Štvanice

Štvanice https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445095/bmid_stvanice-WT2-445095.jpg 4 30 8

Will Jaeger série

< 3. díl

Autor knihy Bláto, pot a slzy a hvězda pořadů Nutné k přežití a Na ostrově s Bearem Gryllsem přichází s třetí, závěrečnou knihou své napínavé dobrodružné série. Smrt si tě najde, pokud si ji nenajdeš dřív. Píše se rok 1945 a megalomanské nacistické plány jsou v troskách. Při vidině porážky a ve snaze zachránit na poslední chvíli hitlerovský odkaz ukryje vrchní velení armády německé zásoby uranu hluboko do podzemí, kde má ležet, dokud Říše jednoho dne opět nepovstane k boji. V roce 2018 na tuto strašnou pravdu náhodou narazí bývalý voják SAS Will Jaeger. Uran však mezitím zmizí, a stejně tak i Jaegerova žena Ruth, takže je jasné, že nepřítel znovu vytáhl do boje. Tolik uranu v nesprávných rukou by mohlo zničit svět. Jaeger a jeho tým ho musí najít dřív, než se stanou nejhorší obavy skutečností. Nepřítel je však pokaždé o jeden krok napřed a tlačí Jaegera do kouta, až na samý pokraj sil. Nebezpečí je reálné a lidé, kteří zadržují Ruth, si chtějí vyřídit staré účty. Je to závod s časem. A hodiny tikají…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

The Hunt / The Devil's Sanctuary , 2018


více info...

Přidat komentář

bravefox
16.04.2024 5 z 5

Třetí díl se nese ve stejném duchu jako jako ty dva předchozí, v druhé polovině se z hlavní postavy už stává místo Jamese Bonda spíš MayGyver, ale já to naprosto žeru s každou stránkou.

Ivushaak
07.02.2023 4 z 5

Z knížky mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu v ní nechybí akce a napětí, na druhou ten konec..... Byl dle mě hrozně ale fakt hrozně uspěchaný, a nutně chci pokračování :D Občas jsem si při čtení připadala, jako bych četla příručku pro přežití, na můj vkus bylo popisu vybavení a jak se chovat v divočině až moc.


soukroma
08.07.2021 3 z 5

Nevím si rady - autor fajn (aspoň dle TV dokumentů) i téma zajímavé (i s odkazem na válečně zpravodajské tajemství autorova dědečka), ale prostě mě to nebaví. Pro mne to nemá plynulost a spád, zato divné postavy a jejich soukromí, nevěrohodnosti v zápletce. Navíc příliš odkazů na předchozí díly, což mi nevyhovuje - obecně, a zejména když jsem nečetla (a už vím, že číst nebudu).

zoka
14.04.2021 4 z 5

Po přečtení předchozích dílů jsem se na poslední těšil. Ale... byť je to napsané opět perfektně (kdo by to byl do Beara řekl), tak se nemohu zbavit dojmu, že už je příběh trochu vyumělkovaný a konec mohl taky trochu rozvinout. Rozhodně doporučuji, ale ve srovnání s předchozími díly tomu něco chybí.

Crozz
28.03.2021 5 z 5

I do třetice Top čtení.

niknikita
12.06.2020 4 z 5

Typický Bear Grylls. Napsal další díl napínavého příběhu a pro ty, kteří nečetli předchozí dva díly vložil i něco z nich, takže se lehce orientujete v tématu.
Tentokrát autor použil hodně svých osobních zkušeností z pobytu v SAS, takže bojové situace nelze zpochybňovat a přidává jim to na dramatičnosti. Pro mne byla trochu méně zajímavá spousta technických údajů, proto nedávám stoprocentní hodnocení.

lenka.g
05.04.2020 5 z 5

Na tuhle knížku jsem se velmi těšila a nezklamala mne. Tohle byla hodně povedená trilogie. Doufám, že Bear už píše nějakou další.

biki
07.03.2020 5 z 5

Měla jsem těžkou čtenářskou krizi. I když mám po ruce několik nových knih, do žádné se mi nechtělo. Nakonec jsem šla do sebe a volba padla na údajně závěrečný díl Gryllsovy údajně jen trilogie (sakra, není to málo?). S kafem u ruky jsem se konečně, ač nepříliš nadšeně, pustila do čtení ... když jsem se probrala do reality, kafe bylo studené a já na straně 98. Tak tomu se říká jízda. Autor se nezdržuje žádnými podružnostmi, všechno má v ději svůj význam. Opět se zde setkáváme se starými známými na stranách těch správných i padouchů, opět se autor zabývá neblahým dědictvím nacistické minulosti, a že toho lze v tomto směru ještě hodně ozřejmit. A tentokrát je hrozba z minulosti v kombinaci se současnými technologiemi opravdu děsivá, takže Will a jeho společníci musí vynaložit na vyřešení situace snad ještě větší úsilí, než v obou předchozích dílech. Opět to znamená spoustu cestování - od amazonské reminiscence po mrazivé pustiny střechy světa ( i s pár diskrétními návody na přežití), spoustu akce, kde ani hlavní hrdinové nejsou nezranitelní. A že kromě svalů mají v hlavě i mozky se ukáže při naplánování několika parádně lstivých léček a kliček. Naneštěstí hraje v celém příběhu velkou roli také zrada z blízkého okolí, čímž mě autor opravdu hodně zarmoutil. Takový konec jsem si fakt nepřála, ale vzhledem k celkové situaci to asi jinak dopadnou nemohlo.
Stejně jako v předchozích dílech je autorův styl tak trochu neučesaný (či překlad?), ale i tak mimořádně čtivý a musí beze zbytku uspokojit každého příznivce dobrodružných příběhů. Já chci další příběh z Willem Jaegrem!