Z krve zrozená

Z krve zrozená https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407753/bmid_z-krve-zrozena-t0P-407753.jpg 4 51 10

Warhammer - Upírka Ulrika série

1. díl >

Nedobrovolná upírka Ulrika Magdovna se snaží udržet svou žízeň po krvi na uzdě. Coven upírů jí pro její vlastní ochranu i dobro ostatních poskytne útočiště, kde se může v klidu a bezpečí přizpůsobit životu v temnotách. Ale než se naučí ovládat svoje nové podivné schopnosti, je její útočiště ohroženo. Ve městě Nulnu něco zabíjí příslušníky této prastaré rasy a hrozí, že jejich existenci odhalí lidem. Začíná hon na čarodějnice a lidé volají po zničení všech upírů. Jelikož se Ulrika a její mentorka, hraběnka Gabriella, už nemají kam skrýt, musí najít tajemného vraha dřív, než se samy stanou jeho obětí. Jak ale mohou doufat, že si poradí s někým tak mocným, že dokáže zabít upíra?... celý text

Horory Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Bloodborn , 2010


více info...

Přidat komentář

Frizer
18.12.2022 4 z 5

Geniální atmosférická WH fantasy. Rozhodně jeden z nejlepších upírských příběhů které jsem četl. Rozervaná Ulrika potácející se mezi světem upírů a lidí je skvělá postava, upíří společnost skvěle popsaná a když už člověk zahlédne světýlko naděje v příběhu, je následně udusáno do země za šustotu hedvábných šatů lady Gabrielly. Konec ve vás zanechá naprosto hořkou pachuť, přesně tak, jak to mám rád.

Pan_Skala
31.05.2022 4 z 5

Na rozjezd série velmi dobré. Celkem jsem si to užíval a bylo to i velmi zajímavý pohled do světa Warhammeru z pohledu upírů. Hezky pomalu to gradovalo ke konci, kde se to rozjelo velmi rychle. Určitě se vrhnu i na další díly.


Terr00
28.03.2022 5 z 5

Kniha mě moc potěšila. Jsem od mala fanynka Warhammeru, tudíž jsem se sama považovala za "cílovku". Stránky slupnete na posezení. Kniha se čte moc dobře a závěr byl pro mě osobně třešinkou na dortu.

GLaDOS_cz
13.07.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem si velice užil, Ulriku můžete poznat ještě jako člověka v Zabíječi od Williama Kinga. Zde její příběh pokračuje v nemrtvé podobě. Ulrika se učí od své mentorky, jak přežít jako nedobrovolná upírka a přitom na sebe neupoutat pozornost lidského světa. Děj o snaze zatajit existenci upírského sesterstva a hledání zabijáka upírů vyústí v řadu neštastných a tragických rozhodnutí.

Závěrečný souboj nebyl špatný, ovšem musím zde vytknout jeho zdhlouhavost, táhne se přes stránky tak dlouho, že působí nekonečně. Vlastně je dokonce trochu zmatený právě kvůli jeho popisování, měl jsem pocit že po odstavci už v ději uběhlo pár minut, ve skutečnosti jde ale o vteřiny, vteřiny, co se táhnou po odstavcích.
Samotný závěr knihy je vrcholem celého příběhu.

LilyJane
16.04.2020 5 z 5

Tohle byl úplně první Warhammer, který jsem kdy četla. A musím říct, že u něj nejspíše zůstanu. Ohromně povedený příběh. Upíři jsou konečně upíři, se všemi klady i zápory, výhodami ale i tunou problémů. Žádné třpytivé zazobané nádhery. Rozhodně se pouštím do druhého dílu.

PierRe Vesper
15.10.2019 5 z 5

Parádní doplnění/navázání na příběh o Ulrice načatý v Gotrekovi a Felixovi.
Už teď se těším na další dva díly z této trilogie..

šmerdžito
07.10.2019 5 z 5

Druhý spin-off ze série Gotreka a Felix, a to značně povedený. Po prvním spin-offu o Thanquolovi a Kostilamovi jsem se obával, že nastavená laťka trochu opadne, protože pro mě knížka o skavenech je více zajímavá než knížka o upírech, a jsem rád že se mé obavy nenaplnily.
Ulriku si člověk oblíbí, děj pěkně odsýpá, čtenář narazí i na lovce čarodějnic, co více si přát. Nathan Long mi potvrdil, že patří k nejlepším spisovatelům ze světa Warhammer Fantasy. Tato knížka mě přesvědčila, že si od něj musím přečíst i ostatní série z tohoto universa.
Už aby byly přeloženy i jeho další knihy.

Archie
15.09.2019 4 z 5

Warhammer jednohubka, u ktere jsem ale (narozdil od jinych, ktere jsem zatim namatkove cetl) citil misty ono kyzene fantasy nadseni. Zejmena prvni polovina byla totiz skvela. Seznameni s hrabenkou, vabeni krve, hrbitovy a skvele vykreslena upiri horecka v Nulnu. Laskomina pro kazdeho literarniho Renfielda. Zaverecna, ponekud natahovana bitka me uz tolik nevzrusovala. Uplny zaver byl ale opet skvele dramaticky a rozhodne si nenecham ujit dalsi dil. Mam je zabít paní?

Dinikus
06.08.2019 5 z 5

Mé první setkání s románem ze světa Warhammeru a nemohl jsem začít lépe. Skvělá kniha, napínavá, s výbornými postavami a krutým koncem. Už se těším na další díl.

TweNn
21.05.2019 5 z 5

Můžeme jen doufat, že série bude stejně dlouhá, jako Gotrekovofelixova pouť.