mě už tolik nebavilo bylo to prostředí soupeřících drogových kartelů. Asi proto, že jako český čtenář nemám moc srovnání se skutečností - jestli vítězí na trhu z drogami, bílí, žlutí, hnědí, černí, nemám tušení.
Ale jinak nemám nic proti, dvojice Will a Faith, jsou jako vyšetřovatelé sympatičtí, možná trochu ubrat na neustálém zmiňování Faithini cukrovky, hladiny cukru, měření cukru atd. Přišlo mi to trošku jako v Sérii od Rowlingové - Strike a jeho neustále zmiňované problémy s amputovanou nohou.
Ale za čtyři hvězdičky to určitě stálo. Kdyby se mi pod ruku dostal nějaký další díl, určitě si přečtu.

judith141
21.11.2022 5 z 5

Další díl a opět velká spokojenost.

monte
05.11.2022 5 z 5

Tento díl mě také velmi nadchl

mataj
16.05.2022 5 z 5

Další napínavý díl, přičemž tentokrát je zaměřený na Faith. Její matka je unesena a obětí i násilí přibývá. Will i Faith musí objevit tajemství, které je toho všeho důvodem.

Olous1
17.02.2022 5 z 5

Opět perfektní počteníčko, tato série se mi líbí, určitě doporučuji a jdu do dalšího dílu.

hanzmb
13.10.2021 4 z 5

Kniha je spíše o Faith. Will je tak trochu na vedlejší linii. Ale vůbec to nevadí. Naopak to je zatím asi nejdrsnější díl série. Zhruba 95 % jsem vysloveně hltal a užíval si. Pak ale přišlo zklamání ze závěru, který je dost uměle nalepený a neodpovídá duchu zbytku knihy.

Peslik
04.06.2021 3 z 5

Kniha napínavá, čtivá, ale občas mi některé pasáže přišly přitažené za vlasy. Rozuzlení příběhu bylo zajímavé, Amanda je stále drsně svá, Faith zvládá vše, včetně cukrovky, zázračně, Sára je anděl a Will.... jako knižní postava to vážně nemá lehké.

Leona333
23.10.2020 3 z 5

Má čtvrtá, přečtená kniha od této autorky a asi i nejslabší. Při čtení tohoto příběhu jsem si chvílemi nebyla jistá, zda se autorka rozhodla napsat opravdu silnou detektivku, thriller, nebo jejím záměrem bylo napsání ostřejšího a dramatičtějšího příběhu pro ženy...
Tak za 3 hvězdy. Maximálně! Kniha na mě nijak extra nezafungovala.

Evule *
08.07.2020 5 z 5

Za mě napínavé, skvělé a překvapivé...vše se pohlo správným směrem :) a já se těším na další díl.

jfialova
03.03.2020 3 z 5

Kniha je napínavá, ale zápletka mi přijde příliš neuvěřitelná. V prvé řadě nerozumím tomu, proč Evelyn podlehla nátlaku manžela a přitom vlastní dceru ve stejné situaci podpořila (více bych to nerozmazávala kvůli spoilování, kdo četl, ví). Faith má čtyřměsíční dítě, o které se zvládá starat levou zadní, protože i při jejím extrémně náročném povolání a nezáviděníhodné životní situaci má kolem sebe jako zázrakem spoustu lidí, kteří jsou ochotní a schopní se o kojence kdykoli postarat (včetně bezdětného bratra a osmdesátileté sousedky). Dítě spí navíc celou noc, vlastně spí kdykoli maminka potřebuje řešit cokoli důležitého. Pokud je zrovna vzhůru, je usměvavé a roztomilé. Jako těžká cukrovkářka se živí celou dobu pouze džusem (který vlastně došel) a bonbony. Sára je opět svatá v každém ohledu. Amanda se konečně začíná projevovat trochu jako člověk, Will si drží tradiční míru roztomilosti. Včleněná lovestory zavání tematickým sklouznutím k červené knihovně... Dám tomu ještě šanci, ale celá série se trochu zvrhává.

lifeoptimist
12.01.2020 5 z 5

Nemůžu jinak, tahle serie mě taky totálně pohltila. Konečně se dovídáme i něco o minulosti Willa a konečně se i věci trochu pohly :-)
Hned se pouštím do dalšího dílu

MiriamF.
05.01.2020 5 z 5

V této sérii řadím k TOP. Knihu jsme nechtěla odložit. Trochu se mi jen pletla jména zločinců. Willovi fandím a naplno si uvědomuji, jak může dětství člověka poznamenat.
Už teď jsem zvědavá, co bude dál.

patricia8137
08.08.2019 5 z 5

Kniha Podlost je už piatym dielom zo série Will Trent. Aj tento diel je brilantne napísaný. Príbeh je plný napätia a akcie. Veľmi sa mi páči, že sa v každom diele dozvieme niečo nové nielen o Willovi ale i osobách okolo neho. Okrem toho, že stretávame nové tváre, vídame i tie staré. Skvelé, skvelé čítanie.

petraj30
29.07.2019 5 z 5

To byla opravdu Podlost.
Chvíli jsem nevěděla jestli mám fandit oběti nebo vrahovi, protože plně chápu oba.
Pořád čekám, jestli Amanda upustí od svého cynismu a začne se chovat jak se sluší a patří. Možná ji pochopím v další knize.
Willa mi bylo pořád líto nejen kvůli Amandě ale i Angie, která ovládá jeho život víc než je zdrávo. Vůbec nevím jestli její posedlost pochopím. Tak snad mu pomůže začínající vztah se Sárou a postaví se na vlastní nohy.
Další mistrovské dílo, které musím ohodnotit nejvyšším počtem bodů

čef
08.05.2019 4 z 5

Tento typ příběhu mají asi raději ženy než muži. Je zde sice několik vyhrocených akčních scén, ale především jde o rodinná dramata a vítěznou lásku. Trochu se tím možná klame tělem, ale aspoň je to trochu něco jiného oproti jiným knihám o přechytralých zločincích. Román tedy pro mne začíná ostře, pak se hrany obrušují a scény ztrácejí na tempu i když tajemství je zde dostatek až do samého závěru, který je však pro mne až příliš úlevným.

moudivlacek
22.03.2019 5 z 5

Velice zajímavý příběh, sice tu Will nehraje přímo tu nejdůležitější roli, rozhodně ale zajímavou. Každopádně příběh Evelyn mi přijde docela reálný a dost smutný. Na konci příběhu zazní výrok, že kvůli 1 nešťastnému člověku umřela velká spousta lidí.
Zajímavě se i vyvíjí vztah Willa a Sáry. Každopádně Angie se nečekaně nechce Willa vzdát, proč by měla, komu by pak pravidelně ubližovala. Jen mám vztek na Amandu, která je také zlá na Willa, přitom je takový pracant. Potěšilo mě, že jí párkrát zde řekl své a ke konci od jejího řvaní odejde.
Jsem zvědavá na další díl.

DericCaster
28.08.2018 5 z 5

Paradoxně více než na - jak je u autorky zvykem - kvalitní detektivku, jsem se těšil až si přečtu jak se vyvíjí vztah meti Willema Sárou. jinak knížka se opět velmi hezky četla a určitě ji mohu doporučit dalším čtenářům

Autorovy další knížky

Karin Slaughter
americká, 1971
2007  91%Triptych
2009  90%Genesis
2019  61%Čisté zlato
2003  89%Smrtící polibek
2003  88%Mrazivý strach

Kniha Podlost je v

Přečtených477x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených24x
Knihotéce270x
Chystám se číst96x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x